maanantai 6. tammikuuta 2014

Tavoitteita 2014

Moona:

Toko
- Onnistua karsintakisoissa ja renkaan näyttökokeessa.
- Tehdä SM:issä ehjä suoritus.

Agility
- SM-nollat kasaan
- Nollaprosentti paremmaksi
- Paljon kisoja, rutiinia

Paimennus
- Ahkeraa treenaamista keväästä syksyyn.
- Kisoihin

Koiratanssi
- Toivotaan inspiraatiota treenaamiseen
- Kuma FS AVO luokasta
- Tehdä HTM voittajaan ohjelma.

Muusa:

Agility
- Saada puomi ja A kisavalmiiksi
- Muistaa treenata myös muita esteitä ja agilitya
- Ehkä loppuvuodesta kisaamaan

Toko
- ALO1 ja AVO1 tulokset
- Pääsy nuorten koirien toko rinkiin.

Haku
- BH
- Ahkeraa treenaamista. Syksyllä toivottavasti tehtäisi jo tyhjiä ja ilmaisujakin.

Paimennus:
- Ahkeraa treenaamista

Tärkeinpänä tavoitteena kummankin kanssa on pitää kivaa ja nauttia treenaamisesta. Kisata täysillä ja treenata täysillä. Laitetaan kaikki peliin :)
Ja terveyttä toivotaan tietysti myös!

Tänään kävi Hyytiäisen Mari tsekkaamassa koirien tilanteet. Pientä jumia ja kieroutta Muusassa, mutta ei mitään katastrofaalista enää. Moonalla kanssa pieniä juttuja, ja selvisi miksi seuruussa on mennyt jotenkin matalampana. Nyt pari päivää kevyemmin, niin voi taas hyvin mielin treenailla.

Eilen kisattiin Moonan kanssa Ojangossa, eka radalta 0 sij.6 ja sitten 2 hyllyä joissa kyllä hyviä paloja kummassakin. Moona tuntui liikkuvan pitkästä aikaa hyvin, ja oli kyllä kivaa. Ens la uusiksi.
Videokin on, kiitos Karo kuvaamisesta! :)

Lauantaina oltiin nuorten koirien ringin tokopäivässä virkkalassa, kouluttajana meille uusi tuttavuus Pia Miettinen. Otettiin ekaksi ryhmä paikkikset. Istumisessa kävin palkkaamassa kerran alussa, ja sitten istuikin nätisti kun kurkin, ei levottomuutta. Makuussa pääsiin hyvin rivin alkuun, ja meni ekalla maahan mikä on ollut hankala meille, palkkasin tästä. Makuussa haisteli kerran, ja huomautin tästä kun katselin piilosta, sitten oli oikein nätisti, mutta kaksoiskäsky ylös. Ilmeisesti otti vähän painetta, kun yllättyi niin huomautuksesta.
Ekaksi katsottiin vähän jättöjä, joissa Moonalla oli karsinnoissa levottomuutta. Oli hyvä, ja palkkailin yllättäen pois kävellessä. Siiten tehtiin ohjattu niin pääsin uudessa tilanteessa palkkaamaan merkin, mitkä on ollut kovin vaikeita joskus, mutta nyt hyviä kun vaihdoin kierrätykseen, ja kapulan vientiä ei saa katsoa ollenkaan. Kapulan toi myös hyvin. Merkillä oli lentoon lähdössä, johtuen kyllä mun rauhattomuudesta. Tein vielä häiriötä ja palkkasin merkin. Otettiin pätkä seuruuta, ja ei siinä mitään ongelmaa tuolloin ilmennyt. Oli tosi hyvä ja keskittynyt olemaan ylityöskentelemättä pepulla, tuollaisen kun väläyttäisi joskus kokeessa. Treeni on ainakin auttanut. Otettiin myös ruutua, hyvä treeni. Loppuosassa oli pihalla niin tehtiin niitä useampi, ja pääsin myös huomauttamaan ruudussa pään kääntelemisestä. Jotakin muutakin pientä katsottiin, mutta eipä mitään suurempia ihmeellisyyksiä. Moonalla alkaa pakka olla hyvin hallussa, niin ei olekaan mitään suurempaa hiottavaa liikkeiden suorituksessa. Nyt vaan kun osaisi ylläpitää, ja saisi ne pikkujututkin kuntoon, ja joihinkin liikkeiden osiin vielä varmuutta, ja sit kun vielä kokeessakin onnistuisi. Niin ja Pia taisi sanoa Moonaa kiltiksi koiraksi, kun niin hyvin kuunteli ja uskoi heti huomautuksia. Heh, no nyt se kyllä onkin kovin aukinainen ja kiltti, ja samaan aikaan menee täysillä ja raivolla. Mutta aina ei ole ollut ihan näin :)

Muusa taasen aloitti eilen ekan juoksuna. Huomasin kun Moona nuuskiskeli ja nuoleskeli lattiaa. Muusa on niin sotkuinen elukka ettei ymmärrä pitää itteänsä siistinä. No ei vaan, on se tänään tajunnut, että on jotakin meneillään ja merkkaileekin kovasti.

Tokoiltiin eilen pihalla Muusiksen kanssa, teemana jäävit. Seisomista on nyt harjoiteltu, kun olen vähän ajatellut koetta viiden viikon päähän, kun olisi "koti" hallissa oman seuran koe. Osaa nyt jäädä seisomaan, ei kovin töpäkästi, mutta tämä varmastikin parantuu ajan ja ymmärtämisen myötä. Tein myös istu ja maahan, ja voi että oli hankalaa alkuun, kunnes taisi Muusalla syttyä lamppu. Teki loppuun seuraamisesta kuusi jäävää sekoitettuna kaksi kutakin oikein ja teknisesti hyvin, wau. Aiemmin on vähän valmiiksi tiennyt mitä treenataan, eikä ole tarvinnut kuunnella. On se kyllä aika fiksu. Tein myös seuruuta ja luoksetuloja vauhtipalkalla, ja paljon leikkimistä. Muusasta on kyllä rakentumassa tosi ihana toko kaveri. Häntä pystyssä, mutta tosissaan tekemässä hommia, eikä vauhtia puutu. Tykkään <3

Alla videot viime puomi treeneistä. Välillä osuu, välillä ei. Mutta edistyy, ja itse huomaan nyt edistyneeni osumien näkemisessä. Alkaa huomaamaan mikä jalkaa osuu ja mikä ei, ja palkkaaminen onnistuu paremmin oikein.
Muusa RC 27.12
Muusa RC 31.12
Muusa RC 1.1
Muusa RC 4.1

Mittasin eilen tytöt, ja Muusa on kyllä melkoisen korkeaksi kasvanut. Tykkäisin enemmän pienemmästä, jos saisi päättää, mutta eipä se nyt niin isolta tunnu, kai se on tottumis kysymys. Moona on 49.5cm ja Muusa 53.5cm kotimittauksella.

Tässä kuvassa Moona näytti vielä isolta.

2 kommenttia:

 1. Onnea nollasta, tosi hienoa menoa! Vielä kun itse sais työskentelyn tolle varmuudelle kisoissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ja joo, ei meilläkään kyllä mitään varmaa ole! Yritetään nyt kisata paljon, niin ehkä pakostakin tulee välillä joku nolla. :D

   Poista