maanantai 24. maaliskuuta 2014

Turun karsinta

Taas tokokoe. Ei olla vielä koskaan vedetty näin monta koetta putkeen, mutta hyvä kai nyt on ollut totutella. On se ihan erilaista pitää pakkaa kasassa näin pitkään, kun treenailla muutenvain keskittyen milloin mihinkin pieneen juttuun tai liikkeen osaan, ja sitten yksi koe jossain. Joulukuusta asti on aina ollut joku koe tulossa, ja vielä olisi yksi kuukauden päästä. Tuntuu että tarvitsisi jonkun treeniloman tokosta pian, mutta siinähän sitä ehtii sitten vikan karsinnan ja SMien välissä lepäilemään vähän pidempään.

No mutta eilen otin tiukemman asenteen, ja Moona oli hyvin kilttinä. Virheitä tuli siltikin, joten pisteillä ei juhlittu. Loppusaldoksi kertyi 271p. Aika tasaisesti meillä on sinänsä nämä neljä koetta kyllä menneet, että ykkösiä tullut kaikista, eikä olla otettu yhtäkään nollaa. Mutta virheitä aina pienempiä tai isompia. (Tuomarin kommentit suluissa.)

Istuminen 10

Paikkamakuu 10: Pitkästä aikaa saatiin aloittaa koe näin. Moonalla oli kiltti ilme kun palasin piilosta, siitä jo tietää on hyvä numero tulossa. :)

Seuruu 8.5: (Hyvä hidas osuus. Askelsarja epätarkka. Juoksuosuus muuten hyvä, mutta pys. pa viiveellinen. Hyvä kontakti.) Seuruu oli hyvää ja keskittynytta, vaikka tämä meille vaikein aloitus. En tiedä mitä teen erilailla kokeissa, kun aina mokataan toi juoksupysähdys, kun Moona luulee että ollaan kääntymässä jonnekkin. Askelsiirtymissä peppu heiluu ylimääräistä, perus meidän virhe. Kontakti ei ollut niin korkea kuin toivoisin, eikä myöskään fiilis. Kun joutuu viilaamaan tarkuutta, kärsii nämä, mutta tokossa vaan arvostetaan ennemmin tarkkaa ja hillittyä, kuin sitä iloista ylityöskentelevää Moonaa.

Ohjattu 9: (Hyvä vauhti, pa hieman huolimaton) Saatiin vasen, mikä on ollut nyt se vaikeampi, ja uskon että vaikeudet alkoikin ehkä siitä, kun kaikissa näissä aiemmissa kokeissa on tullut oikea, ja treeneissä ei olla tehty niin paljoa tätä kokonaisena. No mutta onneksi oltiin nyt treenattu, ja teki ainoana virheenä sen mikä olikin odotettavissa, eli osui voimakkaasti palautuksessa.

Kaukot 9: (Aloituksessa aavistuksen vino pa) Tämäkin perus mitä treeneissä käynyt nyt luvattoman paljon, vino pa, ja selvästi oli sitten heti vinossa maassa. Itse kaukot aika jees, ei liikkunut ja oli rento.

Tunnari 7.5: (Aloituksessa vähän rauhaton ja luovutuksen jälkeen) Itse liike oli todella upea, nappas heti tarkasti oman, eikä pyöräyttänyt vaan todella keskittyi tekemään nätisti, ja sama laukka kapuloille ja takaisin. Odotin tosi hyvää numeroa, ja vähän harmitti, kun tunnarin eteen ollaan nyt raadettu ja saatu se palautumaan entistä paremmalle tasolle. En itse huomannut näitä rauhattomuuksia, ja tuomari sanoi et tassuakin oli siirtänyt. En tiedä onko uutta tämä, en ole kiinnittänyt huomiota. Tyhmää tollaisen takia menettää pisteitä noin paljon :(

Luoksetulo 6.5: (Kaksoiskäsky maahan, seiso aavistuksen venyy.) Hidas vauhti, huono ilme, paska stoppi, ei mene maahan.

Zeta 6: (S vino, I seisoo) Super huono seuraaminen, ihan laama, huonot käännökset, huono kontakti, ei istu TAAS.

Ruutu 9: (Alussa vino PA, seuruu voisi olla parempaa) Taas tuo pirun alku pa, ja seuruussa meinasin törmätä merkkiin ja väistin tätä, olisko siitä johtunut toi kommentti.

Hyppynouto 10: Oli ihan siisti tämä.

Ärsytti todella paljon mokata samoissa jutuissa kun viimeksi, vaikka treeneissä ei ole tehnyt lähellekkään mitään noin huonoa. Luoksetuloja on tehty paljon, ja olleet treeneissä hyviä. Zetaa ollaan myös treenattu, ja treeneissä on ollut nyt parempi. Ensimmäinen kerta kun toistuvia virheitä, mitä ei treeneissä kohdata.
Nyt olen pohdiskellut asioita todella paljon, ja jutellut eri ihmisten kanssa näistä. Sotasuunnitelmaa on mietitty.
Olen nyt ainakin todennut sen, että luoksetulossa ja zetassa on jotain syvemmin vialla, kun nämä virheet on jopa aika usein tulleet kokeessa varsinkin huonossa vireessä, ja nyt kaksi kertaa putkeen. Ei se Moona niitä virheitä kuitenkaan voi tarkoituksella tai kaavalla tehdä kokeissa, kun kaikessa muussa se on aina tehnyt hyvin samat jutut kokeessa ja treenissä. Jotakin epävarmuutta taustalla, huonoa motivaatiota?

Eilen käytiin työstämässä zetaa ja luoksetuloa. Ajattelin laittaa zetaan vähän haastetta, ja rikoin kaavoja ihan huolella. Juosten tehden, väliin temppuja jne. Ei istunut, annoin uuden yrityksen, meni maahan. Korjaus, kehu, ja taas maahan, joka toistui varmaan 7 kertaa. Moona meni jotenkin tilttiin, eikä pystynyt muuttamaan käytöstään, se oli ilmeisesti niin kaavoihin kangistunut, että muutokset pisti sen ihan sekaisin. Moona väisti sitten tilannetta, sanoi heipat ja teki katoamistemput autolle. Kävin ihan rauhassa kantamassa sen takaisin sylikannolla, onneksi on kevyt typy. Karkaaminen toistui vielä paristi, ja lopulta se sittun istui ja pääsin palkkaaman. Jatkettiin treeniä ja taisi istua sitten joka toistolla, vaikka tehtiin vähän eri kaavoin. Huhhuh, onneksi en enää hermostu näistä liikaa, kun tunnen Moonan tavat, ja tiedän että se palautuu ja vahvistuu noista kyllä. No mutta seuruuhan siinä zetassa oli myös jotakin ihan kamalaa. Tosi ahdistunutta, joka tietysti vain pahentuu kun mun fiilikset laskee sitä tarkkaillessa. Yritin innostaa sitä äänellä ja leikillä, mutta tämä sai sen vain enemmän lukkoon. Namipalkalla saatiin ihan nättiäkin seuraamista, muttakun tämä ei nyt vielä ole näyttänyt johtavan mihinkään. Kahtotaan nyt sitten seuraavassa treenissä miltä tuntuu.

Sitten vuorossa luoksetulo. Nyt sain esiin sitä aijausta, ja surkeita stoppeja. Maahan meni tietysti kyllä. En oikein tiedä mitä tolle tekis. Otin paljon suoraa namipalkalla.
Totesin jo tuossa miettiessä, että se on aijannut jo pidempäänkin treeneissä, sitä ei vaan taaskaan huomannut ajoissa. Ttreeneissäkun sillä on suurempi odotus vauhtipalkasta, tulee se aijatenkin kovaa.

Nyt ainakin alan työstämään sit maahanmenoa eri käskyllä, ja kriiteriksi tulee tasajalkaa maahan. Tämä saa ainakin luoksetulossa ajatuksia hereille, ja varsinkin se liikkeestä maahan on ihan luokattoman huono.

Tänään Mari kävi käsittelemässä Moonan, kun se on taas liikkunut könkösti, ja siellä oli toinen takajalka kiertynynyt ja aiheuttanut lukkoja. Varsinkin ylin niskanikama oli pahasti lukossa, mistä varmasti johtuu seuraamisen matala kontakti. Ajattelinkin että siinä vois olla jälleen jotain fyysistä. Katsotaan jos se luoksetulokin paranis ihan tällä, että on jalat saatu taas järjestykseen. Moona on aina reagoinut herkästi kaikkeen epämukavuuteen, ja sen kautta epävarmuus voi hyvin tuoda esiin aijaamista tässäkin.
Nyt pari päivää kevyemmin ja sit jatkamme ongelmien työstöä. Liikkeet aletaan laittaa kasaan vasta parii viikkoa ennen koetta. Nyt tehdään töitä paremman huomisen puolesta ;-)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti