keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Valkohampaan leirillä + muutaViimeviikolla treenailtiin kaikenlaista, enää ei tosin ole niin muistissa että mitä. Ainakin aksat meni keskiviikkona aika putkeen, kun treeneissä oli seuran sisäiset möllikisailut. Moona teki nollan sekä kisaavien hyppy että agiradalta, ja voitettiin kumpikin. Eka agirata oli aika helppo, ennen rataa en saanut Moonaa ihan kuulolle, ja radalla ohjasin liian vaisusti, enkä rytmittänyt hyvin, muuten ohjaukset ihan ok. Taiteiltiin nolla kuitenkin Moonan ansiosta. Hyppäri oli kanssa helppo, ja tähän sain nyt itsekin hyvän fiiliksen ja yrityksen päälle, yhdessä kohtaa olin myöhässä, mutta sain pelasteltua kuitenkin. Moona oli niiiin hyvä, kuunteli mutta samalla luki hyvin rataa ja irtosi vaikka minne. Se oli taas niin täydellinen aksakoira, oikea timantti. Tottiksista jäi mieleen metrin hyppynouto, joka onnistui, mutta Moona mietti vähän hyppyä, vaikka vain pikkukapulalla tehtiin. Ammuttiin lopuksi, eikä Moona reagoinut yhtään. Laukaukset tuli yllättäen kun olin potkimassa sen kanssa eteenmenon pallopalkkaa, ja se taisi olla hyvä juttu. Yleensä Moona on ollut mulla hihnassa, ja siinä on sitten leikitty, ja koko tilanteesta on ehkä tullut jotenkin paineistava. En varmasti olisi edes uskaltanut pitää sitä irti niinkuin se oli, jos olisin tiennyt että nyt ammutaan jo. Hyvä että meni siis noin.


Perjantaina lähdettiin kohti Hauhoa ja Valkohampaan leiriä, jolta kotiuduttiin eilen illalla. Olin siellä siis ohjaamassa mm. agilitya, joten Moonakin pääsi mukaan vääränrotuisena belgejen ja schipperkejen keskelle. Ensimmäinen koiraleiri nyt siis takana, ja oli kyllä hauskaa. Moona jaksoi hyvin monet treenit päivässä, eikä oikeastaan nyt kotonakaan vaikuta normaalia väsyneemmältä, viettihän se leirillä suuren osan ajasta lokoilemalla häkissä, toisin kuin minä.


Hakumetsässä oltiin päivittäin, eli yhteensä 5 maastotreeniä tuli Moonalle. Motivaatio on Moonalla oikein hyvä nyt, ja vaikka se menee vauhdilla, niin tekee hyvin töitä. Lauantain kokeiltiin ekaa kertaa ilmaisuja metsässä irtorullilla, ja se onnistui heti tosta noin vain. Kolmannen näytöllä mulla vain nyrjähti nilkka, ja treeni jouduttiin keskeyttämään siihen.. Mutta pääasia että se ilmaisu sujui metsässä, ja ihmeen helposti se kävi. Seuraavassa treenissä oli myös yksi ilmaisu, ja siinä tuli vähän sählinkiä, kun Moona ei ihan osannut ohittaa keskilinjan ihmismassaa ja pudotti rullan ennen kuin löysi mut. Otettiin vielä toinenkin treeni metsässä ilmaisuja, ja viimeisellä niistä oli jo ihan edennytkin rulla suussa eikä palannut omia jälkiään. Tyhjät sujuu ekoina pistoina, niinkuin niitä yleensä olen tehnyt, mutta nyt ainakin kääntyi kerran väärään suuntaan tyhjällä, kun se oli kolmas lähetys ja lähti etukulman piiloa kohti. Ukot löytyi kaikki hyvin, ja Moonalla kova hinku etsiä, hyvällä mallilla on siis jokatapauksessa. Vikoissa treeneissä oli lopuksi samassa piilossa Moonalle kaksi tuttua maalimiestä, ja moona oli oikein onnellinen, siihen oli hyvä päättää leirin hakuilut :) Joka päivä taisi olla myös erikseen ilmaisuja kentällä, ja kaksi kertaa sai ilmaista myös kiinnolla, vähän oli vaikeaa, mutta ottaa kiinnon kuitenkin hyvin maasta, eikä sivukautta heilauttamalla niinkuin silloin joskus. Mökkikylää tehtiin kerran myös.


Aksaa Moona sai myös tehdä enemmän tai vähemmän. Puomi taas hidas, yyh. Treenailtiin kontakteja, niistoja ja kääntymistä pituudella ja muurilla sekä päällejuoksua kepeillä. Lisäksi kaikkea turhaa tai vähemmän turhaa esteillä humputtelua. Temppuja Moona pääsi näyttämään myös, ja treenailtiin myös jotain uuttakin. Moona pääsi myös pitkästä aikaa etsimään lelua metsästä kaverinsa tervu Jaron kanssa, ja kerran löysi Jaro ja kerran Moona. Se on kyllä hyödyllistä esineruutua ajatellen, koska aina näiden leikkien jälkeen on Moonalla enemmän hinkua esineruudussa etsimiseen. Vaikka onkin kilpailutilanne, niin hyvin on Moonalla silti nenu auki, kun lelu löytyy nopeasti. Tokoa/tottista tehtiin vain kerran vikana päivänä ihan viimeiseksi, vaikka ei mennyt niin hienosti, niin ainakin Moonalla oli intoa tehdä. Jäävejä sekoitti pariin kertaan, eikä tassut pysyneet paikallaan, noudossa ei malttanut olla rauhassa, kun jouduin aika voimakkaasti heittämään uutta painavempaa kapulaa. Ensin törmää luovutuksessa, sitten seuraavaksi vino pa.. Eteenmenoa edeltävä seuraaminen on ihan mahdoton juttu, kun niin kova kiire juoksemaan palkalle. Alla jotain videoa tästä, ja siitä on suosiolla jätetty epäonnistumiset pois..


Leirillä oli myös koiratoto, eli koirien juoksukilpailu. Moona voitti, ja Naku oli hyvä kakkonen, eli mun aksakoirat nappasivat tuplavoiton, hieno juttu! :) Tein myös Nakun kanssa vähän aksaa, ja se meni oikeestaan aika hyvin. Pääsin kokeilemaan myös viestiä, kun saan olla Nakun toinen pää. Vaikutti ihan hauskalta lajilta sekin, ja jatketaan varmasti Nakun kanssa.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti