maanantai 4. helmikuuta 2013

Saikulla

Viikko sitten käytiin tokoamassa Lempäälän karsintakokeessa.

Istuminen: 7.5, Moona tuhmis oli kääntynyt voimakkaasti viereiseen kehään päin, missä koira meni ruutuun.
Paikalla makuu, 7.5, Kaksoiskäsky maahan, tämä on nyt käynyt joka kokeessa. Liikautti tassua, kun viereisessä kehässä mentiin ruutuun. Huoh.
Tauko
Luoksetulo: 6.5, lähti ihan paineistuneen oloisena, stoppi ok kun vauhti niin hidas, maahan ei mennyt. Todella outo.
Zeta: 6, ei ollut yhtään mukana, liikevirhe sen takia istumiseen, ja liikutteli jalkoja seisomisessa, ei pitänyt kontaktia seuruussa..
Ruutu: 9, se oli hyvä.
Seuruu: 8, ei ollut kunnolla mukana, ja askelsiirtymissä vinot pa, outo.
Tauko
Ohjattu: 9, vähän hidas merkki, katsoi keskikapulaa mutta korjasi itse hyvin.
Hyppy: 10, ei niin räväkkä kuin yleensä, mutta todella hienosti piti kapulaa tiukalla otteella ja päätä ylhäällä luovutuksessa.
Kukot: 10, takajalat pysyi ihan liimattuna, eikä tullut vajaita asentoja, ja hyvällä mielellä teki.
Tunnari: 8.5, oli mun mielestä todella hyvä, laukalla kapuloille, haisteli nätisti ja otti oman heti kun tuli vastaan, ja laukalla takaisin. Ote tiukka ja nosto hyvä, mutta höllensi ja puristi pari kertaa matkalla, josta pisteet. Mutta edistystä on tullut kun ennen on rouskinut.

Yht: 264p EVL1

Moona toi varmasti kaiken sivulle, vaikka treenejä vain muutama takana, joten oli todella oikea ratkaisu vaihtaa luovutus. Mutta kokeen aikana Moona oli todella outo, se ei pomppinut liikkeiden jälkeen muo vasten, vaan haukahti kummasti, ja sitten nuo oudot liikevirheet. Tulkitsin tuon käytöksen sitten kisatilanteen jännittämiseksi, tai mun jännitykseen reagoinniksi tms.

Sunnuntaina oli nuorten koirien tokoringin päivä, kouluttajina Christa ja Nina. Ninalta sain todella hyvät ideat paikallaoloihin, ja treenattiin kontaktin pitämistä rivissä, kun olen antanut sen tehdä mitä sattuu, ja sivu käskyllä antanut pudottaa kontaktia. Sitten istumisessa saatiin apuja jalkojen liikutteluun, ja opetettavaksi jalkojen asettelu käskystä hyvään asentoon. Häiriöitä tehdään nyt pienempiä, kun Moona on oppinut oikein skarppaamaan isosta häiriöstä.
Christan kanssa puitiin edellispäiväistä koetta, ja saatiinkin se luoksetulo virhe esiin häiriöiden kanssa. Tärkeimmät pointit mulle nyt kuitenkin on saada Moona hyvään tilaan ennen kehään menoa kokeessa, jotta ollaan jo heti siinä samassa kuplassa, ja aion vaihtaa mukana käskyn katso käskyyn. Mukana käskyn kriteerinä on mulla ollut kulje sivulla ja ajattele mitä vaan, ja katso käskyssä tulee olemaan kulje missä vaan, mutta pidä huomio minussa.

Sunnuntai illan treeneissä ajattelin sitten kivasti ottaa luoksetuloon vauhti treeniä häiriöiden kanssa, Moona paineistui ihan oudosta tutusta ihmisestä. Huomasin ettei se treeneissäkään hyppinyt muo vasten. Kotona kävin sen jalat läpi, ja aristeli varsinkin toista. Tiistaiksi saatiin aika fyssarille, ja selvisi että jalka on revähtänyt. Olin kyllä todella iloinen, että syy outoon käytökseen selvisi, paljon parempi tuo revähtymä, kuin ongelma ettei koira toimi kisassa niin kuin treeneissä. Huhhuh. Tuli kyllä taas ylianalysoitua tuota koiraa ja sen käytöstä, vaikka syy olikin ihan nokan edessä. Moona ei ole halunnut moneen päivään hypätä autoon, eikä halunnut illalla tulla mun sängylle rapsutettavaksi, vaikka se on jokapäiväinen rutiini. Ja sTitten kiusauttiin kokeen päälle niillä luoksetuloilla, mitkä varsinkin sattuu siihen jalkaan kun maasta pitää täysillä ponnistaa vauhtiin, voi Moona parka. Ja mikä kauhea lasti sille kokeessa, kun palkka on sille muo vasten hyppiminen ja kehuminen, joka sattui. Ja sitten se haukahti, mitä tietää ettei saa tehdä. :(

Nyt vaan toivotaan että jalka paranisi nopsaa, ei tätä lepoa jaksa enää kauaa. Viisi päivää Moona oli tekemättä yhtään mitään, mutta eilen otin sen hallille tekemään mm. tulitikku tunnaria. Tänään käytiin llaserihoidossa jalan kanssa, ja arkoi sitä vielä reilusti. Kotona jatkuu nyt kylmähoito, ja hierominen sekä venyttely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti