sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Moonan toko suunnitelmaa

Blogi on ollut nyt kovin hiljainen, ei ole ollut yksinkertaisesti aikaa kirjoittaa tänne. Jospa nyt syksyn tultua taas olisi, kun pimeä tulee aikaisemmin ja aikaisemmin, niin treeneissä ei voi enää niin myöhään roikkua.
Aloitan nyt rauhallisesti miettimällä vain yhden koiran yhtä lajia, eli rakas ja vihastuttava toko.

Nuorten koirien koulutuspäivä oli Hyvinkäällä jonkin aikaa sitten. Kouluttaja Sannan kanssa katsottiin tunnarin kapulan korjaamista suussa noston jälkeen. Samoja juttuja tuli esiin, mitä itsekin olin miettinyt. Ja huomattiin, että ongelma tulee heti kun haistelu otetaan mukaan, muuten se tietää nostaa oikein. Työstetään tätä nyt hiljalleen, ja katsotaan jos paranisi pikkuhiljaa. Radikaalisti tähän ei voi puuttua, kun virhe tulee samalla hetkellä kun koira päättää ottaa oiken kapulan.
Musta tuntuu, että Moona osaa jo kaikki liikkeet niin hyvin, ettei noista koulutuksista ole ihan kamalasti meille hyötyä, jos ei ole sen verran tuttu kouluttaja, että on nähnyt Moonaa jo enemmän, ja voi pohtia syvemmin asioita.
Loppupäivästä Pernilla piti meille kehätreeniä, ja se oli kyllä mukavaa ja hyödyllistä! Pitäisi ryhdistäytyä, ja alkaa itsekin tekemään tällaisia treenejä porukalla. Moona meni yllättävän hyvin, vaikka mietin että jaksaakohan se edes tulla mun kanssa kehään.
Moonalla on siis juoksunjälkeinen väsymys, joka näkyy vain pahenevan kerta kerralta. Haluaisi vain lepäillä, ja tekee tokoa just sen näköisenä, että teen nyt kun käsket. Kun yleensä se haluaisi komentaa muo antamaan sille käskyjä tehdä, ja yleensä ongelmana on ennemmin se, että tekee niitä hommia itselleen kun on niin siistii.

La mentiin kokeeseen Hankoon. Yrityksenä kerätä pisteitä, jotta meidän tulos-keskiarvo nousisi karsintakisoihin pääsemistä varten. Pakko oli mennä nyt tähän väsy hetkeen kokeesen, kun lokakuun alussa on Moonalla edessä sterilointi. Sitten jos päästäis näistä masennuskausista eroon, ja ainakaan ei tärppipäiviä voi osua mihinkään tärkeisiin kisoihin. Mutta siis, yritin asennoitua kokeeseen niin, että olen tyytyväinen jos se vaan tekee jotakin, ja yritin vain luottaa siihen, että se osaa vaikka sitä ei kiinnosta. En muista kaikkia pisteitä, mutta mitäpä niillä niin väliä. Tuomarina Ralf Borklund, ei siis mikään paras mahdollinen siihen pisteiden haalimiseen, kun säälipisteitä ei tipu. Mutta tästä kokeestapa myös ehkä näkee, mitä se ihan oikeasti osaa vaikka unissaan. (Kun se oli ihan unissaan...)

Ensin paikallanolot, näihin Moonalla riitti vielä vähän virtaa, ja pysyi ryhdissä ja skarppina. Kympit näistä.

Eka kehä:

Hyppynouto 10, löysä mutta tasainen. Tyytyväinen olen siihen, että piti kapulaa napakasti. Tämän se siis nyt ilmeisesti osaa.

Kaukot: Oli jätössä ihan ulalla. Eka istuminen, johon meillä uusi käsky ja tekniikka. Ei totellut, annoin uuden käskyn varuiksi vanhoin tavoin, ja teki sitten uudella tekniikalla. Tämä ei vielä koevalmis kyllä ollut. Istumasta seisomaan vajaa ja tahmea. Loput vaihdot niinkuin tavallisesti Moona tekee, eli hienosti. 7.5

Ruutu: Extra hidas merkki, laukkasi kuitenkin. Tämä onkin ollut nyt hitaampi muutenkin, mutta ei ihan tuossa mittakaavassa. Ruutuun lähdössä epäröi, aurinko paistoi sieltä päin ja merkit haalean oranssit, olisko ollut vähän haastavampi hahmottaa. Bongasi kuitenkin ruudun, ja meni sinne varmasti, mutta löysästi. 9

Seuruu. Oli korrekti, mutta mitään energiaa se ei siihen laittanut. 9.5

Toka kehä:

Luoksetulo. Lähti löysästi, stoppi ihan kelvollinen. Lähti vielä löysemmin, ei mennyt maahan. Lähti vielä löysemmin ja ravasi lopun. Ehkä huonoin luoksetulo iki ikinä, ja tämä ei kyllä ole osaamisestakaan kiinni. Tai no tuon maahanmenon kyllä epäilin tulevan ongelmaksi tuossa vauhdissa, osaa sen vain kovasta vauhdista. Mutta näitä on kyllä usein tehty kokonaisina liikkeinä, eikä virheitä satu juuri koskaan. Olisiko ollut 6.

Zeta: Ala arvoista seuraamista, seisoi, meni maahan raauhalllllisesti, ei istunut. Tämän istumisen tiesin ongelmaksi myös, osaa sen ilman pienintäkään ongelmaa kootusta seuraamisesta, mutta laamana ei sitä suorita. Näytin pettymyksen jo heti kun käännyin koiraa kohti, ja huomasi sen, hyvä. En kehunut liikkeen jälkeen, siitä vain seuraavaan. Jotakin 6 tämäkin.

Ohjattu: Tässä skarppasi sitten, vaikkei suostunutkaan ottamaan kontaktia ollenkaan. Sen kontaktin pidon kapuloiden viennin ajan se on osannut jo viime kokeessa ja nyt aina treeneissä, mitä lie sitten mietti. Merkki oli hyvä, ja kapulan tuonti hyvä. Oikein hyvä liike löysyydestä huolimatta, paitsi merkki jäi vahingossa siihen mun vasemmalle puolelle mihin Moonan piti tulla sivulle, änkesi siihen sitten merkin läpi. 9.5

Tunnari: Ok vauhti kapuloille, haisteli ikuisuuden sen näköisenä ettei yhtään nappaa tämäkään. Oma sattui onneksi kohdalle lopulta, ja toi sen ravilla hyvällä pidolla. 8.5

Yht. 272p, sij. 1/6

No huonostihan se meni fiiliksen osalta, enkä osannut olla iloinen vaikka se tekikin. Mutta nosti se sitä keskiarvoa vähän kuitenkin, ja palkinnoksi saatiin uudet ohjatun kapulat mun puhkikulutettujen tilalle. Kivaa ei ollut, mutta tulipahan mentyä.
Kotimatkalla Moona pääsi vielä paimentamaan, jotta ei sillekään sitten ihan tyhmä päivä ollut. Paimentaa Moona jaksaisi vaikka jalka poikki. Moona tarvitsisi sellaisen tokovietinkin.

Nyt on kolme viikkoa aikaa ennen leikkausta. Tekniikkajuttuja siihen asti, ja hyvää mieltä.

Ruutu: Merkiltä ruutuun lähtö suoremmaksi. Paikka selväksi, nyt tuntuu jäävän välillä liian eteen. Merkin vauhti.

Kaukot: Maasta istumaan uusi käsky ja tekniikka varmaksi. Alun focus muhun paremmaksi.

Luoksetulo: Stopit nopeammiksi. Seisomiseen on uusi käsky tähänkin, ja pitää saada varmemmin toimimaan. Maahanmenoa voisi miettiä varmemmaksi hitaassakin vauhdissa, kaiken varalle. Tänään tein kovasta vauhista suht läheltä helpolla pohjalla, teki hyvin.

Tunnari: Noston pyöräytys. Palautusvauhti takaisin laukaksi. Huomasin tänään, että teki hyvässäkin vireessä nyt ravilla, jäänyt päälle kun liian monesti tehty kun ei kiinnosta? Sain kuitenkin yhden innostuksen jälkeen vauhdin hyväksi.

Zeta: Istuminen huonossakin vireessä, kaiken varalle tämäkin. Harjoittelin jo tänään ottamalla ensin pari istumista kun ei seurannut ja hyvät palkat. Sitten zetamaisesti yhteensä 6 istumista/seisomista putkeen, ja seitsämänteen oli jo vähän kyllästynyt ja sanoin istu, ja totteli. Tästä superpalkka :)

Sitten sairasloman jälkeen kerrataan tekniikkaa, ja alkuun aloitellaan rauhallisia liikkeitä jo sisällä. Sitten kokonaisuustreeniä ja kisatreeniä. Ja jos vielä joku koe ennen karsintoja, jos toivon mukaan niihin päästään mukaan. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti