keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Koiria, tanssia, shoppailua, näyttelyä, tokoa..


Messari viikonloppu on ohitse. Oli kyllä hauskaa, ja vaikka mitä nähtävää. Tärkeimpänä ohjelmana meille oli kuitenkin koiratanssi, jossa kilpailimme myös lauantaina Moonan kanssa. Hassua kyllä, ilmoittauduttiin noihin karkeloihin jo ennenkuin yhtään tanssiaskelta oltiin otettu. Kuudessa viikossa piti päättää musiikki, tehdä koreografia, opetella uusia temppuja ja lueskella sääntöjä. Oli kiva tehdä välillä jotain luovaa, ja niin erilaista. HTM oli aika looginen valinta minulle, se on selkeäpää kuin freestyle. On valmiiksi määeritelty positioita, joissa koira ohjelman aikana seuraa. Lisäksi Moona tykkää seurata, ja osaa luonnostaan käyttää takapäätänsä hyvin.


Kun tultiin paikanpäälle, luuli Moona selvästi olevansa agility kisoissa, sinkoili sinne tänne hihna kireällä, ja yritti bongata esteet jokaisen kulman takaa. Hälinä ei kiinnostanut ollenkaan. Esiintyjien tiloissa Moona oli alkuun aika rauhaton, vinkui ja odotti kovasti jotain tekemistä. Päästiinkin treenaamaan kehään ennen kilpailun alkua, ja Moona toimi kivasti. Suoritusta odotellessa osasi Moonakin jo hetkeksi rauhoittua. Kun mentiin kehään, oli Moona aika ihmeissään suuresta yleisöstä. Alku menikin vähän pieleen, kun Moona ei ollut kuulolla. Pientä virhettä sattui läpi koko ohjelman, mutta ei se tainnut pahasti näkyä yleisölle. Tanssijuttua ei olla treenattukaan niin säntillisesti kuin tokoliikkeitä, niin virheet olivatkin jokseenkin odotettavissa. Itse en pystynyt keskittymään muuhun kuin omiin askeliin ja koiran käskytykseen. Laji on paljon vaikeampaa miltä näyttää, niin paljon liikkuvia osia. Oman vuoron jälkeen katseltiin muiden esityksiä telkkarin ruudulta, ja Moonakin oli ihan rauhallinen. Tuli totaalisena yllätyksenä, että sijoituttiin toisiksi ja saatiin kuma, eli luokanvaihtoon oikeuttava tulos. Palkintojen jaossa Moona ei osannut käyttäytyä, sinkosi sinne hihna kireällä, ja räyhäsi taputuksille, huoh. Miksi sen pitää kuumua taputuksista.. Todella hyvä kokemus esiintyä messarissa, kannatti kyllä lähteä mukaan. Tämän lajin harrastaminen ei jää vain tähän, sillä kutina tuli jatkaa tanssimista. Hiotaan positioita paremmiksi, ja opetellaan uusia. Tällä ohjelmalla ehkä mahdollisesti vielä alo luokkaan, ja sitten myöhemmin avoimeen uudella ohjelmalla. Todella kiva laji, ja muidenkin esityksiä oli niin mukava katsella.


www.facebook.com/#!/photo.php Tässä video.


Pienen shoppaus kierroksen jälkeen Moona pääsi kotiin, mutta minä jäin vielä iltaan asti. Kaikki järkevä ja vähemmän järkevä on nyt ostettu halpaan hintaan, joten valtava määrä säästyi rahaa! Tokokoetta piti jäädä katsomaan myös vähäksi aikaa, ja kyllä ne pisteet vaan aika tiukassa on siellä EVL:ssa. Sunnuntaina takaisin taas messariin, sillä freestylea piti myös tietenkin katsoa, kun Emma ja Goldie söpöläinen tanssivat siellä niin ihanasti.


Sunnuntai iltana olin tuuramassa labradorien agilitykurssin ohjaajaa, ja pääsin sitten Moonan kanssa myös treenaamaan Maiju Korhosen oppiin. Pidän kyllä kouluttajasta todella paljon, ja treenit oli todella hyödylliset. Olin väsynyt kuin mikä, joten en ehkä ollut ihan parhaassa vedossa, toisin kuin Moona, joka oli levännyt koko päivän sisällä. Treenistä jäi tärkeimpänä mieleen se, ettei Moonaa saa missään nimessä päästää helpolla. Pitää aina vaatia vain täydellisiä käännöksiä. Lisäksi meidän lähtöongelma iski silmille, ilman perkelettä en sitä saa istumaan lähtöön, milloin se näin pahaksi on päässyt??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti