tiistai 24. huhtikuuta 2012

Ekat hakutreenit, viimeinen nolla ykkösistä ja tokoilua


Huomaa että kesäkausi on käsillä, treenejä on jokaisella varpaalle ja sormelle, kädelle ja jalalle, tassulle ja korvalle.....


Agility on taas yhtä ylämäkeä ja alamäkeä, joskus osaan ohjata, joskus en. Joskus Moona keskittyy, joskus ei. Joskus hyppää nätisti, joskus roiskii. Että semmosta! Sunnuntaina napattiin kuitenkin se viimonen nolla kkk:n kisoista, ja voitettiin myös. Eli nyt kakkosiin. Rdasta tulossa video kunhan saan sen, mutta rata oli ihan kiva, vähän erilainen kuin yleensä profiililtaan. Vain A kontakteista radalla, hassua putki putkipyöritystä ja ansa esteitä, mutta silti aika helppo. Moona kulki kuin unelma, vaikka ohjaaja ei ollutkaan täydellinen. Heti alkuun olin suunnitellut tyhmän liikkumisen, ja Moona melkein menikin jo kepeille siinä, en tiennyt tuliko hylly vai ei, mutta radan jälkeen sain kuulla että ei se sinne kepeille vielä kerennyt, tuli toki laaja kaarros ja kerran pyörähti siinä itsensä ympäri, mutta aikaa siinä vain kului. Loppurata oli ihan hyvä, vähän myöhässä yhdessä valssissa, mutta ei sen niin vakavaa silloin kun Moona on noin ihana. Kaiken kaikkiaan tuntui sujuvalta, ja ihan kaikista tärkeintä on se, että tehtiin yhdessä, kummatkin keskittyi täysillä olennaiseen. Ennen rataa tein lähdön lähellä seuruuta ja jääviä, ja se tuntui toimivan ihan hyvin.


Videota viime viikon treeneistäKisojen jälkeen suunnattiinkin auton nokka kohti vuoden ekoja hakutreenejä, jee :) Olipa hauskaa hakuilla, ja kökkiä metsässä maalimiehenä. Moonalle 5 löytöä, kaikille ääniapu. Otin aina kahdesta äänet ja sitten palasin lähettämään, paitsi vikalle suoraan. Moona meni aina suoraan ja reippaasti, löytämisessä kesti melko pitkään, mutta löysi kuitenkin ukot aina lopulta. Nyt tuntuu oikeestaan ihan selkeeltä miten treenejä jatketaan, ja mitä tehdään seuraavaksi. Kunhan päästään vauhtiin, niin tyhjiä lisätään pikkuhiljaa, ja ilmaisu pitäis jotenkin taiteilla metsään.


Tokoiltu ollaan aika paljon myös, mutta pitäis vielä enemmän ja pienemmissä osissa. Ruudussa ollaan ainakin edistytty, ekoja kertoja ei yhtään tajunnut ruutua merkin kautta, vaikka ollaan me sitä hieman tehtykin, mutta silloin Moona oli aina ensin tehnyt VOI tyyliin. Videolla näkyy miten viime treeni meni, vähän epävarmaa se eka lähetys, toiselta puolelta parempi, kun ruutu jo tuttu. Teen nyt niin, että virittelen sen lähdöstä ensin ruutuun, haki ainakin viimeksi hyvin sivustakin, ja sen jälkeen viritys merkille. Käsimerkin annan vastakkaisella kädellä, niin se eroaa ohjatusta ja kierrosta. Merkillä Moona katsoi jo ruutuun, ihan hyvä kai, kunhan pitää merkin kriteeriin selkeänä. Merkit oli aika hyviä nyt, ja paikka ruudussa. Ohjattu on vähän epäselvä juttu, mutta katsellaan miten se tästä lähtee. Sain eilen Nina Mannerin tokotreeneissä ideoita siihen, joten kokeillaan niitä sitten. Luoksarin stopit oli pitkään tauolla, ja ne on painaneet mieltä. Nyt tartuttiin kuitenkin härkää sarvista, ja alettiin treenaamaan niitä hiekalla, koska hiekalla tulee helpoiten hyvä tekniikka. Lähdin tekemään Sirken neuvomalla tavalla, voimakkailla vartalo avuilla. Pidin huolen, että vauhtia oli jokaisella luoksetulolla, ja vain parit kerrat pysäytin melko lähelle, sain hyviä lukkojarrutuksia ja auraamis maahanmenoja :) Nyt tehdään vaan näin, ja vain hiekalla. Haetaan oikeaa tekniikkaa, ja draivia luoksetuloon. Seuruu tuntui tauon jälkeen huonolta, mutta eilisissä treeneissä katsottiin sitä tarkemmin, ja ainoa virhe oli, että välillä pa:ssa tulee hitusen eteen. Testailin sitä iste, ja jos pysähdyn ripeästi on pa hyvä, jos valmistelen pysähdystä tulee tassut 2cm jalkaterän yli. En olisi kyllä itse huomannut kyseistä virhettä. Käännöksissä tuntui, että pää nyökki aavistuksen, mutta ilmeisesti sitä ei kuitenkaan huomaa.


Ruutu treeniä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti