torstai 8. toukokuuta 2014

Hiljais eloa

Mitäpä täällä sairastuvassa. Meno paranee päivä päivältä, kun energiat kasaantuu. Moona on siirtynyt häkki eläimeksi ihan kokonaan, on niin pingottunut, että pyrähtelee muuten varpaalle vahingollisesti. Välillä vapaana häkistä ollessaan yksin, ja repii kaiken muovin ja paperin minkä hampaisiinsa saa. Ei tuhoamisen ilosta toivottavasti, vaan toiveikkaana luulee, että tyhjän kauppakassin tai kertakäyttömukipakkauksen jokaisen mukin palasteltua jostain ilmestyy ruokamuru? Muussenkin silppuaa kaiken mihin tassut yltää, mm eilen ohjatun kapula löytyi miljoonana tikkuna mun sängyltä. Viikko on vierähtänyt jo yskimättä, ja on päässyt vähän pihalle treenaamaan ja tietty lenkkeilemäänkin. Silti on tylsääää ja mälsäää. Tänään sai kyllä hyvän leikkitunnin, kun käytiin sen kannsa viihdyttämässä 8kk Aura vauvaa. Auralla oli ihan hirveän hauskaa, kun se keksi heittää Muusalle hienoa vinkupalloaan. Aina Muusa jaksoi palauttaa sen syliin asti, ja aina Aura jaksoi heittää purskahdellen naurusta. En tiedä kummalla oli hauskempaa, mutta varmaan lähemmäs tunnin tätä jaksoin katsella. Muusa ei varmaan ikinä kyllästyisi tohon pallotteluun, ja siksi sille ei kukaan saa palloa heittää, paitsi Aura.. Auralla on kokoelmissaan vinkupalloja, koska Moona teki pienet vaihtarit ;)
Muusa on treenannut piha agilitya, kaikkia kontakteja ja keppejä. Tehtiin ekaa kertaa koko puomia pihalla. Tilaa ei ole kovin paljon, joten haastetta hyvin. Joutuu juoksemaan aitaa päin, ja väistelemään puita palkalle mennessä jne. Osui tosi tosi hyvin, vaikka välillä skannassi palkkaa jo puomilta, ja muuta erikoista haastetta. Vielä hetki sitten ei olis ikinä uskaltanut tuollaista epämääräistä treeniä tehdä, mutta nyt sillä on selkeästi aika hyvä ymmärrys ja osaaminen. Ajattelin ehkä parin viikon päästä käydä mölleissä kokeilemassa ainakin yhden radan miten käy.
Keinu tuntuu olevan nyt opittu, mutta vähän mietityttää kyllä keinu puomi erottelu. Muusalla tuntuu olevan tosi huono suullisten käskyjen erottelu, ja niihin saa nyt ylipäätään todella panostaa. Mutta koko ajan menee keinu nopeammaksi ja pysyy hyvin takajalat keinulla :)
Kepeissä palattiin vähän taaksepäin treenaamaan avokulmia paremmiksi, tuntuu helposti syöksähtävän mihin vain "porttiin", treeni on auttanut kyllä. Samoin niitä keppien suullisella käskyllä hakemisia, ja ainakin aluksi juoksi kyllä ihan minne sattuu.
A:lla osuu kyllä joka kerta, mutta on nyt vakiinnuttanut tyylin, että yksi osuminen ylösmenolla, sitten laskeutuu harjan jälkeen, jolloin seuraavalla laukalla tulee osuminen todella alas kontaktille. ihan jopa kahteen vikaan väliin jos erottelu ja draivi on hyvä. Vielähän tämä siis näyttää ihan täydelliselle, mutta pelkona on, että jättää viimosen laukan sitten kokonaan pois, kun ymmärtääkseni ei ole koiralle kovin kivaa laukata jyrkällä pinnalla niin alas. Yleensä ne osumat tulee monella koiralla sinne kontaktialueen ensimmäiselle kolmannekselle. Katsotaan miten meillä käy, koska ainoa vaihtoehto on gaselliloikka jolla liitää koko A:n ja laskeutuu suoraan alasmenolle. Näitä Muusa teki alkuun, mutta olivat ehkä vähän holtittomia, niin Muusa jätti ne pois. Voihan ne vielä tulla takaisin, jos Muusa näkee ne helpommaksi / järkevämmäksi, mutta nyt taitaa olla ainoa vaihtoehto vain katsoa mitä tapahtuu, ja palkata kaikki mikä osuu hyvällä takajalkojen erottelulla.

Olipa siinä hurjasti treeniä, mutta ollaan oikeasti vain muutamana päivävä treenattu muutama minuutti, ja suurimmaksi osaksi vain laiskoteltu. Jopa minäkin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti