keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Keväiset treenilöt
Nappasin tänään Moonan mukaan autoon, kun lähdin kohti koulua. Tarkoituksena oli oli mennä Emman ja koirien kanssa treenailemaan ja lenkille iltapäivällä Nummelaan,  joten oli helpompi ottaa Moona takaluukkuun odottamaan, niin vältyin edestakas ajalulta. Sää oli mitä mahtavin! Lämmintä ja aurinkoista

Pääsin etuajassa koulusta, joten kerittiin treenata koulun parkkiksella häiriö seuraamista ja paria muutakin juttua. Annoin Moonan olla vapaana, kun se näytti olevan niin nätisti. Ohiteltiin pyöräilijöitä, ihmisiä ja autoja vaikka kuinka monta, ja Moona seurasi silti oikein hienosti. Jäävejä ja luoksetuloa tehtiin myös onnistuneesti. Hieno pieni paimen.

Jatkettiin treenaamista lentokentän parkkiksella. Häiriönä oli lähteviä ja palailevia hiihtelijöitä. Pariin kertaan Moona vähän päksähteli niille, mutta muuten jätti hyvin huomiotta. Tehtiin ruutua, ja vihdoin sain hyviä ruutuja ilman yrityksiä merkkien taakse. Ei olla vähään aikaan tehty merkkejä, niin ei sitten yritä tarjotakaan. Ihan uutena juttuna otettiin ohjattua noutoa. Kuulin ettei se olekaan niin hankala opettaa kuin luulin, joten halusin heti kokeilla. Aletaan nyt tehdä vain merkiltä lähetyksiä jommalle kummalle puolelle kosketusalustalle sivulle, ja sitten siirrän pikkuhiljaa taaksepäin niitä ja lopulta lisätään kapulat. En opeta mitään suuntakäskyä, vaan ihan pelkkä käsimerkki saa riittää, ja hyvin se sen ymmärsi ihan opettelemattakin. Lähti vain kosketusalustalle kun annoin merkin. Pakkohan sitä oli kokeilla myös kapulalla, ja toimihan se. Toki paljon pienemmässä mittakaavassa kuin oikeasti, mutta kunhan ihan huvikseni kokeilin. Otettiin myös vähän seuraamista ja luoksepäästävyyttä. Videolla on hieno taidonnäyte kättelystä, sekä myös tuo ohjatunnoudon kokeilu. Ekstrana lopussa Moonan agittelua viime vuoden lopusta, siitä pätkästä harmivaan ei näy kuinka kamalalta meidän meno on näyttänyt, koska radalla ei tarvinnut kääntyä. Sai vaan posottaa menemään, niin kai se nyt meni. Videolta on myös manipuloitu puomin kontaktin uusimiset. Moona ennakoi sillon sitä vaputusta, tai vapautti itse itsensä pienimmästäkin liikkeestä.
Emma on räpsinyt noi kuvat ja videoinut myös. Kiitos siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti