lauantai 26. maaliskuuta 2011

Moona tokoilee


Torstaina oltiin bortsujen yhteistreeneissä malminkartanossa, tai ei siellä kyllä oikeastaan ollut kuin yksi bortsu meidän lisäksi, mutta seuraavalla kerralla varmaan enemmän. Saatiin tosi hyvää häiriötä, kun uusia koiria ja skeittareita vieressä. Moona oli kyllä vähän pöllö kun tuijotteli kaikkea taas, eikä puuttuminen aina edes auta siihen käytökseen. Se lopettaa vain jos saa jotain tekemistä, mutta ei muuten. Tarvitaan kohta jotain ongelmakoira terapeuttia tms Seuraaminen hyvää, paikka pysyy vaikka vire nousee.  Luoksepäästävyys ei oikein suju tällä hetkellä, jos se on koskaan sujunutkaan... Nouto meni hyvin. Tein ekaa kertaa heiton kanssa häiriössä, ja se onnistui mälväämättä. Oli kyllä varuilta muovinen kapula. Jäävejä paljon, ja oli aika hyvin sekoittelematta niitä. Luoksetulo hyvä. Kaukoja vähän, maahan-istu-maahan vaihdot hyviä, mutta maahan-seiso otti taas askeleen. Pitää reenata kotona paljon. Paikallaan istumisessa vaadin vähän liian pitkiä pätkiä, ja se pääsi valumaan maahan välillä. Paikallaan makuu tosi hyvä. Ei kertaakaan nuuskinut, vaihtanut lonkalle tai mitään, vaikka tehtiin pitkästä aikaa rivissä. Pallopalkka auttaa..

Perjantaina otin Moonan mukaan hakemaan veljeä Espoon asemalta. Menin ajoissa, jotta ehdin treenata Moonan kanssa häiriössä. Ihmisvirtaa oli, ja voi vitsit että Moona oli hieno. Välillä vähän korvat heilui tervehdykseksi jollekkin, mutta muuten työskenteli mahtavasti. Otin myös lyhyen paikkamakkuun lyhyellä matkalla, ja vaikka Moonan takana 10cm päässä pyllystä asteli ihmisiä pysyi Moona ihan patsaana. Ihan huippua, ja Moona tienasikin pitkät nartsapallo riehutukset tästä :)

Tänään oli Helenan tottista korvaava kerta, kun Moonan juksujen takia jäi joskus kerta väliin. Moona oli ihan outo hallilla. Se inisi ja vänisi vaikka kuinka, eikä yhtään osannut rauhoittua. Olisi hypännyt jokaisen syliin ja kiehnäs selällään lattialla. Työskenteli kuitenkin paremmin kuin hyvin. Vaikka olikin "tottis", niin aloitettiin merkillä, koska halusin saada jotain neuvoa siihen haukkumiseen. Moona teki ihan täydellisen merkin + sen perus haukahduksen siihen alkuun. Ei kannata kuulemma keskeyttää sen suoritusta, koska se vaan turhauttaa sitä enemmän. Pitää treenata merkkiä aina lopussa kun pahimmat virrat on pois, ja vaihtaa palkka repimisen sijaan johonkin hyvään nannaan. Jatketaan siis niin, katsotaan lähteekö se fuf pois vai ei. Seuraaminen käskytettynä tosi upeesti, ja henkilöryhmää ekaa kertaa ilman hihnaa. Ihan täydellinen henkilöryhmä, vaikka oli vasta kolmas kerta kun tehtiin sitä, ja kyseessä on ihmishullu Moona. Liikkestä seisominen käskytettynä, jäi hitusen vinoon, mutta tärkeintä ettei sekoittanut. Luoksetuloa vielä loppuun. Moona oli jostain syystä ihan huippu. Paikkamakuu meni vaan vähän pieleen, oli ihan hitsin rauhaton. Olisi pitänyt tajuta jättää treenaamatta, kun se oli muutenkin niin outo. Otin sitten paikkamakuun vielä malminkartanossa yhden sillan alla, kun olin vetämässä aksaa siellä. Paikkamakuu meni hyvin, vaikka autojen ääniä kuului yläpuolelta ja husky meni mun selän takaa ohi.

Illalla tehtiin vielä metskua ja maahan-seiso vaihtoja. Metskua pitää hyvin suussa jos on paikallaan, mutta tuominen ja luovuttaminen ei vielä ihan suju. Tuntuu niin ällöltä suussa. Otin kovat keinot käyttöön. Laitoin kapulan olkkarin lattialle ja menin keittiöön rapsuttelemaan Rasmua. Ei mennyt kauaa kun Moona jo laukkasi kapula suussa tiukalla otteella, ja punki vielä itsensä eteen luovuttamaan sitä. Kyllä se siis ainakin osaa, jos vain haluaa... Maahan-seiso vaihdot onnistuu hyvin kotona, pitää vaan helpottaa treeneissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti