tiistai 27. toukokuuta 2014

Muusa mölleilee, juoksee ja loikkii lahjakkaasti

Agilitya ollaan treenattu enemmän kuin koskaan ikina, varsinkin jos puomin treenauksen saa sisällyttää agilytyn alle. Ainakin nykyään vähän, kun ratatreeniä ja puomia on alettu yhdistämään.

Treeneissä se on alkanut osumaan todella hyvällä prosentilla, usein jopa kaikilla toistoilla JP. Ehkä jopa jämähdettiin vähän paikalleen puomitreeneissä, ja jäätiin mukavuus alueelle.

Tässä treeniä perjantailta. Videolla kaikki mitä tehtiin, ja lopuksi vähän keppejä mitä ei videoitu.Lauantaina sitten oman seuran möllikisat. Pehmeä aloitus kisoille tutulla kentällä, vaikka puomia ei siellä olla kyllä treenattu kuin kerran. Videolta näkee. Muusa meni kovempaa kuin ajattelin rataantutustuessa, ja tein ihan tyhmiä ohjausvalintoja. Ekalla radalla A vitonen, oli säätämisestä epävarma ja katsoi muo --> ei voi juosta täysillä. Puomilta missi, oli selvästi epävarmuutta, jätti kolmannen laukan pidentämisen pois, jäi liian ylös. Korjasin ja paransi. Toka radalla hylky ja rima puomin jälkeen, kontaktit hyvät. Tein vielä kisaavien radan kisan jälkeen, hyvin rullasi virheettömästi, paitsi keinun uusin kun ei pysähtynyt. Itse tekemä rata, tutut kuviot :) Vielä vähän puomeja apupalkkauksella, ja osui alemmas jos pallonheittäjä.Eilen Lägin mölleissä. Optimistina ajattelin isoa kisakokoista kenttää, ja pitkiä estevälejä. No ei ollut. Tuli vähän turhan vaikea tilanne kyllä Muusalle, kun puomi seinää päin ja sivuviistoon putkeen. Eka radalla loikka, uusin ja missi. Muuten virheetöntä rataa. A oli aika ylös kahden laukan alasmeno, selvästi vieraalla A:lla ei niin rennosti, tai sitten hämäännyin kun pingoin itse edelle. Uusintaradalla tuli heti ekan esteen rima kaulassa, ja sitten loikkasi alasmenon yli oikein kunnolla. Tässä kyllä vaikutti myös toi rytmin rikkoontuminen varmasti jo lähdössä, eikä vain seinä. Ainakin kaksi muutakin rimaa vetäisi ryntäillä alas, en muista tarkkaa lukua. A:n tuli ykkösellä gasellina, ja niin se vaan taitaa olla, että kaksi laukkaa alasmenolla on liikaa. Pitäisi päästä madalletulle, ja hakea enemmän ykkösiä ja palkata. Kulki ihan hiton kovaa, ja oli ihan kuumakallena! Muusa? Täytyy kyllä todeta, että käsissä on mulla ihan pirun nopea koira, joka irtoaa hyvin ja tulee ohjauksiin tosi hyvin. Ja musta on kyllä nyt treeneissäkin tuntunut, että se kerta kerralta vain nopeutuu. Tuolla vauhdilla oli vaan hiukka hankalaa mahtua pieniin esteväleihin, ja siksi ehkä niihin rimoihin törmäili, jaa-a. Tästä ei tullut videota muistoksi..

Vähän tietysti ahdistaa tuo puomi, ja sen tuomat hankaluudet. Kisoissa nyt kuitenkin harvoin saa ladata ihan täpöä etiäpäin. Nyt vähän ajatuksena hylätä "hyvät" puitteet onnistumisille, ja astua pois mukavuusalueelta. Katsotaan mennäänkö taaksepäin, vai päästäänkö eteenpäin. Mutta luovuteta ei edelleenkään, ja 2on2offia ei Muusalle tule juoksun rinnalle ollenkaan. Me yritetään löytää tapa, jolla saataisiin balanssi täysiä pinkomisen, ajatuksen, ja ohjaukseen tulemisen välillä. Ei ollenkaan helppoa, mutta uskon että onnistumme vielä! Ei saa rajoittaa ajatuksia.

Treenasin vielä kisan jälkeen, ja nyt saa 2 päivää täyslepoa Muusa. En tiedä oliko tästä tee se vaikeaksi treenistä enemmän hyötyä vai haittaa, mutta aika näyttää. Suoritukset ihan erilaisia kuin kliinisissä tilavissa puomitreeneissä, mutta pistin sen ainakin ajattelemaan, ja treenin jälkeen haastoin itsenikin ajattelemaan. Treeni 26.5
Sieltä videolta näkyy taas paljon juttuja, mitä ei treenin tiimellyksessä huomaa, ja sitten jää myös paljon juttuja näkemättä. Uusia ajatuksia on nyt tullut, ja haluan päästä testailemaan niin että voi juosta myös niin ettei aita tule vastaan, niinkuin tuossa videolla. Avaan asioita enemmän, kunhan saan omia ajatuksia selkeämmäksi ja testattua. Pitää yrittää videoida myös kaikki treenit taas..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti