sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Ei niin ihanaa elämää


Moonaan on iskenyt kennel yskä, tosin on jo melkein parantunut, mutta rauhallisesti otetaan vielä pitkään, ja karanteeni jatkuu vielä parisen viikkoa. Rauhassa se on osannut pääosin olla, vaikka pihalle on päässyt päivittäin vain 3 x miinuutin ajaksi pakollisille tarpeille. Nyt ollaan jo tehty pieniä toko juttujua, ettei ihan toimettomana tarvitse olla. Rasmus on vielä terveenä, ja toivottavasti pysyykin. Tuntuu kovin tylsältä, ei mitään treenejä. Rasmuli on tietysti karanteenissa myös. Eniten harmittaa ne Liuhtojen treenit, jotka oli sitten Moon osalta siinä. Rasmus pääsee ehkä viimeiselle kerralle jos ei sairastu. Laskin että kaikista myydyistä treeneistä ja kisaamattomista kisoista kertyy säästöä n.200e tältä ajalta. Ehkä voisi satsata joihinkin yksäreihin, kunhan yskä on selätetty.


Viime lauantaina oltiin Anne-Marian koulutuksessa, ja Moo oli oikein etevä. Nyt tuntuu niin kivalta tehdä sen kanssa, se tekee ihan täysillä tulilla, mutta keskittyy samalla niin hyvin <3 Rata oli aika vaikea, enkä sitä enää osannut edes piirtää, mutta selvitettiin kuitenkin lopulta kaikki kohdat kunnialla. Parhaiten meillä toimii sylivekit, niistot, jaakotukset ja kaikennäköiset kikkailut, mutta saatiin harjoitella myös tavallista pyöräyttämistä. Se on kuulemma jonkun jenkki vertailun mukaan nopeampi useimmilla koirilla, ties vaikka Moonallakin kun treenaillaan, onhan se hyvä osata erilaisia tapoja. Siinä koira saa hypätä vähän laajemmalla kaarella, mutta vauhti säilyy ja pystyy itse liikkumaan samalla eteenpäin. Nyt se vauhtipyöräytys tuntui kuitenkin ihan kamalalta itselle, ja koirakin kaarsi ties mistä. Saatiin myös läksyksi harjoitella törkkäsyjä esim. takaa kiertoon, sillä jossain tapauksissa voi olla hyötyä että koira saa törkkästyä vähän väljemmin takaa kiertoon, ja nyt Moona tuppaa muutenkin hyppäämään niin kiinni siivekkeessä, että rimat on vaarassa kolista. Tykkään kyllä niin tuosta agipedosta, tuntuu että tää on ihan Moonan ykköslaji, vaikka onkin alkuun ollut kaikista vaikeinta. Toivottavasti tauon jälkeen on yhtä hyvä touchi.


La illalla oltiin vielä tokoilemassa, ja Moo oli aika löysä. Johtui varmasti siitä yskästä, joka alkoi heti su aamuna.. Toivottavasti ei kovin Mooneen tartutettu tätä riivausta lauantaina :(


Eilen pikkusen kaukoja. Kaikki muut vaihdot alkaa olla varmoja, paitsi seiso-istu. Siinä sattuu aika usein virhettä, eli takajalat liikkuu eteenpäin, tai sitten se päätyy vähän vinoon vaikka jalat pysyiskin maassa. Ja rauhallisestihan se tekee nuo kaikki, mutta mulle onkin nyt ainoa kriteeri se takajalkojen liikkumattomuus. Vauhti kasvaa jos kasvaa, kun liike on varmempi.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti