tiistai 28. helmikuuta 2012

Moona is back!


Karanteenit on vietetty, ja treenaihin palauduttu viikonloppuna. Kolmen viikon tauko siitä melkein tulikin, onneksi yskä oli vain pientä ja kesti vain vajaa viikon. Lenkkeiltiin jo toisella karanteeni viikolla lähelle normaalia ja tokoiltiinkin vauhdikkaammin ilman väsymisen merkkejä.


Ensimmäisenä oli vuorossa hyvin epävirallinen möllitoko / kokeenomainen treeni. Vetästiin sitten suoriltaan voittaja läpi ilman tunnaria. Kun tultiin paikalle Moona kyräili taas muita koiria, ja tais rähähtääkin kun joku meni liian läheltä, huoh.. Noh, mutta ehkä se siitä taas normalisoituu kun treenit pyörähtää taas käyntiin. Kehässä Moona toimi hyvin, ja teki iloisesti hommia. Kehuihin reagoi muuten hyvin, mutta haukahti noutojen jälkeisissä kaksi kertaa, tyylillä tulisko se palkka jos nyt kerran haukahdan, mutta ei mitään vinkumis haukkua.


Paikkamakuu: Pelkäsin vähän mitä tästäkin tulee, kun Moona oli hieman innoissaan kun pääsi treenaamaan, eikä paikkamakuuta olla treenattu pitkään aikaan, eikä kertaakaan 4min.. Heh, olis varmaan tuon perusteela ollut viisasta jättää koko makuukin välistä.. Virittelyt toimi kuitenkin hyvin ja Moona rauhoittui, käskytettiin yksitellen alas EVL tyyliin Moo viimeisenä, ja ihme kyllä totteli vasta omaa käskyänsä. Moona oli maannut hyvin keskittyneesti, ei pyöräytellyt pyllyä tai mitään muutakaan rauhattomuutta. Ihan ihmeellistä siis, selvästi on auttanut treenaus pallo tassujen välissä, ja nartsapallon vaihto naruttomaan versioon. Eli tuijotus fiilis on jo makuussa :D


Seuruu: Kontakti putosi varmaan jokaisessa pysähdyksessä, kerpele. Koiraan päin sivuaskeleet kaameita. Muuten kai ihan ok seuruuta, toivottavasti ei liian tiivis.


Liikkeestä istuminen: Tää tais olla aika hyvä, paitsi takaisin tullessa oli kovin unessa.


Luoksetulo: Vauhti nyt aika sopiva, seiso stoppi oli oikein hieno! Maahanmeno taas hidas. picasaweb.google.com/DreamoorBCs/2012_02_25MollitokotVeikkolassa


Ruutu: Moonan katse lukkiutui kehän toisessa nurkassa olevaan merkkiin, ja sinne se sit meni. Uusintayritys otettiin, ja liikkuri kävi juoksemassa ruudussa että Moona huomais senkin.. Vieläkin oli focus siellä ihanassa merkissä, ruudustakin sitä vielä tsiikaili ja paikka laidassa. Loppuosa hyvä, tätä treenittiinkin joskus ennen taukoa. Pitää harjoitella korjaamaan ruutuun jos lähtee jonnekin muualle, ja toki se yleinen ruudun etsiminen pistetään nyt treeniin. Eli ruutuja rakennellaan nyt eri paikkoihin eri kentille. Tää onkin ollut aiemmin onkelmana, että jos lukitsee jonkun tietyn kohteen ensimmäisenä, niin ei luovu siitä.


Hyppynouto: Ihan ihme mokkelo, ei hypännyt paluu hyppyä. Ihan uusi virhe Moonalle. Sanoin sit myöhässä uuden hyppy käskyn ja pudotti kapulan ja hyppäs menosuuntaan uudelleen, höpö. Eipä tätä ollakkaan treenattu pitkiin aikoihin, mutta että silti. Uusi yritys oikein, varmistin vielä hyppy käskyllä. Luovutus kovin tiivis, pitikin opettaa se noin :/ picasaweb.google.com/DreamoorBCs/2012_02_25MollitokotVeikkolassa


Metallinouto: Blöösh tästäkin. Hyvin kapulalle, mutta murisi sille, AARRGGHH. Ollaan nyt rakenneltu hvyää virettä siihen, mutta niin se vaan purkas sen siihen murinaan, kun ei tykännyt kapulasta. Palautus laukalla, mutta jäi väljään asentoon eteen, ja mönki siitä sitten tiiviiksi. Parannusta kai kuitenkin viimekertaiseen koemaiseen verrattuna, tai ainakin hitusen lähempänä sitä mitä sen pitäis olla. Jos se energia vain menis siihen noutamiseen, niin olis bueno lukuunottamatta liian tiivistä luovutusta. Että ehkä sitten joskus..


Kaukokäskyt: Tää oli nyt ekaa kertaa kaukot liikkurin kanssa, tai ylipäätänsä kokonaisena liikkeenä koematkalla. Maahan-seiso-istu vaihto ei onnistunut. Tuli hirveesti eteenpäin siinä, höh.. Istu-seiso myös vajaa, mutta siitä maahanmeno onnistui kuitenkin takajalat liimattuna. Haukkasi lunta kun kävelin poispäin, oli varmaan jano :D Muuten hyvät kaukot kuitenkin, ettei esim. sekoitellut vaihtoja tai jättänyt tekemättä. Toi seiso-istu on siitä vaikea, että painon pitää ihan oikeasti olla takana, ei voi yhtään lintsata.


Osa liikkeistä pääsi videollekin:


 


 La illalla olikin sitten vuorossa aksaa, kaikilla neljällä koiralla. Eli Moona, Rasmus, Naku ja Jerry pääsi treenaamaan. Moona teki vain lähinnä hyppytekniikkana perussarjaa ja sit kontaktin alastuloa, ettei mee liian rankaksi. Rasseli teki myös perussarjaa, kontaktia, keppejä ja radanpätkää. Ja huvikseen kokeilin miten 2on2 olis mielessä, ja vitsit että se teki hienoja pysäytyksiä Ransuksi, pitäiskö sittenkin? Naku sai hyppiä myös, hyppii aika kivasti. Naku irtoaa hyvin, ja rdanlukutaito on jo hyvää. Kontaktit alkaa hahmottua toivottavasti hiljalleen. Jerry hyppii vähän hassusti, ja rataakin teki. Irtosi nyt hyvin putkeen mitä treenattiinkin viimeksi, mutta muuten radanlukua pitäisi vielä vahvistaa tekemällä paljon helppoja harjoituksia ja yksittäisiä esteitä. Sen kanssa oonkin tehnyt vasta pariin kertaan..


www.youtube.com/watch Naku hyppii ja lopussa radanpätkä


www.youtube.com/watch Jerryn hyppyjä


www.youtube.com/watch Moona näytti lopuksi uusimmat temput


Su treeneissä ensin vinot hyppynoudot. Ensin helpompia ja sitten heitin vielä kapulan ihan vinoon esteen sivusta ja Moona teki silti hienosti. Ihan selviö sille tuo juttu on. Sitten seuruuta paljoilla pitkillä pysähdyksillä, ja nyt se kerpele ei pudottanut kertaakaan kontaktia vaikka miten yritin mennä lähelle häiriöitä:D Sitten metskua, kaksi siivekkeen kiertoa kapulan kanssa joissa luovutus, ja sitten kaksi vauhtinoutoa palkka kesken palautuksen. Hyviä kaikki, ei ääntelyä. Sit vielä kaksi tunnaria niin, että liikkurin haju kapuloissa. Sit oli ihan pakko ottaa vielä pa kontaktia suunnitelman ulkopuolelta, jotta se olis mokannut. Mut ei mokannut vaikka mitä häiriöitä sille tehtiin, pöh. Kerran huomautin, mutta silloinkaan en ollut antanut käskyä. Varmaan oli kontakti vahvistunut niistä alun palkkailuista. Moona oli ihana oma itsensä taas, ei jälkeäkään juoksun jälkeisestä kiehumisesta ja siitä seuraavasta väsymyksestä. Oli siis tasaisen hyvä koko treenin, eikä tehnyt yhtäkään virhettä. Tarkkana kuin porkkana :)


Kaukoja kotona, ja oli mystisesti unohtanut sen seiso-istu vaihdon. Liikutti aina takajalkoja, eikä millään korjannut virhettään. Ihan kuin olis päättänyt, että se menee nyt tästä lähin näin, eikä mitään kunnon nojaamista taakse. Jouduin ihan kädestä pitäen korjaamaan sille oikean suorituksen, ja sitten muistui mieleen yllätäen. Seiso istu vaihto on tosi varma myös etupalkan kanssa, kun tavallaan luopuu palkasta oikein korostetusti. Muissa vaihdoissa se on etupalkalla jopa yrittänyt siirtää takajalkaa taaksepäin, että ei se kuitenkaan ole ihan käyttökelpoinen juttu :o Takapalkka ei toimi, kun se aiheuttaa oikean takajalan vääntymistä, josta seuraa vinotus. Ainoa vaihtoehto on siis toistaiseksi palkka multa, olin sitten kuinka kaukana vain, niin palaan koiran luo palkkaamaan. Kehun kuitenkin oikeasta vaihdosta heti, jos palkkaan siitä, mutta koira jatkaa paikallaan pysymisen suorittamista, eikä kehu vapauta niinkuin yleensä. Toivottavasti nyt sujuu tällä kaavalla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti