torstai 18. elokuuta 2011

Moona on aika super


Liian pitkä päivitystauko, niin vaikeaa muistaa kaikkea tapahtunutta, edes niitä tärkeimpiä juttuja. Nyt kyllä ryhdistäydyn ja päivitän ana tärkeimmät edistymisest ja tulokset tänne!

Aloitetaan nyt tokosta kun se on niin kivaa :) Suurin osa treeneistä on mennyt hyvin, mutta vähemmän hyviäkin on mahtunut mukaan, ja näin ei sais olla. Viime kokeenomaisessa moona ei menny jäävässä maahan vaan jäi seisomaan. Sen jälkeen on treeneissäkin pariin kertaan jäänyt seisomaan vaan. Piää näitäkin vaan muistaa treenata! Nouto tuli vähän hitaaksi kun marmatin vinosta palautuksesta, tai sitten suussa oli joku haavauma tullut kapulasta. Tikku meni kieleen tms.? Kielestä tuli vähän verta. Tein vauhtinoutoja loppuun sitten ettei jää paska maku suuhun. (Lähinnä itselleni jää.) Muutenkin epäonnistunut treeni mun osalta, Moona oli varmaankin ihan normaali. Noh, mutta näitä sattuu. Muutenkin tokon treenaamisesta on tullut liian kaavamaista. Kaukot olen onnistunut saamaan myös tylsäksi Moonalle, ja sitä korjaillaan että tulis kiire. Tiistaina alkoi Katja Tammisen tokokurssi, luojan kiitos. Ihanaa saada kommenttia tekemisestä ja uusia ideoita treenaamiseen. Kursilla harkattiin ensin ohjatun suuntia, ja sitten hyppynoutoa. Opin miten vahvistan suuntia, vaikka elekielestä ne periaatteessa jo koira osaa. Hyppynouto tehtiin kokonaisena, vaikka vasta kolmas kerta koko liikettä. Vähän se tais osua mennessä hyppyyn, koska kiire oli tytöllä melkoinen, ja yleensä olen ollut paljon kauempana hyppyä kuin se 3m. Palautus täydellinen ja super nopea + vielä suora eikä edes törmännyt. Huh mikä helpotus, että nouto toimi tuon edellisen episodin jälkeen. Loppuun jokainen teki vielä luoksetulon. Moonan kanssa otettiin AVO tyyliin pysäytyksellä puoleen väliin, ja siitä vapautin kiertämään taaemman tötterön ennen mun luo palkalle pääsyä. Olen miettinyt onko meidän stoppi hyvä, ja jopa tuominnut sen liian hitaaksi. Katja kuitenkin kehui oikein hienoksi, ja tykkäsi että jarrutti niin hyvin kuin pystyi. Käskyn jälkeen Moo ottaa vielä tosi kootun laukan ja pysähtyy siitä, mutta ei kai se olekaan fysiikan lakien mukaista että vauhdikkaasta laukasta pysähtyy niille sijoilleen. Toki vois lukita jalat, mutta silti liukuisi eteenpäin ihan samanverran. Tottispuolelta ollaan tehty esteitä. A:ta jo täysjyrkkänä ja samoin metristä metrisenä. Kapulaa ei vielä mukan ollenkaan. Metrinen sujuu nätisti kumaankin suuntaan siten, että lelu irtoamisessa ja sitten istumaan esteen toiselle puolelle kun kutsun. A:ssa ei onnistu että kutsun toiselta puolelta. Koe on reilu viikon päästä siuntuossa. Yritän kerätä jännitystä että jaksan tsempata, mutta jotenkin sellainen hälläväliä fiilis liikaa. Moona osaa hyvin kaikki liikkeet, mutta kokeenomaisia on kertynyt liian vähän. Saas nähdä miten käy, toivottavasti hyvin niin päästään reenimään voittajaa tosissaan.

Sitten agiliito. Harmaita hiuksia, mutta myös wau hetkiä. Nuppi kiehuu moonalla, ja meidän ohjaaja nimesikin rakin hot dogiksi. Varsinkin ryhmä treeneissä lentää rimat ja korvat pätkii Moonalla. Kun treenataan yksinään niin rimat pysyy kannattimillaan ja koira on kuulolla. Anne-Marian koulutus oli, ja hyvänä vinkkinä oli katsoa kokoajan Moonaa, ja "vahtia" että se hyppää kunnolla. Mun pitää olla rauhallinen mutta jämpti. Osan radasta Moona meni kuin unelma, ja kommentiksi saatiin että ollaan kehitytty valtavasti. Ongelma onkin että välillä menee ihan persiilleen, ja välillä oikein kauniisti ja sulavasti. Järvenpäässä kisailtiin kaksi hylkyä, ja kaikki virheet oli mun mokkeloita, Moona oli mahti. Oman seuran epiksissä Moona oli kamalista kamalin, roiski ja sisäisti mun ohjauksen viivellä. Ohjasin ihan hyvin, eikä sentään hyllyä napattu, joten päästiin 30vp meidän seuran piirinmestaruus joukkueeseen, jei? Maanantaina joukkuetreeneissä Moo oli vaihteeksi taas ihana. Eka yrittämä kolmosten tasoisella radalla kamalaa katseltavaa, mutta siitä seuraavalla 5vp, kun yksi rima putosi. Ajattelin vaan joka ohjauksen välissä, että waude mikä hodari mulla onkaan :) Hyvä meno jatkui treenin loppuun asti.

Hyppytekniikka kurssi on nyt käyty. Käteen jäi hyviä harjoituksia ja paljon uutta tietoa. Moona yllätti hyppytaidoillaan sekä minut, että Vapun keskiviikkona. Taipuminen hyvää, mutta pientä banaania havaittavissa seuruun suuntaan. Korkeudenarviointi meni ihan mahtavasti, ja tyttö hyppäsi jopa 65cm täydellisen puhtaalla tekniikalla. Vappu kehui Moonan hyppäämisen maasta taivaisiin. Moona teki pienimmätkin hienosäädöt ja painonsiirto onnistui joka kerta. Harjoituksessa oli 3 hyppyä 15cm 6 jalalla, ja viimeinen hyppy vaihtelevalla korkeudella 9 jalalla. Muttaa juu, siisä tällä riman roiskijalla on sitten ihan täydellinen tekniikka ja kroppa halussa, siis häh? Ehkä on vielä toivoa sitten. Saatiin myös hyviä vinkkejä metriseen, ja nimenomaan siihen miten otetaan painava kapula mukaan. Ensin perussarjaa kapula suussa, että oppii tekemään painonsiirron kapulan kanssa. Oli kyllä hyvä kurssi, ja hyppytekniikka tunneille päästään toivottavasti vielä jossain vaihessa opiskelemaan lisää.

Hakua on treenattu myös, ja nyt Moona on ruvennut edistymään nopeasti. Vaikeutetaan siis harjoituksia koko ajan. Ilmaisut sujuu kentällä hyvin, paitsi irtorullaa saisi etsiä kauemmin maalimiehellä. Viimeksi otti kerran kiintorullan suuhun, vaikka irtorulla olis ollut maalimiehen takana.. Alkaa heti oikomaan, vaikkei olla kuin kerran testattu kiinotrullaa. Pitää laittaa sille rulla kaulaan maastoonkin, että oppii ignooraamaan sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti