sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Porvoon tokokoe


Ihanaa, nyt se on ohi. Olo tuntuu niin kevyeltä, ei enää jännitystä ja stressiä. Ilmoittautumisesta asti on jännittänyt enemmän tai vähemmän, eikä todellakaan hyvällä tavalla. Onneksi oli sentään ne agilitykisat, niin oli muutakin ajateltavaa kuin toko treenaa sitä, treenaa tätä ja treenaa tota. Mutta jos jotain positiivista siitä jännittämisestä, niin jännitin vähemmän kuin edellisissä kokeissa. Tiesin että Moona tekee jokatapauksessa innokkaasti ja mielellään mun kanssa hommia, ja niin se tekikin paljon paremmassa vireessä kuin silloin AVOssa. Se on muuttunut kyllä yllättävän paljon niistä ajoista, ehdottomasti positiiviseen suntaan. Puoli vuotta sitten en olisi edes harkinnut meneväni ahtaaseen maneesiin kahden kehän kokeeseen. Oli siinä nytkin ihan tarpeeksi haastetta, mutta selviydyttiin kuitenkin. Ja hyvillä mielin menin kokeeseen kuitenkin, vaikka painajaisia olin kyllä nähnyt...


Tuomarina mukava Harri Laisi,


Paikalla makaaminen 9.5 Oli "hypähtänyt" kun viereisessä kehässä tapahtui jotain, olikin hieman vinossa kun palasin sen luo. Onneksi pysyi kuitenkin. Muuten oli ollut skarppina.


Seuruu 9.5 Juoksuun siirtyminen ja juoksusta kävelyyn siirtyminen oli ainakin huonoja. Kivalta tuntui muuten, piti hyvin kontaktin ja pystyin nyt sanomaan käskyn ennen liikkeelle lähtöä rauhassa. Ei näyttänyt siis hätäseltä.


Liikkestä istu 10 Oli tosi hyvä.


Luoksetulo 10 Seisomisen Moona olis osannut tehdä nopeamminkin, mutta vastavuoroisesti maahan meni paremmin kuin yleensä. Maasta sivulle tuli ehkä hiukan hitaampaa kuin muut välit, pitää siihen kiinnittää huomiota.


Ruutu 10 Meni niin kovaa ruutuun, että olin myöhässä seiso käskyn kanssa, sanoin hätäisesti ja Moona meni maahan. Ehkä sen huonon käskyn takia, tai sit oli muutenvaan tuhma. Treenatessa ei oo koskaan mennyt suoraan maihin, ja kerran ilman lupaa. Ylipäätänsä tosi harvoin käsken sen maahan. Outo virhe Moonaksi. Loppuosa nätti. Hienoa ettei se ennakoinut pysähtymistä ruutuun, sitä pelkäsin.


Hyppynouto 9 Hyvä Moona! Piste meni tiiviydestä, mutta Moo teki just niinkuin on opetettu, eikä törmännyt kuitenkaan.


Metallinouto 10 Heitin taas lahjakkaasti suoraan seinään, onneksi niin kovaa että kmposi siitä irti.. Ote löysä, ja luovutuksessä eteentulo vajaa Mooksi (= hyvä juttu arvostelun kannalta) Taisi kuitenkin hilautua siitä pikkusen lähemmäksi..


Tunnari 9 Muuten hyvä, mutta pureskeli kapulaa. Ei pahasti, mutta kuitenkin. Pureskelee harvoin treeneissä, varmaan pieni epävarmuus, joka nyt näkyi korkeammassa vireessä pureskeluna, ja treeneissä sitten ennemmin vähän hidastaa vauhtia. Luovutuksessa pompahti taaksepäin, joka oli odotettavissa. Olen palkannut sen melkein aina suoraan ja hätäisesti, ja virhe tullut kyllä esiin, mutten ehtinyt korjata. Hyvä kuitenkin kun tunnaria on tehty kokonaisena liikkeenä liikkuroituna ehkä kaksi kertaa, muita variaatioita kyllä enemmänkin tietysti.


Kaukot 8 Yksi kaksoiskäsky kun huomio oli muualla, ja käsky myös väärällä painotuksella annettuna, samoin uusintakäsky ja liikkuikin sitten siinä.. Seiso-istu oli hyvä ja joku muukin, muuten virheitä. Vähän hätäset, osaa paremmin. Vire ehkä korkea eikä keskity, en tiiä.


Kokonaisvaikutus 10 Liikkeiden välillä olis kiinnostanut syödä sitä ihanaa hevosen p#skaa, mut liikkeissä keskittyi hyvin ja teki iloisesti. Jokaisessa maahan jätössä nuuskii poikkeuksetta maata, ihmejuttu. Mut niin tekee treeneissäkin, vasta huomasin kun satuin kattomaan..


Pisteet yhteensä 302, eli ykköstulos. Saatiin myös KP ja sij. 1/10


 Kiitos Henkalle videosta!Huhhuh, ihan hyvin siis meni. Oli kyllä niin kiva päivä kaikesta jännityksestä huolimatta, enkä edes pyörtynyt kehässä. Ja parhaat kannustusjoukot mukana, ja maailman ihanin pieni Moona <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti