sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Tokoa koko viikko


Tällä viikolla on ollut teemana toko ja lepäily. Tokoa voi juoksusta huolimatta treenata hyvin ulkona. On kyllä pyryttänyt oikein urakalla, mutta silti ollaan urhoollisesti harjoiteltu talvimaisemissa. Torstaina päästään taas hallivuorolle onneksi, alkaa vähän jo tympiä toi yksinään hangessa treenailu. Tälle viikolle takana viidet treenit, ja kaksi täys lepo päivää.

Kerran saatiin seuraa Henkasta ja Nakusta, ja hyödynnettiin heti kaveria ohjatun noudon harjoituksessa. Moonalla on välillä taipumusta unohtaa merkki, joten otettiin ekstra häiriö tähän. Henkka vei kapulat houkuttelevasti, ja sitten vielä Naku haki suoraan yhden ampuen Moonan takaa matkaan. Moonalla meinasi mennä hermo, ja suorastaan kiljui. Sitten kapula vielä takaisin ja lähetin Moonan merkille, jonka taakse olin aiemmin jättänyt lelun. Meni kyllä merkille, mutta ajatus niin paljon kapuloissa ettei lelua edes huomannut lelua. Palkkasin sitten ryhtinaallisesti merkistä. Sitten haetutin vielä kapulat, ensin se mihin Nauku ei ollut koskenut. Kuunteli hyvin, ja palautti hurjaa vauhtia. Moona on kyllä sellainen, että skarppaa vaan häiriöstä entistä enemmän. Sitten jos on liian helppoa, niin tietää itse paremmin.

Hyvä paikka ruudussa.
Ruutua ollaan treenattu melkein joka kerta, tarkoituksena saada paikkaa taaemmaas. Hetki sitten tilanne oli se, että paikan haku treenissä hakeutui liian eteen, ja pitkältä matkalla vauhdin takia ajautui ulos ruudusta, tai juuri sopivaan paikkaan jos pysäytän käskyllä. Ulkona treenaaminen on sopinut tähän hyvin, kun markkerin saa helposti sulautumaan lumeen. Nyt Moona hakee ruutuun jo hyvin taakse ilman markkeria. Olin katsomassa Suskin Korrin koulutusta ja siellä tuli hyvä vinkki palkkaamisen suuntaan, vaikka lelun heittää taakse ehtii koira ottamaan ensin askeleen eteen, jos menee kehuen koiran luo ja heittää siitä lelun rauhassa taakse, lähtee koira heti taaksepäin. Moona on alkanut suorastaan ennakoimaan palkkausta taaksepäin, kun se alkaa jo peruuttamaan mun juostessa sen luo palkkaamaan.

Merkki  on ollut myös tehotreenin kohteena, ja treeni myös jatkuu. Olen alkanut ekaa kertaa viemään lelua merkin taakse, ja sillä ollaan saatu kyllä vähän vauhtia, mutta tekniikka on unohtunut. Tuntuu ettei tämä ole mikään helppo tie hyvään merkkiin. Ehkä pitäisi vain tehdä koemaisia ja palkata vaikka jäisikin vähän vinoon, uudelleen ja uudelleen tekiminen tekee merkistä vähän ikävän. Ongelmahan on todellisuudessa siinä, että ykkösjuttu on ruutu ja kapulat. Merkin arvoa pitää nostaa, ja haluaisin että Moona olis enemmän auki muo kohtaan merkillä.Noutoa on tehty myös, ja nosto on palautunut taas normaaliksi, eli kääntyy muo kohden jo samalla kuin nostaa. Kapula oli ehkä hetken jotenkin itsessään liian mukava, kun ampui siihen suoraan nokka edellä, eikä ajatellut palautusta niin vahvasti. Nyt olen vienyt paljon kapuloita, enkä hettänyt. Niin ja nyt päästäänkin siihen palautukseen, ei se sivulle tuleminennkaan niin yksinkertainen juttu ole. On alkanut ennakoimaan sivulle tuloa ja osuu sitten kyljellä, en tykkää. Alkuun oli niin hieno, kun tuli eteenluovutusten tottumuksesta suoraan muo kohti ja siitä käännähti sivulle. Tänään tajusin vihdoin mikä mättää, ja aloin korjaamaan asiaa kierto noudoilla, käsi kohteena ja tässä käsky, välillä siitä vapautus, ja välillä sai pyörähtää sivulle. Näin tuli hyviä, ja sain olla iloinen. Nyt pitää kehitellä tuohon jatkuvampaa treeni tapaa, jotta saisin luovutuksen stabiloitua nätiksi. Luulin että olis ihan peace of cake tämä sivulle luovutus, mutta siinäkin näköjään omat ongelmansa.Zeta ja luoksari on ollut myös välillä mukana treeneissä. Zetassa on ollut teemana palkka edestä ettei pälyile muo kun menen taakse, ja sitten ohi kävelyt ilman että Moo ennekoi seuraamaan. Asennot on mennyt nyt 100% oikein. Luoksetuloon olen tehnyt vauhtia, koska vauhdista stopit on napakampia. Stoppeja kierrosta vähän, ja lumessa pysähtyykin melkein aina hienosti. Seuraamista ollaan toki tehty myös, ja paikka on mennyt taaemmas ja siten ehkä hillitymmän näkoinen, uusi palkkaus suunta vasempaan Moonan pyllyyn tuntuu toimivan. Kotitreenissä on ollut kaukot ja metalli. Kaukot ok, turha niitä on kotona tylsästi junnata. Seiso-istu-seiso vaihdosta löytyi bugi, oikea jalka liukui eteenpäin, mut ei enää. Metalliin on tehty asennetta taas. Keksin uuden leikin, olen passiivinen ja odotan että Moona tarjoaa kapulan ottamista, sitten leikitään kylkiin tökkimällä ja juoksen karkuun, ja jessillä saa pudottaa ja vaihdetaan leluun, jolla samaa tökkimistä josta Moona todella kuumenee. Ja tätä muutama kerta putkeen, on alkanut hyvin tarjoamaa kapulaan tarttumista voimalla. Metsku on siis Moonalle lähtökohtaisesti maailman ällöin juttu, joten tää leikki on tosi hyvä juttu, kun varsinkin sisällä oon treenaamista vältellyn matalassa vireessä, mutta tällä oppii hyvin nostamaan vireen.

Kuvat on viime keväältä Henkan ottamia, kiitos, niitä ei oo ennen ollut täällä blogissa, joten siinäpähän on nyt tähän yhteyteen sopivasti :)

Yhdessä telkkaria tuijottamassa.

Piti laittaa myös kuva Moonan lepopäivästä, mikä ei sitä ollut mulle kun kävin kuitenkin Nakun kanssa agilitaamassa. Alla video viikon takaisista Nakun treeneistä, kiitos Emma. Kohta joka ei videossa onnistu, toimi todella hyvin merkkauksella. Kontakteja on myös otettu radalle mukaan, ja ongelmia tulee kun vire nousee. Pitää siis palata vielä vähän taaksepäin, ja nostaa virettä helpommissa harjoituksissa. Perjantaina meillä oli taas aika hulvattoman iltamyöhä treenit, harmi vain ilman Moonaa. Koiria vaihdeltiin, ja "treenasin" Nakun kanssa aksan lisäksi myös tottiksen. Menossa mukana oli myös Emma ja Kani sheltti, Sekä Eevis ja Myy bortsu.

Pennut kasvaa kovaa kyytiä, ja ei ole kun alle kolme viikkoa niin se on täällä. Eilen leikin ehkä sen pennun kanssa ekat vetoleikit. On ne vaan niin ihania <3
2 kommenttia:

 1. Ihmettelinkin, että mistä olet noin hyvän sulan treenipaikan löytänyt näillä keleillä. :D Mutta tosi kivoja kuvia teistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun oliskin jo noin sulaa, lunta vaan tulee lisää ja lisää, eikä kävättä näy.
   Tosi kiva kun kommentoit, en ole ennen huomannut teidän blogia! :)

   Poista