keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Vuosi pulkassa, pulkka mäessä

Jaa-a, tervetuloa vuosi 2014! :) 
Kai tässä pitäisi ihan kirjailla tavoitteita ja käydä läpi edellisiä. Alla viime vuoden tavoitteet ja toteutukset.

Agility
-Esteosaaminen paremmaksi, treenataan kuntoon kaikki mahdollinen ja mahdoton.
-Kisataan paljon, ja tavoite on saada nyt sm- ja karsintanollat kasaan. 4 nollaa sis. tuplan puuttuu.
-Vouhkaaminen kentän laidalla kuriin, ja samoin komentamis haukku.
-Kisoissa mennään täysillä, ja tavoitellaan sujuvaa menemistä. Nollia tulee jos on tullakseen.

Esteosaamista treenattiin paljon, jopa liikaakin välillä. Kyllä se osaaminen kasvoikin. Agilitysta päällimmäisenä jäi mieleen kuitenkin huonommat jutut. Masennuin vähän kun en saanut Moonaa kääntymään kuten halusin, vaikka kuin treenattiin, ja lopulta tuntui että mikään ei onnistu. Kisaamisestakin meni välillä maku ihan kokonaan. Aika monta kertaa taisin vuoden aikana miettiä koko lajin lopettamistakin, ihan tosissaanin, loukkaantumisten ja oman negatiivisuuden vuoksi lähinnä. Mutta parempiakin hetkiä toki oli, ja välillä löytyi pilkahduksia siitäkin tunteesta miksi agility on ihan parasta. Saatiin nollat kasaan ja osallistuttiin karsintoihin ja sm:iin! 
Vouhkaaminen kentän laidalla on hallittavissa, ja komentamis haukku myös melkein kokonaan kitketty, oli kyllä kovan työn takana. Niin ja saatiin yksi agi serti.

TOKO
-TVA
-Kisarutiinia sekä ohjaajalle että koiralle. Eli kisataan useampi kisa, ja muistetaan treenata myös koemaisesti.
-Pidetään hauskaa treeneissä, ja yritän miettiä vaihtelevuutta ja uusia ideoita treenaamiseen.
- Haukahtelu pois treenatessa.

Moona valioitui heti keväällä! Kisaruutinia ollaan nyt saatu, eikä kisaaminen enää jännitä liikaa. Koemasisesti ja kokonaisuuksia oltais enemmänkin voitu kyllä treenata. Hauskaa on pidetty paljon, mutta myös konflikteja on meidän välille vuoden aikana tullut. Kuka vie ja ketä? Nämä keskustelut ja kaudet on kuitenkin lopulta ennemminkin vahvistaneet meitä koirakkona, ja nyt tutuu aika kivalle. Välillä tulee haukahteluja vielä treeneissä, pitää muistaa tiukka linja ennenkuin taas räjähtää käsiin.

Koiratanssi
-HTM:ssa vika kuma avoimesta. Muokataan vanha ohjelma paremmaksi.
-Freestylessa kuma alokkaasta, ja kaksi kumaa avoimesta. Mennään vanhalla ohjelmalla, ja mietin mahdollisesti jo ideoita voittajan ohjelmaan.
- Treenataan enemmän koiratanssia, juuri ennen kisoja treenaamalla ei pitkälle pötkitä.

Keväällä haettiin freestylen alokkaasta kuma, ja nyt messarista HTM kuma. Kahdet kisat ja kummatkin onnistui loistavasti, vaikka HTM kisaan ei treenattukaan. Motivaatio oli tähän lajiin tänä vuonna hukassa, mutta sen minkä tehtiin niin kivaa oli kuitenkin.

Paimennus
-Tärkein tavoite on mulle oppia lisää lajista. Eli rohkeasti sitten Moonan kera treenailemaan paimenkoiran työstämistä, kun kevät koittaa.
-Jos pääsen jyvälle ja Moona kehittyy, niin ehkä mahdollisesti sitä voisi loppukesästä ajatella kokeita.

No nämä tavoitteet saavutettiin kyllä. Opin valtavasti lisää lajista, ja Moona kehittyi todella paljon Kevinin kurssin jälkeen kun sain siihen jotakin touchia itsekin. Käskyt oppi sitten nopeasti, ja treenaaminen muuttui mielekkääksi kun pääsi oikeastikin tekemään jotakin. Kokeita ajateltiin loppukesästä, ja ajateltiin jättää ne ensi kesälle sitten.

Sellaisia tavoitteita. Ja lisäksi toivon näyttelystä vähintään H:ta, ja jo tässä kuussa sitä yritetään.

Näyttelyistä EH, ja kyllä niin muistan  kuin kaunis Moona oli siellä näyttelyssä mun mielestä :)


Hyvä vuosi on kyllä ollut, ja isossa osassa on ollut myös uusi tulokas Muusa. Muusalle ei tietysti mitään tavoitteita aseteltukaan. Hassu ajatus ettei Muusaa vielä vuosi sitten ollut, paitsi Kimin masussa.. Tuntuu kuin se olisi ollut täällä aina. Mitäpä olisi elämä ilman ihanaa Muussenia, tylsää ja rauhallista varmaan. Moonakin on niin helppo tyyppi nykyään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti