keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Tokootokoo

Ajattelinpa pitkästä aikaa kirjailla tänne hetkellisesti ihan meidän tylsiä tokotreeni juttuja, jos se vaikka toisi jotakin rotia tähän hommaan.
Olen myös miettinyt blogin salasanan taakse laittamista. Tuntuu että sylkäisen tänne vaan huolittelemattomasti omia ajatuksiani miten milloinkin tekstin muotoon, että saisi päätä vähän selvitettyä. En tiedä saako kukaan mitään näiden juttujen lukemisesta?? Siksi olisi ehkä helpompaa kirjoittaa vain kokonaan niin, ettei tarvitsisi miettiä ollenkaan mitä kirjoittaa.. Hmm..

Raahauduttiin tänään ulkokentälle treenaamaan. Luntahan siellä oli ja vähän liukasta, muttei ollut oikein vaihtoehtoja kun pakko oli päästä Moonan kanssa vääntämään. Treenit meni teemalla palkkapalkkaa vähän joka jutusta, ohjaaja on jäänyt vähän palkkoihin kiinni.. Yritin kyllä myös vaatia ja olla selkeä.
Ensin kaukojen alku, m-i ja juoksin nampan kanssa palkkaamaan.
Sitten kokeenomaisesti ohjattuun noutoon, palkka merkiltä. Uudestaan kokeenomainen alku, vasemman haku. Lähti pokkana oikealle, josta heti tiukka palaute. Uudestaan kokeenomainen aloitus, ja nyt toi vasemman mistä vauhtipalkka. Otin vielä sekaisin palkattuja merkkejä ja oikean haun luovutuksella, hyvin. Ja vielä vasemman kokonaisena liikkeenä, hyvin. Osuu helposti luovutuksessa jalkaan, mutta tätä lähden työstämään vasta myöhemmin, nyt vain palkan suunta.
Sitten zetaa. Tein ekaksi koemaisen m-s-i, ja oli niin hyvä kuin osaa. Maahan olisi saanut mennä reippaammin, mutta tämäkin on sellainen juttu minkä otan työstöön kun saadaan noi tärkeämmät asiat vakioitua hyviksi. Nyt menee lähes aina toinen etujalka ensin ja toinen perässä, ehkä 1/5 halutulla tekniikalla. Seuruu oli nyt hyvä, ja samoin käännökset. Otin zetan seuraamista ja käännöksiä vielä erikseen namipalkalla.
Sitten luoksetulo. Taas esin kierrosta stoppia, pitää muistutella oikeaa tekniikkaa kun alkanut lintsaamaan, ja kans pari maahan mikä ei oo riittävän hyvä, mutta ok niin saapi jäädä myöhemmäksi. Sitten kokonainen luoksetulo, tai no vauhtipalkka ennen sivulle tuloa, hyvä. Treenailin väliin vähän liikkeiden välejä, ja sitten koemainen luoksarin alku ja tarkoitus ottaa läpijuoku. Mutta ennakoikin stopin, toruin tästä ja otin uudestaan, lähti vähän hitaammin mutta kiihdytti hyvin heti siitä. Sitten otin vielä tarkoituksella yhden stopin, josta kutsu ja vauhtipalkka kun ei ennakoinut maahan ollenkaan. Ja sitten vielä suora, ja nyt ei ennakoinut, hyvä. 
Loppuun tein vielä huvikseen eteenmenon lelulle, jotakin vaihtelua vaan.
Hyvä treeni oli, ainoastaan se eka ohjattu meni possuiluksi, sitten oli hyvällä vastaanottavaisella asenteella. Ja jokavälissä se pääsi tosiaan juoksemaan nartsapallon kanssa, joka varmaan auttoi keskittymistä.

Muusa pääsi kans treenaamaan tottista. Se on kyllä upea elukka. Ensin seuraamista, tosi skarppi ja jalat lenteli korkealle, ja ilmensi energiaa kyllä koko kropallaan. Sitten tein eteentuloja namipalkalla, ja sitten luoksetulo alun liikkeestä maahanmenon kanssa. Hyvä maahanmeno, älyttömän nopea luoksetulo ja veti liinat kiinni niin ettei juuri osunut muhun, wau. Jätin samalla eteenmenopalkan. Välissä treenattiin noutoa. Ensin namipalkalla eteentuloa kapulan kanssa, sit kevyellä kapulalla koko nouto niin että vein kapulan vinottain ja palasin viereen lähettämään, tosi hyvä. Sitten heiton kanssa pk-kapulalla ja jäi vähän väljäksi eteentulo. Jotenkin hankalampi vielä painavalla kapulalla. Viel painavalla pari loppuosaa. Sitten eteenmenoon. Hyvin muisti lelun, ja nyt ekaa kertaa meinasi ennakoida. Aiemmin on seurannut tosi hyvin. No jumppailtiin sitten siinä ja palkkasin seuruusta, eteenmeno hyvä. Otin vielä uudelleen niin pääsin treenaamaan seuruuta. Ja sitten loppuun vähän maahanmenoa lelulle mentäessä. Tajusi ihan homman, mutta selvästi alkoi hidastamaan vauhtia lelulle mentäessä. Luulen että maahanmenosta pitää saada jokatilanteessa vain tosi vahva käsky, ja sitten vasta ottaa ollenkaan mukaan eteenmenoharjoituksiin.

5 kommenttia:

 1. Mä ainakin luen, nykyään jopa nää tylsät tokopäivityksetkin! Oon kai siedättyny. :D Mut jos laitat salasanan taakse, niin laita pliis kutsuttujen lukijoiden luettavaksi, jollon saat ite päättää, kenen silmille teksti on.

  VastaaPoista
 2. Oho Emma! :D Joo voisi laittaa noin tietystikin, hyvä idea. Niin taidan tehdä.. Mietin vielä teenkö uuden ja jätän tämän vielä toistaiseksi tähän, hmm :)

  VastaaPoista
 3. Mä luen kans, myös aksat jonka termeistä en ihan hirveästi tajua :)

  VastaaPoista
 4. Kuin myös ;) Aina saa tokoon hyviä vinkkejä! T. Katja ja Hebe

  VastaaPoista
 5. Sun tekstejä on kiva lukea ja noista tokopäivityksistä voi saada ittellekin ideoita. Ois kurjaa jos ei enää ollenkaa pääsis lukee :(

  VastaaPoista