keskiviikko 16. helmikuuta 2011

ReeneistäTiistaina aamutreeneissä treenailtiin takanalikkauksia, pimeetä putkenpäätä, sylkkäreitä, poispäinkäännöksiä ja kestävyyttä kepeillä kumpaisenkin koirulin kanssa. Kerrankin oli aikaa tehdä ihan rauhassa, kun sain treenata ihan yksikseni. Kummankin kanssa toimi takaaleikkaukset hienosti allaolevalla helpohkolla kuviolla, pitää joku kerta kokeilla tiukempia mutkia. Sylkkäreitä ja poispäinkäännöksiä tein parilla hypyllä, ja vitsit että Moonalla on ne niin hienot. Se hyppää ihan siivekettä nuollen, ja kääntyy ihan minimaalisella vartaloavulla, melkein kuin ajatus. On se vaan niin hieno:) Rasmuksellakin onnistui ne, ja se on ihan puolivoittoa se. Molemmat haki putkenpään hienosti, ja Rasmuskin irtos sinne tosi hyvin. Kepeillä Moona ei kestä, jos juoksen sen edelle. En ymmärrä miten olen voinut moisen jättää treenaamatta, ja harmiksi ei voi treenatakaan nyt pihalla:( Sain onnistumaan kun meni valmiiksi keppien puoliväliin ja kävelin sen edellä vaan. Rasmun kepit on kyllä edistynyt ihan huimasti, eikä se häiriinny vaikka päälläni seisoisin, leikkaan edessä, tai poukkoilen edes takas takana.  Tosi hienot, ei voi kun ällistellä niitä. Moona yritti oikoa renkaan ali, jos olin sen edellä. Pitää siis muistaa sitäkin treenata. Oli kivan helppo treeni, mutta silti niin hyödyllinen kummalekin koiralle. Hyvällä ja virkeällä fiiliksellä pääsin treenin jälkeen enkun yo kuunteluun;)                                                                                          

Eilen oli toinen kerta Moonan BH-koe treenejä. Ensin katsottiin läksyt, eli edestä sivulle tulo, seuraamisen aloitus ja kontakti häirittynä. Edestä sivulle tuli ensin vähän vinoon, ja toisella kerralla paremmin. Oli kuitenkin parantunut viime kerrasta, kun sillon vain tarjosi sivu käskyllä tiiviimpää eteentuloa. Nyt yritti tarjota ilman käskyäkin sitä sivulle tulemista, mutta ei se haittaa kun ollaan sitä nyt naksuteltu. Tein tänään kotona, ja tuli ihan mukisematta suoraan, eli varmaan vaan heti keskittynyt täysillä. Seuraamisen aloitus oli hyvä, pitää vain muistaa, että lähden liikkeelle vasta hetken päästä käskystä. Nyt olen lähtenyt jo samaan aikaan käskyn kanssa. Kontakti häirittynä onnistui myös. Edistys oli kuulemma suuri, mutta luulen sen johtuvan vain siitä, että viime kerralla Moona ei keskittynyt niin hyvin, kun oltiin ensimmäisenä suoritusvuorossa ja se höyrysi siitä sen inhoamasta koirasta. Ollanhan me toki jotain kahden viikon aikana treenattukin, ettei sen puoleen. Varsinainen asia meidän suunnitelmassa oli käännökset ja henkilöryhmä. Käännökset onnistui heti ekalla yrittämällä täydellisesti kaikki, just. Ohjaaja ihmetteli, että mitähän vikaa niissä sitten mahtoi olla kun olin tärkeimmäksi laittanut vasemmalle käännökset. Noh, kiva kuitenkin että teki sitten hyvin. Tänään kuitenkin ylityöskenteli sitten vasemmalle käännyttäessä taas, halusi vaan ohjaajalle esittää parastaan, tai sitten minä skarppasin ja M mun mukana. Henkilöryhmää tehtiin toista kertaa, ja se onnistui tosi kivasti myös. Vähän meinasi korvat alkaa heilua rapsujen toivossa, kun oli palkannut sen keskellä. Otin uudelleen pysähtymisen keskelle, mutta palkkasin vasta henkilöryhmän ulkopuolella. Sen keskittyminen herpaantuu aina hetkeksi, kun se on saanut palkkaa. Liikkeestä maahanmeno oli nopea ja hyvä, ja lopuksi tehtiin hyppy tokon alo tyyliin, joka sekin meni ongelmitta. Ei taidettu saada mitään varsinaisia läksyjä, mutta sivulle tulossa pitää kiinnittää huomiota, että tulee heti ekalla suoraan. Paikkamakuun varmistin pitkällä hihnalla, ettei käy mitään vahinkoja taas. Ensin tehtiin pieniä pätkiä, että sain palkattua hyvästä mielentilasta. Sitten otin pitkästä aikaa sen 2min ilman välipalkkaa, nyt on jostain syystä vähemmän treenattu ilman, kun on tehty sään vuoksi niin vähän paikkamakuita. Tein pk-tyyliin selkä koiraa päin osan ajasta, ja oli vaihtanut vähän lonkalle. Muuten pysyi rauhallisesti, eikä se vihamies koirakaan häirinnyt, vaikka oli lähellä. Tehtiin aika pitkiäkin aikoja välillä palkaten, hyvin se pysyy.

Tänään ollaan tokoiltu pihalla ja kierretty siivekettä, vaikka onkin tosi kylmä. Moona sai kiertää merkkiä, ja koska haukku oli herkässä, niin laitoin sille noutokapulan suuhun. Hyvää harjoittelua noudolle, ja tosi hauskaa Moonan mielestä, eikä silti ollut aikomustakaan pureskella kapulaa, kun oli niin kiirus. Myös kaikki jäävät sujuu kivasti ilman sekoittamisia.

Tosi hienosti on mennyt nyt kaikki jutut tältä erää, toki on paljon hiottavaa ja uutta asiaa opeteltavana, muttei mitään suuria asioita korjattavana. Toki katsonkin asioita varmaan löysemmin kuin fanaattisimmat pilkun viilaajat, mutta kyllä me näinkin edistytään, vaikka ajattelenkin asioita usein positiivisemmalta puolelta ,ja päällimmäisenä treeneistä jää mieleen ne onnistumiset, vaikka pitäishän ne epäkohdatkin toki huomioida ja käsitellä vaikkei se niin kivaa aina olisikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti