sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Ohi on!


Siis Moonan juoksu!

Ensin vähän eilisistä Moonan tokoista. Ruutuun meno oli ihan mahti hieno! Mistä vain lähetettynä ampui suoraan keskelle ja himmasi ihan itse sopivalla vauhdilla, että sai pysähdyttyä keskelle. Ruudun loppuosa ei ollutkaan sitten niin hillitty, ohi paahtoi ja pomppi päälle. Pitää treenata. Otin nyt vasta ensimmäistä kertaa paikan hakemisia ilman kosketusalustaa, olis pitänyt jo aikaisemmin. Plikka oli ihan ihmeissään kun se oli kadonnut, mutta kyllä se tajus kuitenkin, että keskellä ruutua pitää olla.

Kaukojen istu-maahan-istu vaihdot oli jokainen täydellisiä mitkä teki, samoin maahan-seiso vaihto. Matka oli n. 5m varmaan. Kokeilin myös jos istu-seiso vaihto onnistuisi, mutta ei se ihan toiminut. Ensin yritti etupää paikallaan ja sitten liikuttamatta jalkoja (näytti muuten aika koomiselta). Pitää treenata näitä lisää sisällä.

Jäävät oli ihan pettymys. Vaihteeksi päätti, että tällä kertaa seisoo kaikki. Tein putkeen monta ja palkkasin aina oikeasta. Vähän kusee kyllä nämä taas. Ärsyttävää!! Mikä on mennyt pieleen?

Seuraaminen varmaan ihan kivaa, pitäis saada videolle niin näkis oikeasti. Hinkattiin vasemmalle käännöksiä, ei niistä kyllä viälä hienoja tullut. aina menee joku pieleen, joko takapää heittää liikaa, tai sitten edestä on liian väljä. Blääh.

Tänään ollaan harjoiteltu jääviä sisällä. Välillä tekee oikein, mutta välillä ei. Osaako se ne vai eikö se osaa? Aloitin myös tunnarin opettamisen. Levittelin kylppäriin hajustamattomia vessapaperin paloja ja sekaan yhden misää oli mun hajua. Jotain ideaa saatiin jo tähän, ja nenu käy kovasti.

Tultiin juuri haliitokosta! Oli iiihanaa päästä sisälle treenamaan vaihteeksi Moonankin kanssa. Ja huomenna mennään heti agittamaan hallille ihan kaksistaan Moonan kanssa. Pakko päästellä vähän höyryjä ihan rauhassa, ennen tiistaisia treenejä missä on muitakin koiria. Ajatella, että melkein kk sitten Moona oli viimeksi agittamassa. Nyt on ainakin itselle tullut lisää motivaatiota kun on ollut tauolla Moonan treenaamisesta.

Ja ne tämän päivän tokot. Moona oli ihan intona jo kun käveltiin hallin ovelle päin, malttoi kuitenkin keskittyä ihan kivasti treenatessa. Alkuun asenne seuraamista ja naksuttelua omatoimisesta kontaktin ottamisesta. Sitten tehtiin hyppy pitkästä aikaa, hieno oli. Jäävit päätin ottaa nyt kuitenkin, ja ensimmäinen maahanmeno avustettuna kädellä, että varmasti onnistuisi. Sitten normaalisti ja onnistui taas, ja sen jälkeen seisominen joka onnistui myös. Kaukoista otin samaiset mitkä eilen onnistuivat, ja onnistuivat tänäänkin. Paikkamakuu oli aika pitkä, palkkasin välissä maahan. Makasi nätisti. Lopuksi luoksetulon pysäytyksiä. Ekaksi pyysin seisomaan, mutta heittäytyi maahan. Huppista ja uusi yritys, nyt onnistui. Tein pari lisää, jotka hienoja. Myös yksi maahan meno, jossa ei ollut ongelmia. Lopuksi vielä seisominen, johon sitten lopetettiin. En muistanut ottaa läpijuoksuna yhtään, pitää muistaa ensi kerralla. Onnistunut treeni oli!

Löysin autotallin perukoilta pulkan ja aisahässäkän koiralle. Valjastin Moonan siihen eteen, mutta idea ei ollutkaan niin hyvä. Jo valjaat ahdistavat Moonaa, joten aika masentuneen näköinen se aisa selässään oli. Söi kuitenkin nameja, ja koitin saada liikkumaan muutaman askeleen, helppoa se ei ollut. Pk-valjaat oli vähän sama juttu, ei edes auttanut että laitoin ne sille yöksi päälle. Aamulla ei vieläkään suostunut liikkumaan. Haku treeneissä se kuitenkin unohti ne kun oli muuten niin hauskaa. Pulkkaa vetämään en kyllä varmaan sitä opeta, sillä Rasmus osoittautui vallan mainioksi vetokoiraksi. Pulkka tai aisa systeemi ei sen menoa haitannut ollenkaan. Laitoin maalitörpön painoksi pulkkaan, ja lähdettiin pienelle lenkille. Rasmus halusi vähän lisätä vauhtia, ja mikäpä siinä. Ei muuten mitään, mutta sen vauhdin syy olikin naapurin kisu. Kiskaisu oli niin kova, että minä lensin mukkelismakkelis ja Rasmus pääsi pulkka perässään irti. Maalitörppö lensi ojan pohjalle ja pulkka lensi naapurin seinään. Huppistakeikkaa, tuli naapurikin ihmettelemään kolausta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti