maanantai 3. lokakuuta 2011

Talvikausi alkoi :(Eilen oli  syksyn ensimmäiset tokon hallitreenit. Ulkona satoi ja oli pimeää, mutta hallissa lämmintä ja valoisaa. Tunnelma oli kuitenkin jotenkin painostava, ja oli niin hiljaista, että Moonan tassutuskin kuului. En kehdannut kehua Moonaa yhtä riehakkaasti kuin yleensä, etten häiritsisi muita. Moonan jokainen haukahdus tuntui vielä kauheammalta, kuin ulkona.  Aloitettiin seuraamisella, ja Moona edisti. Johtui osittain korkeasta vireestä, mutta olen myös vahingossa palkannut sitä väärään paikkaan. Tein käännöksiä liikkeessä ja paikoillaan, sekä askelsiirtymiä. Ne meni hyvin, ja asentokin korjaantui taaksepäin loppua kohden. Sitten ruutua matalilla merkeillä, ja nyt meni hyvin. (Viimeksi oli ongelmaa.) Alkuun alustalla, ja sitten paikkaa ilman alustaa. Moona hahmottaa ruudun ihan ok, mutta jos on häiriönä merkkejä jossain niin valitsee sen mihin on ensimmäisenä sattunut silmänsä iskemään. Sitten tehtiin hyppynoutoa, ja meni ihan ok. Tosi nopea, ja osui vain vähän liikaa luovutuksessa. Loppuun otin vielä metristä, ja Moona kolautti tosi pahasti jalkansa esteeseen. Pahmahti niin että hallissa raikui. Pelästyin kovasti, mutta Moona onneksi ei. Palkkasin vaikka kolautti, ja uusi hyppy oli hyvä. Takasin päin oli ongelmaa, kolautti siinäkin, eikä sitten uskaltanut enää hypätä. Helpotin, ja sitten vaikeutin, ja onnistui, mutta metriin asti en nostanut ennenkuin laitoin alaspäin. Selvästi vaikeampaa hypätä takaisin päin, koska katsoo muo. Olen ajattelemattomasti palkannut heittämällä lelun, vaikka järkevintä olis laittaa se maahan jo valmiiksi, jotta katse olis hypyllä alaspäin. Olisi myös pitänyt kääntää selkä, mutta en hoksannut. Yllättävän paljon sitä kerkesi puoleen tuntiin mahduttamaan.

Täänään tottisteltiin vähän, ja Moonan paikkamakuu on parantunut. Lonkalle ei enää vaihda helposti, mutta muuten on vähän rauhaton kyllä. Tottista suorittava koira tekemässä luoksetuloa on Moonalle tosi suuri häiriö, jos ei olis palloa jalkojen välissä, niin se ei varmasti pysyis maassa. Häiriökäskytykseen ei reagoinut seuraamisessa. Luoksetulot hyviä, ja tuli eteen pitkältäkin matkalta törmäämättä.

Lisäksi vielä hyppytekniikkaa Nakun ja Moonan kanssa. Nakulle ensin perussarjaa neljällä hypyllä, ja mun mielestä se meni oikein hyvin, kun saatiin palkka oikeaan kohtaan. Sitten vielä korkeuden arviointia korkeimmillaan 45cm hypyllä, ja sekin meni hyvin mun mielestä. Pitäis päästä videoimaan, niin näkis tarkemmin. Moona sai tehdä korkeuden arviointia, korkeimmillaan rima oli ylimmässä reiässä, mutta en tiedä kuin korkea se on. Hyppäsi mun silmään puhtaasti, ja laskeutui ihan äänettömästi. Arvioi korkeuden hyvin. Toivottavasti tästä on jotain apua sen metrisen kanssa. Välit oli siis 7-7-10 mun 37 jalkaa, ja kolmen ekan riman korkeus n.15cm ristikkoja ja viimeinen rima vaihteleva. Naku sai tehdä myös rengasta ensimmäistä kertaa ja Moona kontakteja.

Tehtiin tänään myös sekatavara tunnaria Moonan kanssa, ja vähän se taas höselsi, mutta löysi kuitenkin oikean aina lopulta. Kaukoja myös, ja videolta näkyykin ne yleisimmät virheet. Mikään vaihto ei ole täysin varma.

         


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti