tiistai 13. joulukuuta 2011

Tylsä tokopäivitys


Vihdoin on aikaa ja motivaatiota treenailla tokoa. Neljänä peräkkäisenä päivänä ollaan nyt treenattu jotain järkevää, ja tuntuu että ollaan edistytty vähintäänkin yhtä paljon kuin viimeisen kahden kuukauden aikana, jolloin ollaan kyllä treenattu milloin mitäkin, mutta se milloin mitäkin on ollut sitä, mitä on huvittanut aina silloin tällöin tehdä. Nyt on siis tartuttu härkää sarvista, ja treenaillaan myös etukäteen suunnitellusti niitä asioita mitkä ei suju..


Sunnuntain hallivuorolla olin päättänyt ottaa ruudun ja metallin käsittelyyn. Ruutuun hakee jo hyvin ilman alustaa, ja korjaa tarvittaessa paremmalle paikalle. Seuraavaksi erilaisia merkkejä. Metallia taidettiin tehdä parin vauhtinoudon verran, asenne hyvä, mutta ote löysä. Kapula kilisee suussa, luulis että tuntuu ikävältä hampaissa.. Tehtiin myös erikseen pitämistä, ja paikallaan ote on tiukka, jos liikkuu niin ote löystyy. Yritän saada sen nyt hoksaamaan "ota" käskyn myö liikkeen aikana tapahtuvaksi otteen tiukentamiseksi. Voisi sitten pyytää ihan liikkeessä sitä korjaamaan otetta paremmaksi. Tehtiin myös kaikenlaista muuta pientä, ja lopuksi peruuttamista ja pyörähdyksiä kaukana musta. Leikittiin toosi paljon, kun mulla oli niin hauskaa :D


Maanantaina oli vuorossa kokeenomainen treeni koulun kentällä, palkatta ei olla tehty pitkään aikaan, joten otin vain kolme liikettä. Kehätarkastus meni hyvin ilman remmiäkin. Seuruu oli ensin, ja Moona taisi olla hieman yli innokas. Alkuun pomppi ja askelsi hassusti, tosin tuo hassu askellus johtui varmasti paljosta loskasta ja lumesta, missä vaikea liikkua normaalisti. Muuten oli ihan nättiä, mutta pysähdyksissä kontakti tipahteli pahasti. Tai ehkä oikea sana ei ole tipahtelu, vaan se oli todella rauhaton, ja vilkuili nopeasti ympärilleen. Varmaan otti häiriötä vieressä kävelevästä liikkurista, mutta nämä laitetaan treeniin. Paikallaan käännökset myös rauhattomia, kääntyili yli ja korjaili nopeasti peppuaan. Liikkeestä istuminen olisi kuulemma ollut 10, ja se oli kyllä ihan älyttömän nopea. Tipahti sadasosa sekuntissa istumaan. Hyppynouto oli ihan hyvä. luovutus tiivis, mutta ei törmännyt ollenkaan. Sivulle tuli kai vähän vinoon. Vire oli niin korkea, että pelkäsin sen varastavan kapulalle heitossa. Liikkuriin käskyyn se ei reagoinut. Muutenkin vire oli tosi tosi korkea, en muista että kokeenomaisissa olisi ikinä käynyt niin kuumana. Reagoi myös kehuihin hyvin. Siirtymät oli muuten hyviä, paitsi hypylle mentäessä se tuijotti hyppyä treenaavaa Nakua. Tästä huomautin ja se lopetti. Positiivinen mieli jäi tästä treenistä, vaikka Moona voisi työskennellä hieman hallitumminkin. Tehtiin vielä keskenään seuraamista, enkä saanut sitä kontaktia katkeamaan, eli luultavasti siis johtui liikkurista, eli helppo treenata kuntoon. Otettiin myös sivulle tuloja, ja näihin tarvitsen avustajaa tai peiliä, koska joudun kääntämään paljon päätä, että nään milloin koira on täysin suora. Tehtiin myös vauhtiluoksetulo, ja ohjaaja kysyikin, että tarvitaanko me varmasti tällaista. Ja jännä kyllä, tarvitaan hyvinkin. Moonan luoksetulo on suorastaan hävettävän hidas välillä, kun se odottaa pysäyttämis käskyjä. Treenattiin vilä lopuksi lyhtypylvään kiertämistä, eikä se välillä meinannut irrota sitä kiertämään, vaan pysähty räksyttämään.. Saatiin kuitenkin kiertoja, ja palkkasin sen pallolla mun taakse. Testasin myös stoppia kiertämisestä, ja tekikin sairaan hionon, mutta harmivain valui maahan. En keronut tarpeeksi selkeästi että tuli virhe, ja se toisti sen vielä uudelleenkin. Sitten tajusin jo kertoa, että sitä ei haettu nyt, ja saatiin hino seiso stoppikin huimasta vauhdista. Lisää kiertoja, ja hyvää vauhtia tulee takaisin. Treenasin loppuun vielä Rasmunkin kanssa, ja Moona kiljui remmissä kentän laidalla :/ Rasmus oli hauska, ja teki vauhtinoutoakin pariin kertaan, otti vaan laipasta kiinni.. Pa:t alkaa onnistua hiljalleen pienemmälläkin käsivulla, ja liikkeestä maahanmenot menee hyvin, vaikka käskyyn reagointi kestääkin muutaman sekunnin.. Imutus seuraaminen ei toimi.


Tänään treenealitiin omalla pihalla tunnaria ja luoksetuloa. Pieni tauko tunnarista oli yllättäen parantanut tilannetta. Hajuttomia kapuloita se ei nooteeraa enää ollenkaan, kertaakaan ei edes yrittänyt maistaa. Alkuun piilotin kepinpätkää oikeiden palikoiden keskelle lumen alle, ja naks kun se oli palauttamassa. Sitten kokeilin ympyrämuodostelmaa, ja vasta toisella haistelukierroksella nappasi oman. Olin lähellä palikoita. Sitten pystyrivi, jossa oma ekana. Jäin itse samalla tavalla kuin noudossa, ja Moona sai nyt ekaa kertaa laukata itsenäisesti kauempana oleville kapuloille. Vauhti oli senverran kova, että se eka kapula jäi nuuskimatta, mutta haistelun paluumatkalla nappasi sen varmasti ja palautti laukalla. Aika hienoa, ottaen huomioon millä mallilla liike hetki sitten oli.. Vielä on siis toivoa saada tämä kevääksi valmiiksi. (kopkop) Sitten luoksaria, ja vauhti oli tyyliä täysillä, jee! Puunkierrosta parit stopit, eka vähän huonompi, mutta sitten parani. Looppuun myös maahanmeno, joka voisi olla paljon nopeampi, tähän paneudutaan myöhemmin. Yhdestä luoksetulosta palkkasin vasta sivulta, ja hyvin tuli sivulle. Olipa mukavat treenit.


Sisällä tein vielä kaukoja, ja yritin opettaa painonsiirtoa, kunnes kauhistuin Moonan punaista ja rähmivää silmää. Sitten soittelemaan eläinlääkärille, jonka jälkeen oikin jo kiire lähteä hallille aksan vetoon. Ehkä niitä painonsiirtoja vois tehdä nyt, (ja on muuten vaikeaa saada koira hoksaamaan..) Juuri manasin, että Moona on ollut terve koko vuoden. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti