tiistai 24. toukokuuta 2011

AVO liikkeiden tilanne


Avoimen liikkeiden katsaus. Mitä osaa? Yleisiä virheitä? Pitää treenata?

Paikkamakuu: On maannut hyvin, kun olen ollut alle 30s piilossa. Aikaa pitää pidentää ilman piiloa, ja piiloa ottaa myös rivissä. Myös ihmishäiriöitä ja lenteleviä palloja yms.

Seuraaminen: Käännöksiä pitää tehdä paljon, ja mun opetella kävelemään suoraan. Moona saattaa alussa pudottaa hetkeksi kontaktin, tämä pois.

Nouto: Osaa periaatteessa, mutta ei ole vielä ihan varma. Saattaa pureskella ja palauttaa vinoon, nämä karsitaan pois. Väliin yllättäviä karkuunjuoksu noutoja, ja luovutuksia vaikeammista kulmista.

Hyppy: Ollaan tehty pariin keraan istumasta kutsumisia sivulle hypyn kautta, ja ovat onnistuneet. Ikinä en ole varmaan pyytänyt istumaan hypyn jälkeen, ja se tuleekin olemaan vaikeaa, kun Moo on ihan varma että sielä pitää aina seistä. Pitää vahvistaa istumisia muutenkin, niin ehkä se siitä. Pitää myös selvittää, että pitääkö koiran kääntyä muhun päin hypyn jälkeen vai saako se istua mihin suuntaan lystää.

Luoksetulo: Osaa seisomisen hienosti kun pysäytän sen tötterön kierron jälkeen. Pitää vain saada se luoksetuloon, ja löytää joku tasapaino seisomisien ja läpijuoksujen välille.

Jäävit: Onnistuu.

Kaukot:  Osaa periaatteessa, mutta varmuutta lisää ettei liiku mihinkään suuntiin. Riippuen alustasta se saattaa välillä peruuttaa mennessään maahan.

Tänään tehtiin pieni treeni luoksetulon stoppeja, noutoa ja merkkiä. Stoppeja ensin merkin kierrosta, ja ihan yllättävän hyvin pysähtyi. Käskystä yksi oikein koottu laukka ja seis. En edes muistanut että se pysähtyis noin hienosti, voi tosi olla että kuuma ilma auttoi asiaan. Loppuun otin myös ihan luoksetulosta stopin, ja sekin toimi.  Merkille pysäytin sen myös välillä, ja sain seisahtumaan ihan suoraan näikin. Tyyli kun on opetettu sheippaamalla, niin ei se niissä kierossakaan ainakaan vielä ole muuttunut. Se menee aina merrkiä nuollen oikealta puolelta ympäri etupää melkein paikoillaan. Noudot ihan kivoja myös, paitsi kerran tosi vino luovutus. Mutta ei pureskellut edes isoa puukapulaa, jee! Kyllä on kiva treenata uusia juttuja, vaikka ollaanhan me niitä jo toki aikaisemminkin pikkuhiljaa tehty. Nyt vaan niitä tarvitaan jo pian, niin jaksaa treenata säntillisemmin niin saa jotain aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti