perjantai 13. tammikuuta 2012

Rasmus treenaa, ja vähän Moonakin


Rasmus on saanut treenata jokaisissa Moonan treeneissä, paitsi sporttiksella aksassa kun sinne saa juoksussakin mennä. Eli Rasmuksesta on tullut nyt ihan aito tokokoira ;D Ollaan treenattu sen kanssa vaikka mitä, ja onnistuttukin niissä mitä on tehty. Seuruussa on imutettu nakilla, ja sivulletuloa otettu myös. Käsiapu on vaan pinttynyt siihen kiinni.. Liikkeestä maahanmenon se tekee kivasti, joskin reagoi käskyyn vähän hitaanlaisesti, mutta itse toiminto on ihan ok. Liikkeestä seisomista on aloitettu käsi avustuksella, ja jopa noutoa ollaan tehty. Ennen kokeilemista ajattelin, että Rasmuksella ei varmasti koskaan saa kapulaa suuhun, mutta väärässä olin. Vauhtinoutona tarttui heti kapulaan, ja palkkasin vauhdista. Pito onnistuu paremmin kuin hyvin, se oikein kahmaisee kapulan suuhunsa. Paikkamakuuta tehtiin ryhmässä tokaa kertaa, ja se oli siellä kuin patsas konsanaan. Hyppy sujuu hyvin, mutta seisomista se ei osaa. Luoksetulo pienellä käsiavulla hyvä. Rasmus on aika passeli toko koira, ja voi kun se niin tykkää tehdä mun kanssa. Taidan ottaa sitä ihan useamminkin tokoilemaan, myös kun Moonan juoksu on ohi. Aina sanon ettei rasmuksesta mitään tule tokossa, mutta kun saatiin vähän veuvoja, niin johan alkoi sujumaan ne vaikeampiekin juttujen opettelut. En vaan osaa, kun Moonalle olen liikkeet opettanut niin täysin eri tekniikalla. Vaikka Rasmus ottaakin painetta hyvin herkästi, niin hyviä puolia on myös. Se palkkautuu namuista, palloista, taistelusta, tai vaikka ihan kehuista, ja yrittää kovasti tehdä parhaansa. Patukoilla on nyt leikitty vaiteluksi palloista, ja se taistelee yllättävän hyvin. Ote on hyvä, eikä varmaan anna lelusta periksi, voitettuaan on niin ylpeää poikaa että.


Moonan kanssa on nyt käyty kahdet Liuhtojen treenit kahdeksasta, ja hyvin on kulkenut. Treenit kestää kaksi tuntia per kerta, ja ryhmässä 5 koirakkoa. Joka toinen kerta on Timo, ja toinen Tuulia. Radat on olleet ihan älyttömän kivoja, sopivan haastavia, muttei liian vaikeita. Käydään rata läpi aina yhdessä, ja siitä on kyllä todella hyötyä. Ja treeniaikaa on myös ruhtinaallisesti. Kouluttajista pidän kovasti, ja halli on mukavan tilava. Ihan luksusta siis. Ekalla kerralla mentiin rata Timon suunnittelemien ohjauksien mukaan, ja joitain kohtia joutui sitten tekemään oman mukavuusalueen ulkopuolella. Hyvä vaan. Koira piti irrotta takaa leikkauksen jälkeen kauas hypylle, ja Moona irtosikin hieman liikaa, heh. Saksalainen ei pelittänyt, ja Moona laskeutui liian kauas, näitä pitäis treenata. Niistoja oli paljon, ja ne toimi hvin. Timo sanoikin, että ovat oikein mallikkaita nyt. (Saatiin viimeksi yksärillä kotiläksyksi..) Lopussa oli pari persjättöä hypyillä, ja ihan huimaa että ehdin juosta Moonan edellä niissä. Eilen oli sitten Tuulia kouluttamassa, ja omasta väsymyksestä huolimatta selvittiin ihan kunnialla treenistä. Nyt sai valita omia vaihtoehtoja, ja lintsasin heti alussa ja ohjasin 3. hypyn japanilaisella, enkä saksalaisella. En halunnut millään jäädä hinkkaamaan sitä.. Alussa roiski rimoja kun yritin kiirehtiä 3. valssaamaan, mutta kun maltoin ohjata rauhassa, niin rimat pysyi. Vekkasin keppejä ennen olevalle hypylle, joten oli vaikeuksia saada koira oikeaan väliin kepeille vasemmalta puolelta, sain kuitenkin toimimaan kun helpotin linjaa. Keppikulmat reeniin.. Kokonaisuudessaa meni oikein hienosti kummallakin, ja lopulta saatiin kaikki onnaamaan. Aikaa jäi jopa hieman ylikin, ja Moona raasu oli niin puhki kuin olla ja voi, vaikka piti juomataukojakin välissä. Mä sain läksyksi, että rataantutustumisissa jo kiinnitän huomiota siihen, etten missään vaiheessa ole koira juoksulinjalla, niitä kävi nyt pari kertaa, että tungin Moonan pois linjalta. Moona sai kovasti kehuja taas, ja jopa minäkin omasta liikkumisesta. Mut onhan se Moona vaan aika hieno, hyvä siitä tulee, tai meistä tulee :)


Eilinen treeni:Täänään vähän tokoiltiin pihalla, ja kuvasin ihan videotakin. Siitä näkee ihan realistisesti taas miten asiat on just nyt. Luoksarin stopeissa on nyt tuollainen ei niin hieno tekniikka, mutta ei se nyt mun mielestä pahakaan ole. Tolla tekniikalla se pystyy pysähtymään vähän nopeamminkin jos pohja on hyvä, mutta noi on nyt ehkä sellaista normi Moonaa. Puun kierto linjaa on käytetty paljon, ja se on harmivain jo senverran kova, ettei pito ole parhain. Tiellä tulee vielä huonommat stopit, kun se varoo liukkautta. Eilen vasta tein tämän hyvin yksinkertaisen havainnon, että heureka vaan. Ei siis stoppeja liukkaallaa ei... Ja antaa ton tekniikan nyt vaan olla, ehkä se siitä vielä nopeutuu. Luoksari voisi olla ehkä hitusen myös vauhdikkaampi, muttei tuokaan nyt niin huono ole. Maahanmenot myös ok. Jäävissä seisomonen hyvä, ja maahanmeno myös ok, istumisessa pyllyllä vähän kestää, mutta seuraillaan. Tunnari aika hyvä, olen siihen tyytyväinen. Tarkoituksella sijoittelin omat niin, että joutuu ensin nuuskimaan muita, ja oikeasti tekemään edes vähän töitä sillä nenulla. Vire on aika korkea, ja voipi olla että siitä joskus tulee ongelmaa, en tiedä kyllä. Yhdessä otin palautuksen, ja kovin kauas jäi. Saatiin tämä jo korjattua ennen taukoa tunnarista, mutta nyt on unohtunut, tai lähinnä siinä on luultavasti pieni epävarmuus taustalla. Kerran jo tätä korjailtiin, joten eiköhän nytkin onnistu. Jos usein on niin, että tauon jälkeen koira tekee yllättäen paremmin, kun ajatukset on saaneet muhia, niin meillä ei ole noin. Asiat paranee hinkkaamalla ja treenaamalla, tauko tuo mukanaan vain ylimääräisiä kierroksia, ja takapakkia tulee väistämättä himpun verran. Näin niis ainakin tokon osalta, tauko saa vaan liikkeitä rempalleen, vaikka toki ne saa uudelleen kerittyä kasaan nopeasti taas. Vaikka tekniikaassa onkin parantamisen varaa, niin ainakaan Moona ei mokannut kertaakaan tänään, aina oikea asento ja tunnari palikka. Tarkka plikka.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti