torstai 8. joulukuuta 2011

Vuosi lopullaanVuoden viimeisetkin kisat on nyt kisattu, ja pian on treenitauonkin paikka. Nyt on hyvä hetki istua alas, ja pohtia miten kuluneen vuoden tavoitteet on tullut täytettyä, vai onko?


Rasmuksen tavoitteet olivat seuraavat:


-Eiköhän me sinne kolmosluokkaan nousta, vaikka ohjaaja ei sinne edes haluaisi. Onkohan meille edes mahdollista päästä ihanneaikaan? Se jää nähtäväksi! Treenataan tekniikkaa kovasti paremmaksi niin ehkä on mahkuja. Suuri tavoite voisi sitten olla edes yksi nollatulos 3. luokasta.


Ja kyllähän me noustiinkin heti maaliskuussa. Kolmosissa kisattiin vain 11 starttia, ei ollut niin kivaa kisata siellä. Yhtään nollaa ei tullut, parhaaksi tulokseksi jäi 0.4s yliaikaa. Ajan alituksia saatiin kyllä myöhemmin, kun se tekniikka on Rasmulla aika hyvä. Kootut käännökset, ja muutenkin me mennään kivasti yhdessä. Rasmun kanssa on niin mukavaa mennä agilityä, ja saa itsekin juosta paljon :)


-Treenataan joko tokoa, tai sitten ehkä koiratanssia. Näissä ei ole muuta tavoitetta kuin hyvä mieli ja innokas Rasmus.


Tokoiltiin jonkun verran, mutta aika paikallaan junnaamistahan se on.. Rasmuksella oli kyllä jokaisissa treeneissä hauskaa!


-Myös terveenä pysyminen voidaan laskea tavoitteeksi, ja Rasmuksen piristyminen takaisin myös kotioloissa iloiseksi Rasmukseksi.


No muuten on ollut terve, mutta masentunut edelleen kausittain. Mikähän sillä oikein on?


Moonan tavoitteet ja toteutus:


-Tokoa treenataan ahkerasti, ja pian ehkäpä kokeisiinkin uskaltaudutaan. Säilytetään treenamisen ihana fiilis ja motivaatio.


Treenattiin ahkerasti, ja meillä oli hauskaa! Treenaminen tuotti myös tulosta, ja saatiin aloi1 ja avo1 heti ensimmäisistä kokeista. Osasin edetä rauhallisesti ja ahnehtimatta, meillä ei ole mikään kiire. Vuoteen on mahtunut paljon ongelmia, jotka ollaan selvitetty. Pääosin itse pohtimalla, aivopähkinää niin minulle, kuin koiralle.


-Tottisvalmennus alkaisi tiistaina, mutta neidillä on juoksut. Tottista on siis myös tarkoitus treenata, ja BH koe suoritetaan jos taidot riittävät. Valmennuksen idea on kuitenkin avustaa meidät BH koe valmiiksi, että ehkä sen pitäisi olla ihan oikea tavoite kuitenkin.


No niinhän siinä kävi, että käytettiin meidän treeniaika lopulta tokoon.. Loppuvuodesta käytiin vekoran tottistreeneissä, joten tottistakin on tehty. Ja aina välillä muutenkin. Siinähän se tulee missä tokokin.. Paikkamakuu on suurin ongelma, Moona tuijottaa luoksetulossa liikkeelle lähtevää koiraa. Sen takia unohdettiin BH-koekin tältä vuodelta.


-Hakua treenataan säännöllisesti, ja toivonmukaan mullekin alkaisi vähän selvitä sen kiemurat.


Hakua on treenattu enemmän kuin piti, ja huvin vuoksi treenailu vaihtuikin vähän tavoitteellisemmaksi harrastamiseksi. Päästiin mukaan ihan mahtavaan hakuryhmään, jossa on ilo treenata niin sateessa, kuin paisteessa. Moonan koulutus aloitettiin uudelldelleen lähtöviivalta, kun se käytti silmiä etsinnässä.. Edistytty ollaan kuitenkin huimasti, ja jopa minäkin ymmärrän tätä monimutkaista lajia paremmin.


-Agissa tavoitteena saada Moona enemmän mun hanskaan, ei sinnetänne ryntäilevää rakettia kiitos! Kisaaminen aloitetaan varmaan heti kun ikä riittää, en malta odottaa supervauhdin tuomaa lisäjännitystä. Ohjaustekniikkaa hiotaan paljon, nyt kun tiedän ne kuviot ihan nimeltäkin pääpiirteittäin.. Hyppytekniikka on mulle aika tuntematon käsite, mutta jos\kun hankin lisää tietoa harjoitellaan sitäkin.


Moona on paremmin hanskassa, vaikka vireystila onkin vielä ajoittain liian korkea. Oma ohjaus on ottanut aimo harppauksen eteenpäin, ja aletaan työskentelemään jo pikkuhiljaa parina. Käytiin Vapun hyppytekniikka kurssilla, ja hyppytekniikkaa ollaan jonkin verran treenattu itsekin, tosin olisi pitänyt vielä enemmänkin tehdä.. Kisastartteja tuli 15, josta paras tulos 5vp. Suurin osa hyllytettiin, ja niihin hyllyihin ne meidän parhaatkin radat mahtui.. Moonasta on kehkeytynyt ihan huippu agikoira, joka saa päänpudisteluiden ja silmänpyöritysten sijasta nykyään jopa kehuja ja ihailevia katseita.


-Toivottavasti Moona pysyy terveenä!


Terve on ollut! Yksi lievä revähdys taka pakarassa, mutta se saatiin kuntoon. Fyssarilla on käyty säännöllisesti, ja jumpattu.


Suurinpiirtein on tavoitteet täytetty, vaikka muutama kohta jäikin vähän vajaaksi. Pääosin vuodessa ehdittiin tehdä vaikka mitä, ja kehittyä enemmän kuin osasin edes olettaa. Bonuksena vielä Moonan koiratanssi tulos. Hyvä vuosi on ollut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti