tiistai 13. maaliskuuta 2012

Oreniuksen treenit ja muuta


Oltiin eilen Agilityakatemialla treeneissä, kun ostin yhden treenivuoron sinne. Kannatti mennä, koska treenit oli tosi kivat :)Rata oli tämän näköinen, ja olisi jatkunutkin vielä. Mittasuhteet ei oo kohdallaan, sieltä ei saanut rataa paperilla enkä muistista osaa piirtää.. Alussa otin Moonan pakkovalssilla kolmoselle, luulin että Moo olis vitosen jälkeen putkessa, mutta ei kertaakaan ollut. Kutoselle ja kasille tein vastakäännöksen, ja ne toimiikin kivasti, ilman vastakäännöksiä kaarteet aina venyy, joten niitä tulee heiteltyä aika moneen paikkaan usein. Ysille niisto-sokkari, ja niistot onkin Moonalla hyvin hallussa. Hypylle 12 sylkkäri, josta hyvä baanata puomille, eikä kertaakaan mennyt putkeen. Hypylle 15 takaa kiero oli meille vaikea, ja sitten olinkin myöhässä jo seuraavista. Hypylle 16 piti meinaan olla edellä päällejuoksussa. Hypylle 17 valssi, ja kerran sinne kerkesin ihanteellisella hetkellä. Hyppy 19 niisto, ja sinnekin tuli usein kiire kun valssi oli myöhässä. Ja kaikki myöhästelyt johtuikin siitä hitsin takaakierrosta. Kontaktit oli perseestä, tai en tiedä oliko edes, mutta hirveä ahdistus, kun en luota että se pysyy siellä lupaan tai vaikka hamaan tappiin asti. Moona oli aika energinen, ja kun kuuntelin ohjeistusta se rallatti ympäriinsä tapporavistellen leluaan, selvästi vireäpi kun halli oli kylmä. Keskittyi kuitenkin tosi hyvin, toisin kuin minä. Tai no haparointia tuli välillä, mutta kun pilkottiin pienempiin osiin niin omakin ohjaus pysyi suuremmitta ongelmitta kasassa. Juha tykkäsi meidän tekemisestä, ja ohjeeksi saatiinkin jatkaa samaan malliin. 


Ja vielä niistä hiton kontakteista. Nyt ollaan treenattu kotona laatikon kanssa. Miksi en heti tätä äkännyt, vaan lähdin summanmutikassa vaan vapauttelemaan sitä liian nopeasti??!!?!!!? Niin me ollaan aina ennenkin saatu kontakteja paremmaksi, huoh.. No katsotaan ny treeneissä sit huomenna miltä näyttää, ja perjantaina vois kanssa tehdä hallilla parit kontaktit tokon lisäksi, ja jos täytyy niin lauantainakin vielä. Ja hyppytekniikkaa myös.


Tokoa otettiin tänään pihalla, ja se hipsutti luoksarin seiso pysäytyksessä taas, niinkuin se niissä kontkteissakin nyt välillä: "Ei meidän Moona koskaan!". Ihme tuijotus hipsutusta, saatiin sit parit hyvätkin, mut ei suurinta osaa. Maahanmenot ei mitään hienoja, mut ei ne oo koskaan ollutkaan. Tunnaria tehtiin viimeviikolla kerran hallilla kokeenomaisesti, ja oikea tuli laukalla, joskin vähän epävarmasti kaartaen. Metsku on aika hyvä nyt, ja kaikki muutkin. Mut nyt ei vois vähempää kiinnostaa tokoilla, ehkä tää on joku ohimenevä vaihe. Jospa huomenna olis taas intoa.


Niin ja viimeviikolla Moona pääsi fyssarille. Oikea kylki oli aika paha, kiitos liian seuraamisen. Kintereet myös jumitti, ja niitä oon nyt itsekin hieronut. Muuten ei ollut mistään jumissa, yllättävää kun liikunta on aloitettu pitkän tauon jälkeen, ja treenattu liukkailla alustoilla. Rangan jousto takaa oli vähän huonontunut, mutta liikkui kuitenkin joka suuntaan notkeasti, ettei syytä huoleen. Syvät tosi hyvät edessä ja takaa, mutta keskivartaloon treeniä. Eli vertikaaliset jalannostot, ne on niin tylsiä vaan.. Otinkin nyt projektiksi opettaa sen itse tekemään ne vertikaaliset, ja vähän on epäselvää vielä miten se onnistuu. Osaa nyt tarjota kumpaakin takajaltaa ilmaan, ärsykekontrolli puuttuu täysin. Ja etujaloilla antaa vaan tassua, pitäis nekin opettaa kunnolla että pysyisivät ylhäällä. Mun selässä tasapainoilu on myös hyvää syvienlihasten jumppaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti