keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Ihana kesä


Oon jäänyt blogin päivittäminen kun on niin paljon muuta puuhaa. Paljon treenejä ja tietysti uimista lenkkien ohessa. Löydettiin maailman ihanin metsälampi jossa on kiva polskutella, ja Moona voi pitää uimahyppyshowtaan kallioilta veteen molskahdessellaan. Pitkiä lenkkejä ei oikein viitsi tehdä, kun on liian kuuma.  

Agiteltu ollaan nyt vain Rasmun kanssa, kun Moolla on juoksu. Rasmu on ruvennut paineistumaan todella helposti agilityssä, ja siten mulla menee välillä hermot, eikä se tietenkään yhtään auta asiaa. Viime treeneissä Rasmus ei uskaltanut tulla kontaktilta pois, vaan jäi siihen jumittamaan niin kauaksi asti että sen työnsi kontaktilta pois. Alkuun ei kuunnellut ohjausta,ei tässä käskyjä ei mitään. Paahtoi vain aivottomana menemään minne huvitti, ohjasin sitten napakammin seurauksena tuo paineistuminen, ja sitten vain ravasi kädessä kiinni. Luulen että paineistuminen ja kokonaan toimintakyvyn menettäminen alkoi ihan vain 2on2off kontaktien opettamisesta. Se ei vaan kestä jos siltä "vaatii" jotain, nyt kävi samat kuin tokossa silloin aikoinaan. Vaikka se välillä tekee oikein hienot kontaktit, niin välillä ihan kuin unohtaa mitä piti tehdä ja paineistuu. Alkuun vain kontakteilla ja nyt paineistuminen on siirtynyt muihinkin juttuihin. Vauhti on myö hiljentynyt epävarmuuden seurauksena. Saas nähdä mitä sen kanssa nyt sitten tekee. Varmaankin super helppoja treenejä ja kisoissa sitten tehdään vain vaikeampia ratoja eikä välitetä kontkateista. Käydään nyt kesäkausi ryhmä treeneissä, ja talvella treenaan vaan itse helppoja juttuja jos muutosta ei tapahdu. Agin pitäis olla kuitenkin hauskaa, eikä niin kamala juttu että kuset tulee melkein alle :( Oli selvästi virhe opettaa ne kontaktit, niinkuin mietinkin silloin alkuun, mutta halusin jonkun "haasteen" kun muut jutut meni niin hyvin. Fail.

Moona kävi ennen juoksua hyppytekniikkakurssilla ja Anne-Maria Riihimäen koulutuksessa. Hyppytekniikka on Moonalla ihan hyvä, eli rimojen roiskimenen johtuu sitten lähinnä muista jutuista. Yksittäisellä hypyllä ja okserilla Moona hyppäsi Vapun mukaan välillä ihan ok, mutta välillä vähän hassusti. Hassut hypyt johtuu luultavasti vain malttamattomuudesta hypätä oikein. Perussarjalla käytti oikein hyvin takapäätä ja rytmitti hienosti. Välit oli mun 7 jalkaa ja istumaan 5 jalkaa ennen hyppyä. Hyppyjä 5 ja korkeus 20cm. Vappu totesi saman kuin fyssari, että syviä lihaksia lapoihin ja ristikkäisiä jalkoja paljon. Moona saa myös hyppiä ihan rauhassa korkeitakin hyppyjä, kun tekniikka oli pääosin kunnossa. Hyödyllinen tieto myös se, että treeneissä hyppyjen korkeudet vois vaihdella ihan 35-75cm välillä radalla, niin koira joutuu miettimään korkeuden jokaisella hypyllä. Anne-Marian koulutuksessa saatiin taas kullanarvoisia vinkkejä miten edetään Moon kanssa. Lelu tulee mielellään aina joltain muulta kuin multa kesken radan hyppyjen jälkeen, ja lelu on aina haettava kun se on heitetty. Minä jatkat juoksemista menosuuntaan vaikka Moona ottaa lelua. Tällä sen pitäis alkaa keskittyä eri tavalla hyppäämiseen, ja unohtaa mun jahtaus ja liiallinen tuijottelu. Pitää myös tehdä lyhyempiä pätkiä, että suoritus pysyy täysin kasassa. Anne-Marian opissa selkeytyy aina jatukset, ja tietää miten pitää jatkaa treenaamista :)

 Hakuiltu ollaan paljon! Ihanaa kun pääsee treeneihin vaikka onkin ne juoksut.. Edistystä tapahtuu hitaasti, mutta varmasti. Treeni on usein ollut kaksi ukkoa piilossa, hajut molemmista ja etsintä, ja sitten kolmas yksittäinen. Nenää käyttää hyvin, ja nyt pidennetään mielikuvaa hiljalleen. Juoksen jälkeen edetään siihen että haetaan hajut kahdesta ukosta, sitten autoon jonkun muun vuoron ajaksi. Ja sitten lähetän suoraan niille ukoille joista on hajut haettu aikaisemmin. Ollaan tehty muutamia ylisyviä pistojakin, jopa 80m ainakin, eikä ole ongelmaa. Rullantuonteja ollaan tehty myös paljon. Palauttamisessa oli ongelmaa kun ajatus on jo niin ukossa, että rulla putoaa helposti kiireessä, mutta toisaalta vain hyvä että maalimiesmotivaatio on suuri. Nyt alkaa jo selkiytyä homma, ja rullat poimii ilman apuja maasta mistävain maalimiehen ympäriltä. Ruotsalainen rulla on roikkunut myös kaulassa ilmaisutreenien ajan että tottuis siihen, ja olihan mun sitten ihan pakko kokeilla onnistuisko ilmaisu ihan kiintorullalla, ja onnistuihan se heti ensimmäisellä yrittämällä, ja toisella myös! Matka oli kyllä ihan minimaalinen, mutta luulin jotenkin että olis vaikeaa tajuta ottaa se rulla siitä kaulalta. Ehkä taas aliarvioin sen älykkyyden.. Unohdetaan kiintorulla vielä pitkäksi aikaa kuitenkin, koska valeilmaisut taitaa olla aika hankala ongelma ratkaista. Ammuttu ollaan myös, annoin Moonalle ruokaa aina paukun jälkeen, eikä se ainakaan keskeyttänyt syöminkejä. Vähän katseli paukkujen suuntaan pari kertaa, mutta ei paineistunut ollenkaan. Moona oli myös kuokkimassa yksissä häissä, joissa ammuttiin tykillä. Annoin pamauksen jälkeen pihviä, ja taas se söi iloisesti eikä reagoinut mitenkään vaikka pamaus oli todellakin paljon suurempi kuin pyssyn paukku. Niiden ampumisien jälken illalla (Juhannus) ammuttiin jossain kaukana ilotulituksia luultavasta, ja leikin sitten Moonan kanssa pihalla. Heti tuli huolestunut ilme, ja Moona halusi mennä sisälle.

Tokopäivitys tulee erikseen myöhemmin :D

Tokoilut on mennyt ihan mukavasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti