maanantai 29. elokuuta 2011

Tauko ei onnistuOllaan tehty kaikenlaista pientä, koska oon niin intona jo treenaamassa uutta ja korjailemassa virheitä. Tauokoa pidetäänkiin siis vain tylsästä treenaamaisesta, eikä tehdä ollenkaan pitkää treeniä. Pelkästään lyhyitä tekniikka treenejä sisällä, ja humputtelua kentällä. Eilen otettiin vähän niitä luoksetulon stoppeja omalla kentällä, ja maahan se meni ekalla yrityksellä taas. Hoidin tilanteen hermostumatta, ja jatkettiin vaan kylmän rauhallisesti uuteen yrityykseen, seisahtui ensin ja painui taas maahan. Kolmannella yrityksellä seisahtui hyvin ja pysyikin siinä senverran että ehdin vapauttaa merkin kiertoon ja siitä palkaa. Sitten lisää läpijuoksuja, kierrosta pysäytyksiä ja luoksetulosta pysäytyksiä, kaikki onnistui. Toivottavasti ongelma on nyt haudattu tältä erää :)

Sisällä puuhasteltiin kaukoja. Naksuttelin seiso-istu vaihtoa uudelle käskylle ja puhtaammalle tekniikalle. Suurin ongelma on istu-seiso-maahan vaihto, koska tahtoo sekoittaa sen maahan-seiso-maahan vaihtoon. Käskyt on erit mutta liian samankaltaiset varmaan silti, mutta ehkä ne alkaa sujua kun jumppaillaan ja treenataan lisää. Maasta istumaan vois nousta vielä vähän pystympään, oliskohan se ollut liian etukenoinen kokeessakin. Pitää taas alkaa jumpata aina iltaruoat kaukoja, ja muitakin jumppaliikkeitä. Yksi korjattava asia on myös eteentulo, koska tuomareiden mielestä asento on varmaankin liian tiivis. Tässä onkin haasteita, kun alunperin olen sen tiiviksi opettanut ihan tarkoituksella, mutta ehka se pikkuhiljaa löystyy. Tänään kokeilin vähän löysyttää sitä käsiavuin ja jarru äänellä, eikä se ihan mahdottomalta tehtävältä vaikuta. Metallia muistuteltiin myös samalla, annoin kapulan suuhun ja ote oikein mallikas, luovutukset myös hyvällä otteella, (joskin ol vähän tiiviitä;)) Yksi nosto myös ja ote pysyi napakkana. Ongelmaa on kyllä pitkällä matkalla vielä, vaikka nää jutut toimiikin jo hyvin. Yksi tunnari tehtiin myös metsässä kepeillä, Moona bongasi oravan just kun olin saanut kepin hajustettua ja litettua muiden kepien sekaan. Päätin kuitenkin kokeilla miten sujuu ajatukset oravassa ja stressitaso korkealla. Ensin etsi väärästä paikasta (ei Moon vika kun ei nähnyt missä keppi on), ei laajentanut etsintä aluetta vaan jumahti samaan paikkaan nuuskuttelemaan hirveällä kiireellä. Kutsuin sivulle, ja oma löytyi kun lähetin uudelleen etsimään. Varmalla pohjalla ollaan, eikä minkäänlaista epäröintiä ottaa omaa ja tuoda mulle. Pitäis nyt vihdoin hankkia niitä oikeita tunnari kapuloita, niin voi viedä niitäkin metsään. Kepit on jo tuotu treenikentälle ja kokeiltu hajustettuinakin, eikä ongelmaa etsimisessä ole. Ainoa vaan että Moona todellakin käyttää vaan nenää, ajautuu siis usein väärästä paikasta nuuskuttelemaan. Saattaa tulla ongelmia sitten kun oikean tunnarit näkyy selvästi kentällä.

Esineruutua tehtiin myös pitkästä aikaa eilen. Kaks kaistaletta, ja esineet takareunoissa. Näytän Moonalle vielä esinettä kun lähden tallaamaan ruutua, ja vielä kun pudotan sen, sanoen samalla esine. Ekana oli pieni nahkalompakko. Moona lähti aika verkkaiseen tathtiin, mutta etsi toivottavasti kuitenkin, kun esine löytyi aika nopsaan. Kerran pysähtyi rapsuttelemaan itseään, ja kaksi kertaa pudotti esineen matkalla. Olin vaan hiljaa, en auttanut tai kommentoinut mitenkään. Palkaksi kissanruokaa ja kehuja. Toinen esine oli lapanen, ja taa lähti aika verkkaiseen tahtiin, esine löytyi kuitenkin ja palautti sen ilman pudottelua ihan ok vauhdilla. Palkaksi ensin kissanruokaa ja lopuksi lemppari pallo. Vois päätellä että motivaatio ei ole ihan paras mahdollinen, tai sitten se vaan tekee rauhassa että ehtii nuuskia, ja pudottelu johtui ehkä siitä ettei ole ihan varma mikä juttu nyt olikaan kyseessä, esineruutuja kun ollaan tehty ihan muutama kerta. Kissanruoka toimii hyvin hakupalkkana, mutta mun antamana se ei selvästikään ole yhtä makoisaa. Vois kokeilla pelkkää palloa, mutta pelkään että nenänkäyttö unohtuu sitten kokonaan, hmm. Pitää katsella miten treenit edistyy..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti