lauantai 26. huhtikuuta 2014

Elämää, ei sen enempää :)

Muusa alkoi yskimään torstaina. Ensin huomasin kun hihnassa vetäessä köhi vähän, ja sitten uudestaan yskäisi, kun levon jälkeen lähti liikkeelle. Olin kyllä niin masentenut, että käperryin sängyn nurkkaan, ja niin kovasti toivoin, että yskä olisi vain pahaa unta kun herään.
No ei ollut, vaan sitten yski jo astetta selkeämmin, ja epäilys kennelyskästä osoittautui oikeaksi. Eikun vain perumaan kaikkia sovittuja treenejä, leirejä yms. Olin kyllä niin poissa tolaltani, miten voin elää kaksi viikkoa ilman treenejä. Hermolepo lenkkejä metsän keskellä en myöskään tulisi tekemään ilman edes Muusaa lenkkikaverina. Onneksi en viitsinyt kirjoittaa tänne mitään surkuttelua meidän elämästä, sillä kaikki positiivisuus oli hetkellisesti menetetty. Olisin vain kuulostanut hyvin yli dramaattiselta.

Pe kävin taas Draaman hakemassa treenailemaan agilitya, ja käytiin kunnon lämpät ja jäähkät aivan ihanassa peltomaisemassa. Halusin vain raskaan työpäivän jälkeen tehdä jotain mieltä virkistävää, ja ajoi kyllä asiansa. Eikä edes minkään näköistä stressiä miten asiat sujuu, varsinaista henkireikäily treenaamista. Ja hyvinhän se Draama kyllä pelitti, että mukavaa senkin kanssa on tehdä. On se kyllä niin ihan erilainen, kuin puolisisko Muusa.Tämäkin päivä on loppujen lopuksi ollut eri kiva päivä, ilman yhtäkään minkään asian treenaamista. Kävelimme hissukseen vajaa 100m aamulenkin, tai minä kävelin hissukseen ja koirat olivat sinkoilemassa sinne, tänne ja tuonne hyvin hyvin energisinä. Tuleepa niillekkin nyt kunnon loma. Moonankin lepokausi taisi jäädä viime kesänä siihen, että olimme reilu pari viikkoa levossa kaikesta muusta, paitsi paimennuksesta. Ja tälle "lepokaudelle" sattui osumaan sitten lähes joka päivä paimennusta jotenkin ihmeellisesti. Sterkkauksen jälkeen tuli kyllä hyvä lepokausi, mutta kuiteskin. Muusallekin tekee oikein hyvää pitää kunnon lepoloma pari viikkoa, eli en ajatellut edes treenailla mitään, kun lopettaa yskinnän. Pidetään karenssiviikot lomaviikkoina, eli ei edes pihatreeniä. Ei mitään temppujen opettelua tai pientä tokon nyhräämistä pihalla/sisällä, ihan totaali lomaa vain. Toki lenkkeillään sitten Muusan kanssa kun oireeton, mutta ei oteta esineitä mukaan lenkille ;)

Ja mikä on todella hyvä juttu myös, niin mulle tekee todella hyvää ottaa vähän etäisyyttä koirien treenamiseen kanssa. Jotenkin nyt huomaan, mikä stressi putoaa harteilta, kun saa unohtaa kaiken treenaamisen hetkeksi. Meillä on vain ihan liian paljon lajeja, liian paljon tavoitteita. Mulla on myös liikaa töitä, ja tähän kun vielä lisätään ne eri lajien talkoohommat, niin kiire ja stressi on taattu. 

Jotain pitää muuttaa, jostain pitää luopua, ja jotain tehdä eritavalla. Haluan löytää jotain balanssia, ennenkuin liika on todella liikaa. Nyt on hyvä aika ottaa vähän etäisyyttä, ja kirjaimellisesti miettiä tätä elämää "out side of the box"!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti