sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Paljon treenejäEilen juhlittiin mun synttäreitä treenien merkeissä. Aamulla vierähti hakumetsässä tunti jos toinenkin, sitten vähän shoppailemaan, jonka jälkeen tuli kavereita kylään. Sen jälkeen vielä hallille agittamaan ja tokoilemaan yöhön asti :)

Hakuilu on sujunut ihan kivasti. Eilen ykkösestä ja kakkosesta ääni, sitten lähetykset. Kolmonen ilman apuja ensimmäistä kertaa, lähti vähän epävarmasti ja taisi käydä tarkistamassa 1 piiloa, mutta löysi kuitenkin ukon. Neljäs ääniavulla. Pitää tehdä seuraavalla kerralla niin, että ottaa heti ekan ilman apuja, koska vaikeampaa koiralle, jos ensin on apuja, ja sitten ei. Kivat treenit oli kyllä, niinkuin aina. Treenien jälkeen kun otin Moonan autosta, se ontui toista takajalkaa pahan näköisesti. Kokeilin tavutella, ja vasen tuntui jäykältä ja Moo nyki sitä pois. Vaikeaa kyllä itse sanoa mitään. Säikähdin aika pahasti, mutta ontuminen lakkasi kun päästiin kotiin, eikä sen jälkeen ole enää ontunut. Oon nyt pitänyt sillä BOT-loimea, ja liikuttanut ihan normaalisti, paitsi hyppiä se ei nyt saa ennenkuin on tarkempaa tietoa mikä jalassa mahd. on. Luulen että joku pieni revähtymä tms. niinkuin viimeksi, fyssarille saadaan aika toivottavasti heti alku viikosta.

Illalla sitten hallille vielä. Tein Nakun kanssa ensin kaikenlaista. Tehtiin jo pientä 4 esteen pätkää, jossa valssi ja ennakoiva valssi, putkeenkin irtosi jo hyvin lopputreenistä. Lisäksi yksittäisenä takaaleikkausta, niisto-sokkaria ja rengasta. Naku menee jo oikein hyvin, kun malttaa keskittyä ja tehdä rauhassa.

Moona sai myös agittaa ihan pikkusen ilman rimoja, ja se oli aika hieno taas. Henkka auttoi meitä myös tokon kanssa. Maahan käskyt oli tosi vaikea häiriö seuraamisessa, Moona totteli alkuun joka kerta Henkan sanomaa maahan käskyä, muissa häiriöissä ei ollut samanlaista ongelmaa. Sitten luoksarin stoppeja liikkuroituna liikkurin tupla käskyillä. Ongelmana pysyminen seisomassa, ekan käskyn pysyi, mutta sitten ennakoi. Tehtiin lisää ja sain sen pysymään paremmin, mutta näitä pitää nyt oikeasti treenata. Moonalle ei ole ihan selvää, että siinä seisomassa pitää pysyä oikeasti niin kauan, että luoksetulokäsky tulee. Tähän pitäisi saada samanlainen odotus, kuin agilityssä kontaktilla. Maahanmenossa sama juttu. Seiso stopit oli hyviä, mutta maahanmenot ihan liian hitaita. Haluaisin tekniikaksi heittäytymisen etuosa edellä, niinkuin se osaa jo tehdä sisällä. Laitettiin luoksetuloon myös merkit, eikä ne häirinneet Moonaa, jes. Loppuun tehtiin vielä merkki, ja nyt meinas jäädä vähän vinoon.

Tänään hallilla tokoa. Seuraaminen ihan kamalaa edistämistä, apua. Sen vire on niin korkea hallissa alkuun, ettei malta seurata normaalisti. Tiputin palkkanamut taakse, ja Moona ei olisi millään hakenut niitä kun oli niin kova kiire seurata. Vaadin sen syömään palkkanamit takaa, ja sitten tasoittui seuruu edes vähän. Ens kerralla otan ensin jotain vauhdikasta, ja sitten vasta seuruuta. Sitten tehtiin kaukoja, muuten hyvin yli 10m matkalta, mutta maahan-seiso-maahan ei onnistunut millään, jouduin helpottamaan ja lopulta koko Moona meni ihan sekaisin. Teki hirveää kyytiä vaihtoja ihan omassa järjestyksessä, huoh. No ainakin ne kaikki muut vaihdot oli tosi nopeita, istumasta seisaalleen pompahteli ekoja kertoja tasajalkaa. Se oli se korkea vire.. Otettiin sitten metallinoutoa. Ensin heiton kanssa, ja Moona murrasi kapulalle mennessään, johtui ihan siitä, että meidän vieressä teki koira myös noutoa, ja siitähän Moo ärsyyntyy ja kuumuu.. Toinen niin, että vein kapula pitkälle, ja oli oikein mallikas. Sitten luoksarin stoppeja, liikkeestä istuminen ja vielä zeta järjestyksenä maahan-seiso-istu, meni oikein. Moona oli koko treenin ihan täpinöissään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti