sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Olipas viikonloppu :)


Perjantaina yömyöhällä treenaamaan tokoa ja aksaa Moonan kera. Tehtiin metskua, kierrosta ja vauhtina, oli hyvä. Sitten ruutua, ja ekalla yrittämällä meni sivureunasta sisään, otin uudestaan ja hyvä. Ennakoi pysähtymistä ruudussa, eli on alkanut kääntymään jo ennen käskyä. Tehtiin vielä kosketusalustalla myös. Sitten kaukoja niin, että meidän välissä oli treenaavaa koirakko. Otti taas turhan tosissaan, ja siksi meinasi kummallisesti liikuttaa toista takastaan taaksepäin, sama kuin etupalkalla. Sitten vielä lyhyt paikkamakuu pallo jalkojen välissä ja häiriöitä. Aksassa tehtiin vähän niistoja, ja testasin myös jarruja. Alkuun huijasi, mutta sain ajaettua ne kuitenkin läpi :D Pääteemana oli kontaktit. Muutan sääntöjä niin, että jos vapautus tulee ajoissa, siis jo ennen puoltaväliä puomin alastuloa, niin Moona saa tehdä juoksukontaktin, ja jos tulee käsky pinta, pitää tehdä pysäytyksellä. Nyt pitää vaan opettaa se juoksemaan, ja vaikka menis persiilleen niin ei menetä mitään. Ollaan tehty vähän kotona niitä omalla viritelmällä, ja sitten testasin matalalla puomin alastulolla. Laukka lähes jokakerta puhtaasti, mutta loikkasi myös pariin kertaan. Pysäytykset tosi nopeita, ja niissä härkinkin vähän. Katsotaan mitä tästä tulee, mutta pysäytys käskyä ei ole vielä kertaakaan jättänyt kuuntelematta. A:ta myös, ja oli nopeita nyt, mutta siinä pysytään ihan pelkässä pysäytyksessä toistaiseksi. Keinulla on nyt ollut pysäytys myös, ja sen vaihdan myös niin, että ajoissa vapautuksella saa lähteä, kun keinu on maassa, ja käskyllä vain pysäytys. Tehtiin myös keinuja, ja oli super nopeita. Niin se vaan on, että kaikki mahdolliset sekunnit ja sadasosat pitää säästää. Luulen että puomi ja keinu on hyvät noin, koska tuntuu selkeämmältä vapauttaa se ilman pysäytys käskyä, ja sitten käskyn kanssa vaatia aina kunnollinen pysäytys. Moona oli melko normaali, ehkä hiukan väsyneempi kuin yleensä, tai sit ei. Mutta hallilla unohtui hyvin masennus, toisin kuin kotona tehdessä. Se on sittenkin vielä se valeraskaus, eilen kun tulin kisoista kotiin, löytyi Moona pediltään vinkuvan pehmon kanssa pusutellessa, huoli oli kova kun lelu meni takavarikkoon kaapin päälle.


Lauantaina sitten Rasmus pääsi kisaamaan, eikä voi tuloksilla juhlia. Kaksi hyllyä, ja huonoja ratoja. Ekalla radalla se pomppasi kummatkin kontaktit, ja siinä sitten oltiin hitusen myöhässä seuraavista paikoista, ja koska Rasmuksella oli vouhka päivä, se pomppi mua päin eikä suinkaan lukenut rataa. Toinen rata kosahti heti alkuun, kun Rasmus ei lukenut mun pakkovalssia kakkos esteelle, jäi vaan käteen haukkumaan ja tuli ohi. Ja sattui siinä sitten toki muitakin virheitä reilulla kädellä. Puomilla otti kontaktin, ja aalla taas ei. Palautin sen siihen, ja voi toisen ilmettä. Virettä siis löytyin Rasmuksesta, mutta ilmeisesti vähän liikaa, kun se ei kyennyt keskittymään. Vähän harmitti ja uhkasin lopettaa kisaamisen virrallisissa tuon kanssa, mutta ei me nyt tähän voida lopettaa. Uutta yritystä vaan kehiin, ja leikkimieltä. Varmasti se tasaantuisi, jos paljon kisaisi, mutta siihen en kuitenkaan ryhdy. Startit maksaa ihan älyttömästi nykyään, eikä meillä ole edes mitään nollia kerättävänä enää.


La illalla taas hallille Moonan kanssa, ohjelmassa tokoa. Ensin hyppynouto käskytettynä, oli tosi upea, jos ei lasketa pientä haukahdusta, myös yksi vino heitto, ja taas se perskutin haukahdus. Tää oli nyt eka kerta hyppynoudossa, ja suoraan autosta otettuna ja tosi kuumana, syitä riittää. Toivotaan ettei toistu, en kuitenkaan kehdannut puuttua, kun se saattaa vain lisätä kierroksia ja ärsyyntyä. Sitten seuraamista. Ensin pieni normaali liikkuroitu pätkä, ja sitten pysähdyksessä liikkuri tuli häiritsemään Moonaa, ja se oikein skarppasi ettei reagoi siihen, ihana Moo. Tästä palkka. Tässä on nyt tapahtunut keshitystä parempaan suuntaan. Sitten pidempi pätkä liikkuroitua seuraamista, ei tuntunut hyvältä, mutta ei se huonoakaan ollut, tästä vain kehuja palkaksi. Reagoi niihin hyvin, ja todella ilostui, muttei haukkunut. Sitten ruutu liikkuroituna. Ruudussa alusta, ettei ennakoi pysäytystä, ja meni sinne hyvin. Maahan hyvin, ja kävelin kuvion, mutta meninkin palkkaamaan ruutuun. Sitten vielä kaukoja, ja kaikki muut, paitsi maahan-seiso-maahan korrektit. Toi yksi stiblu johtui liika korkeasta vireestä alussa, mutta miksi liian korkea vire? Ehkä johtui liikkurista, tai muutenvain sen mielentilasta. Loppuun tein vielä parit kontaktit. Moona tuntui normaalilta. Aika väsynyt lopussa, mutta ei kuitenkaan haluton tekemään, kun temppuilikin vielä jotain Henkan kanssa.


Aksattiin Myös Nakun kanssa. Uutena juttuna pimeä putki, ja hyvin osasi sen kun keskittyi. Samoin rata meni paikoitellen ihan hyvin, mutta paikoitellen ei niin hyvin. Pitää ohjata todella selkeästi käännöksissä, ja rytmitys on vielä vaikeaa mulle Nakun kanssa. Mutta pikkuhiljaa. Kontakteja harkattiin puomin alastulolla, ja ne oli edistynyt huomattavasti viimekerrasta. Nakulle on tulossat nenäkosketus, ja nyt tajuaakin miksi se on tavallaan parempi kuin pelkkä 2on2off. Koiran keskittyminen on huomattavasti helpompaa saada eteenpäin, ja pystyin jo nyt tekemään niin, että jäin taaksepäin. Namitargetilla on sama, mutta siinä on erona ettei koira niin ajattele, menee vain syömään namin. Ylösmenokontaktit onkin sitten kinkkisempi juttu, ne on ihan pakko opetta pitkäjalkaiselle belgille jotenkin. Pysäytystä en siihen haluaisi millään, koska vauhditta on hidasta kiivetä A, ja puomi myös. Ne olisi siis viisainta opettaa juoksuna, ja se onkin ihan uusi juttu mulle. Pitää kai alkaa niiden speedpumppien kanssa kikkailemaan jossain vaiheessa.


Tänään oli sitten kisat ykkösille. Ekalla radalla nolla, ja aika riitti voittoon. Nyt oli niin jee jee fiilis radan jälkeen, ihan huippua :) Yksi kaarre levähti tosi pahasti, mutta olikin paha paikka, kun kun pussin jälkeen hyppysuora jonka päässä putki, jonne ei pitänyt mennä, vaan kääntyä tiukasti puomille. Jäin sitten jälkeen yllättäen, enkä osannut kauko-ohjata sitä tiukaksi, eli oli menossa putekeen. Pienellä karjaisulla sain sen kuitenkin pelastettua. Muuten rata oli aika virheetön, ja tyytyväinen olen varsinkin alun vekkiin, ja keinu oli hurjan nopea myös, juoksi ihan päähän. Nyt en hyssytellyt vaan annoin käskyn keinu, nyt se selvästi erottaa keinun ja puomin. Pidin sitä jokaisella kontaktilla sen verran, että näin sen pysähtyvän kunnolla ilman aikeita varastaa. Toka rata oli viitonen, muuten hyvää rataa, mutta olin suunnitellut tyhmän ohjauksen, jonka seurauksena Moona ei nähnyt pussia, vaan juoksi täysillä ohi. Vekkasin ennen muuri-hyppy-pussi linjaa, jotta Moona sais baanata täysillä. Tuli vähän liian myöhään huomattua, että pussi onkin linjan sivussa, heh.. Pidin virheen jälkeen keinulla sitä pitkään, varmaan 5s tai enemmänkin. Hyvin pysyi siinä. Vika rata oli hyppäri, ja siltä hyl. Alussa oli 4 hypyn siksakki tyylinen kuvio, ja tein siihen persjätön. Turvallisempiakin vaihtoehtoja olisi ollut, mutta piti ihan ehdottomasti koittaa persjättö, kun siihen oli mahdollisuus. Ja sehän onnistui siihen vallanmainiosti, Moona sai tulla alun ihan niin täysillä kuin pystyi, vaikka jännitti kyllä jättää sitä seläntaakse suorittamaan! Siitä kepeillä, josta olin suunnitellut tiukan vekin ennen putken väärääpäätä, vekki jäi vajaaksi, ja Moona lukitsi väärän putken, en saanut pelastettua enää. Jatkoin siitä rataa suoraan, ja olinkin sitten hätähousuna koko loppuradan. Olisi pitänyt vaan laittaa se sinne putkeen vielä minne piti mennä, jotta olisin saanut rauhassa jatkettua rataa ja koottua itsensä. Moonalta tuli vielä yksi rima, joka arvatenkin johtui mun huonosta ohjauksesta, sitten myös kielto ja rima ennakoivasta valssista, omaa vikaa sekin. Ainakin koirassa oli jarru. Annoin Moonan revittää hihnaa ennen jokaista rataa, ja sitten se olikin kuin joku keskittynyt buddha, mutta kulki myös lujaa. Harmi ettei taaskaan tullut videolle.


Illalla olis vielä tokotreenit hallilla, kai sinnekin on pakko raahautua, kun koe lähenee ushkaavasti. Huomenna Moona saa kyllä vapaapäivän ja piiitkän lenkin, on todella ollut rankka viikonloppu silläkin, mutta toisaalta vain hyvä, niin "pennut" unohtuu.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti