perjantai 16. syyskuuta 2011

Esineruutupainajainen


Maanantaina tehtiin yksi esinekaistale kaarihallien metsässä. Esineeksi nappasin autosta turvavyön pehmustajan. Näytin palloa ennen kuin vein esineen, ja esinettä myös. En sanonut tai näyttänyt sille mihin esineen pudotin. Lähti lujaaa ja löysi aika nopeaan esineen, palautus myös oikein nopea.

Tänään tallasin vähän isomman kaistaleen, ja maastokin oli aika ryteikköä, esineenä kännykkä. Lähti taas kovaa ja näytti etsivänkin, muttei löytänyt. En ole ihan varma, mutta näytti menevän kuitenkin esineen läheltä. Lähetin uudelleen, mutta etsi vain pienen alueen. Kävin näyttämässä kännykkää, lähetin uudelleen eikä taaskaan löytynyt etsimisestä huolimatta. Käytiin hakemassa haju esineestä, muttei taaskaan löytänyt. Sitten kävelin itse esineen luo kehottaen Moonaa samalla etsimään, ja mitä tekee Moona. Yrittää kiipeillä puihin etsimään oravia, just. Siinä vaiheessa alkoi vähän mennä hermot, ja käskin sen etsiä niin kauan, että kännykkä tuli sen nokan eteen, nosti heti ja toi mulle. Kehuin vähän, mutta piti sitten mennä vielä kostamaan Moonalle, viisasta? Sanoin että ohhoh kun käveltiin reunaan päin missä pallo odotti, käskin Moon maahan ja menin itse leikkimään pallon kanssa. Enpä tiedä oliko tosta mitään hyötyä, tai haittaakaan, mutta mulle tuli ainakin parempi mieli kun pääsin ärsyttämään Moonaa vähän, lapsellista? Otettiin uus samanlainen, mutta eri paikkaan, etsi taas innokkaasti, ja meni vielä kaistaleesta vaikka kuin paljon ulkopuolelle kun ei tehnyt löytöä sieltä. Lähetin uudelleen ja pinkoili kyllä sinne tänne, mutta ei varmaan etsinyt. Nyt kävelin itse kännykän luo ja näytin sille missä se on. Käveltiin pois ja lähetin hakemaan sen, lähti kovaa ja tuli vielä kovempaa kännykän kanssa takaisin. Leikittiin vähän, muttei kauaa kun en jaksanut esittää iloista. Tein vielä kaistaleen, esineenä vanha työhanska. Maasto oli kallioportaita alamäkeen, joten Moona ei nähnyt kun talloin ja vein esineen. Minäkään en nähnyt, miten Moona etsi. Se lähti kuitenkin kovaa ja esine nousi ihan hetkessä, varmaan se hanska haiskahti vähän enemmän kuin kännykkä. Piilotin vielä pari kertaa kännykän pikkualueelle hyvin, ja niissäkin oli vaikeuksia löytää sitä. Löysi kuitenkin niin pääsin palkkaamaan.

Nyt oli vielä illalla pakko päästä tekemään esineruutua, vaikka olikin jo pimeä. Ekalla kaistaleella sukka, en näyttänyt kun heitin esineen. Lähti etsimään tuhatta ja sataa, eikä löytöä, lähetin uudelleen ja laajensi sitten kaistaleen ulkopuolelle kun ei siellä muka ollut mitään. Menin näyttämään sille esinettä, jos se nyt näki siitä mitään. Löysi sitten heti. Otin vielä kännykän yhteen kaistaleeseen, ja jipii, se löysi sen onneksi heti ekalla. Juoksi taas täysillä ihme rinkiä, mutta pääasia, että ainakin löysi sen.

Ihme söhläämistä. Varmaan vähän liian vaikeita osa, mutta kyllä sen jotenkin kai pitäis jo osata. Vai onkohan vikana liian kiva palkka, joka syö keskittymistä, en tiedä. Kyllä se löysi paremmin sillä ruokapalkalla, mutta into oli 6, ja nyt se on ainakin ysi. Moona on syöksymässä ruutuun ja jännityksessä odottaa milloin saa luvan lähteä etsimään, ennen se laukkaili verkkaiseen tahtiin omassa rauhassa, eikä palautuksellakaan ollut mikään kiire. Ehkä se oppii etsimään tehokkaasti vaikka vire oliskin korkeampi, esineissä on se hyvä ettei niitä voi oikein löytää silmillä. Voi kun tietäis mitä tekis :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti