maanantai 18. helmikuuta 2013

Työnarkkis ja treeniholistiMyönnän että välillä treenataan kyllä ihan liikaa, mutta jatkuvasti ei onneksi ihan näin paljoa kuitenkaan tehdä. Moonalla ei tunnu tulevan rajaa vastaan, ja omistajansakin saattaa olla vähän hullu. En edes tajunnut kuinka paljon ollaan treenattu viime päivinä, ennen kuin kirjoitin treenejä ylös. Tänään vietetäänkin kummatkin ansaittua vapaa päivää.


Moonan juoksutauolta palauduttiin keskiviikkona agitreeneihin. Nyt tuntuu että niistä on aikaa jo ikuisuuden verran, mutta muistaakseni Moona kulki aika kivasti, ja ratakin oli sellainen omaa mukavuus aluetta sopivalla haasteella, eli hyvä tauolta paluu treeni.  Ennen aksaa treenattiin koiratanssia hallin ulkopuolella, ja se auttoi ehkä purkamaan liika energiat koirasta.

Torstaina pitkästä pitkästä aikaa hallitokoon. Seuruu on kuin onkin parantunut oikeasti, kun ei keulinut vaikka viereisellä kentällä mentiin äänekkäästi aksaa. Metalli olis saanut olla röyhkeämpi, tähän nostatus treeni kuuri. Vinoja heittoja ei muistanut. Ja sitten se merkki ongelma. Olen sitä pohtinut viime aikoina paljon, ja keksin ongelmaan ratkaisun. Tidii, palataan alkuun. Siis se yleinen sääntö, jos jokin menee pieleen, palataan taaksepäin aiemmille portaille. Kuinka kauan oikein multa meni keksiä tämä? Idiootti, eikun sekotetaan koiraa kaikilla eri tekniikoilla, niinhän se menee? Merkin aloitin kosketus alustalla, joten se käyttöön siis. Vahvistin ensin pelkkää kosketusalustaa, ja Moonalla tuli automaationa siihen kääntyminen muo päin takaosaa käyttäen. Alusta merkin taakse ja sama tekniikka toimi, ja meni taas merkille kovaa kun tehtävä oli selkeämpi. Loppu aika vielä koiratanssia.

Perjantaina päästiin Ninan ohjattuun treeniin juoksuisen tilalle. Ahdistuin taas pari päivää ennen treenejä, jotenkin masentavaa keksiä ongelmia johon haluaa apua, kun tavallaan keksin itse kokoajan kuitenkin ratkaisuja niihin juttuihin mitkä ei suju. Tartuin kuitenkin rohkeasti härkää sarvista, ja esittelin Ninalle meidän ongelmia, ja mitä olen itse niistä ajatellut, ja Ninalta tulikin todella hyviä uusia ideoita, joiden uskon itsekin toimivan.  Ttreeniaikaa jäi meille 30min kun yksi koirakko ei tullutkaan paikalle.
Ensin ruudun merkki, laitoin kosketus alustan valmiiksi, jotta olis siellä vaikka käskytys jne. Moona meinasi ensin lähteä suoraan ruutuun, oli ensimmäinen kerta tätä, ja kertoo kyllä hyvin siitä ettei merkki merkkaa sille paljoakaan. Seuraavalla meni hyvin merkille ja siitä hyvät palkat. Uudestaan sama, ja sitten ilman alustaa. Kaikki hyviä merkkejä. Jos merkillä tuli käsky, katsoi Moona jo siitä ruutuun, ja unohti mut, eli tällaisia pitää treenata. Ja palkka siitä kun katsoo rennosti muhun, eli on avoin mun käskyille, eikä ajatus jo ruudussa. otettiin kerran ruutuunkin lähetys, ja pysähtyi johonkin etutassut ruudun keskelle, palkkasin kuitenkin tästä taaksepäin. Mietitiin mikä siinä on, kun tuolla hallissa jää paikka eteen, kun taas ulkona tai kokeissa paikka menee hyvin taakse, ja vauhtia enempi. Selitys on luultavastikin niin yksinkertainen, että koska tuolla pienessä tilassa on ruudun takana heti seinä, niin luonnollisesti ei sinne pingo niin syvälle ja lujaa. Eli tuolla hallissa voisikin sitten keskittyä paikan haku treeneihin, ja jos haluaa vauhtia niin tehdä suuremmassa tilassa. Pitäisi sinne ruutuun osata hakea hyvin tilanteesta huolimatta, mutta jos sitä paikkaa jää kovasti aina korjailemaan, niin tulos voi olla epävarma ruutu.
Sitten noudon luovutus. Näytin miltä näyttää, ja nyt ei ennakoinut pahiten mitä tekee, mutta osui kuitenkin kyljellä. Näytin myös käsi avusteisesti miltä haluan luovutuksen näyttävän, eli ensin suoraan kohti, ja sitten heittää ihan lähellä itsensä sivulle pylly edellä. Puhuttiin että voisi palkata vauhti palkkoja jalkojen välistä, ja sitten Nina keksi hyvän jutun mitä lähdetään nyt toteuttamaan. Eli opetan sille käsikosketuksen vasempaan käteen kapula suussa joka on suoraan mun edessä, välillä palkaa siitä, ja välillä heilautus sivulle. Sitten kun osaa tämän voi käsiliikkettä käyttää myöhemmin muistutuksena oikeasta liikeradasta luovutuksessa. Kyllä siitä luovutuksesta saadaan vielä hieno!
Sitten ohjattu nouto liikkuroituna, kosketusalusta merkillä. Moona noudatti omaa kaavaansa, katsoi ekan kapulan viennin, otti kontaktin, tylsistyi ja katseli kun liikkuri vei vikan kapulan, ja sitten lukkiutui liikkuriin odottamaan käskyä. odotin että otti kontaktin muhun, ja sitten lähetin merkille, meni jähmeästi ajatukset kaikessa muussa kuin mussa, nyt odotin että rentoutui, ja sitten palkkasin. Haetutin kapulan, siinä ei mitään. Tässä oon taas ollut todella tyhmä, ja koiralla ei oikeastaan edes ole mitään hajua miten kontaktitn otaaminen ja asioihin keskittymiset oikeasti menee. Nyt ryhdistäydyn, ja Moonan pitää katsoa ekan kapulan vienti, virittely ensin merkille, sitten look. Look tarkoittaa nytkin että saa katsoa liikkuria. Kontaktin ottamisesta kehua ja palkkaa, ja sääntö että ekan kapulan viennin jälkeen se kontakti pitää, eikä ajatukset tai katse harhaile missään. Sitten merkiltä ei pääse myöskään minnekkään, ennenkuin on rento ja auki muhun päin. Ja paljon liikkuroituna, ja aion palkata merkeiltä meni sinne miten meni, niin odotus palkasta kasvaa, eikä odotus uusinnoista ja korjailuista.
Oli kyllä todella hyödyllinen treeni, ja ajatukset selkiytyi noiden suurimpien epäkohtien osalta.

Sitten muutama tunti lepoa, ja takaisin hallille, tarkoituksena tehdä vähän koiratanssia. Kaverina oli vain Eevis ja Myy, mutta saatiin me silti aika kulumaan tehokkaasti...
No tein sitten kuitenkin vähän tokoa. Katso käskyä ja kehuihin reagointia, eli vähän sellaista siirtymä treeniä. Sitten metallin kanssa putkeen menoja, tarttumisia ja hyyppyjä, ja vinoja hyppynoutoja tavallisella kapulalla, nyt muisti taas. Sitten vielä vähän luoksarin stoppeja putken kautta. Sitten kaikki tanssiliikkeet treenattiin läpi kun kisatkin tulossa. Ja agilitystä opeteltiin sitä pöytää nyt tarjoamalla, ja keppikulmia. Jyrkistä avoista hakee helposti kakkosväliin, mutta nyt tuntui taas tajuavan. Sitten A:n kontakteja vielä loppuun. Väliajat Moona harjoitteli makoilemista rauhassa kentän laidassa.

Lauantaina aamulla nokka kohti Next level leiriä, jossa vietettiin myös sunnuntai. Takana on kahdeksan mahtavaa ja opettavaista treenituntia, ja ohjaajan kuntoilu treeni. Kahdeksan treeniä on paljon se, varsinkin kun jokaisesta sai uutta ideaa ja tietoa. Päällimmäisenä mieleen jäi seuraavat muisettavat.
La:
Tuulia takaakierrot ja takaakiertovalssit: Mun pitää rytmittää itseni paremmin niin, että saan Moonan sulavasti keilattua takaakiertoon, eikä niin että oon liian ajoissa ja tulee töksähdys.
Jaakko päällejuoksu ja saksalainen: Yleisesti mun pitää rauhoittaa ohjausta, varsinkin koska liikun vaudilla. Tehtiin saksalaista niin että koira tuli suoralla linjalla ja itse lähdettiin jo seuraavalle esteelle kun koira vasta menossa esteelle. tässä mun pitää muitaa ohjata koira loppuun asti katseella ja kädellä, eikä vaan unohtaa sitä sinne itse tekemään.
Janita perusharjoituksia: Tehtiin kaikenlaisia esteiden ohittamisia yms, ja mulle todella havainnollistui kuinka Moonalla on fokus liian paljon esteissä ja vähän mussa.
Elina pakkovalssi ja twisti: pakkovalssissa mun kannattaa tehdä merkkaus kauempana siivekkeestä, muuten Moona hyppää liian läheltä estettä. twistissä saisin peruuttaa rohkeammin, ja kannattaa ottaa kiintopiste. Elinakin puuttui mun hösellykseen, ja kun pidin käsiä alempana, lähti rata sujumaan hyvin, ja seesteisemmin.

Su:
Tuulia putket: Moona hakee ne hyvin, ja kääntyy oikein. Paitsi alkuun se luki ihmeellisesti yksittäisellä putkella tehdyn jarrun takaaleikkaukseksi. Mutta ei oikeastaan ongelmia, kunhan ohjaan huolella.
Jaako persjätöt ja sylivekit: Persjätöt ja sylivekin on mun lemppari ohjauksia, ja toimii aika varmasti aina. Sain kuitenkin kullan arvoisia ohjeita näidenkin ohjaamiseen. sylivekkiin rytmitän itseni niin, että olen Moonan kanssa samaan aikaan esteellä, mikä on ihan turhaa, koska Moonan kanssa siellä ei voi kuulemma olla liian ajoissa. Ei saa myöskään keskittyä esteen ohjaamiseen, vaan vekkiin. Hurja muutos tuli tähän kun muutin ohjaustapaa, tuntui paljon rauhallisemmalta. Sitten ne persjätöt, ajoitus osuu kuulemma hyvin aina kohdilleen, ja persjätöt onnistuu, mutta tässäkin hukkaan koiran pers jätön aikana. Kun käänsin pään kunnolla ja kontakti säilyi koiraan, tuntui tekeminen ihan mahtavalta, ja kuulemma näytti paljon hallitummalta ja koirakin rauhoittui.
Janita sylkkäri ja tuplasylkkäri: Tehtiin kaikki kerrallaan eri esteille ja eri kulmista. palkkailin Moonaa paljon käteen, kun se ei siihen tykkää tulla, ja sitten vähemmän itse sylkkäreitä jotka onnistui joka kerta. Sainkin tähän jo hyvät ohjeet kun oltiin pari kuukautta sitten Janitan opissa, ja nyt sylkkäristä onkin tullut toimiva ohjaus, eikä ahdistuksen kohde. Tuplasylkkäriä en ole ennen tehnyt, mutta se onnistui helposti kun ohjeet oli hyvät. Tehtiin myös ratapätkä mikä ei olisi kyllä vähän aikaa sitten onnistunut ikimaailmassa, mutta nyt saatiin ihan siististi puhtaasti läpi, jes. Pitää muistaa odottaa että koira tulee edellisestä paikasta, kun liikettä pitää olla taaksepäin niin kauan että koira tulee käteen.
Elina ongelmaklinikka: Valitsin ongelmaksi valssit, koska musta tuntuu ettei moona tule niihin, ja siksi inhoan niitä tehdä. Elinalla oli rata jossa kaikkia erilaisia valsseja, saatiin heti puhtaasti läpi, mutta kaarrokset venyi kyllä. Sitten Elina kertoi missä kaikialla olin myöhässä, ja taas ohjasin moonaa ihan turhaan ja huidoin käsillä. Jouduin mennä ilman käsiä, ja kappas kun tuntui ihan erilaiselta. Moona kääntyi kuin unelma, ja oma juoksu ja rytmitys tuntui kevyeltä kuin mikä. Miten siinä voi olla noin suuri ero. Tunne oli kyllä niin mahtava, kun Moona tuli valsseihin, ja olin oikeissa paikoissa oikeaan aikaan.
Moona jaksoi kaikki treenit täysillä, ja tuntui että parani loppua kohden. Juotin sille sitä fitdogin uutta energiajuomaa jossa myös rasvaa, ja lisäksi sai edellis pe ja la iltoina Flying dog elektrolyytti juomaa. Moona kyllä on aikaisemmillakin leireillä jaksanut tehdä hulluna, mutta liikkumisessa olen huomannut väsymisen merkkejä, nyt ei näkynyt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti