tiistai 15. heinäkuuta 2014

KLAGI

Lähdettiin pe aamulla ajelemaan kohti Kokkolaa BaVin porukoiden kanssa. En ole ennen osallistunut Klagiin, mutta tämän jälkeen voin kyllä suositella. Leppoisa meininki ja ihanat nurtsi kentät. Syötiin jo matkalla kakkupalat etukäteen tuloksia juhlistaen, ja ei kyllä ollenkaan oltu ylioptimistisia. Meidän jengi keräsi yhteensä 12 nollaa! :)

Sain juosta yhteensä 10 rataa, ihan mahtavaa. Muusan ensimmäiset kisat, ja Moonan ensimmäiset kisat tosi pitkän tauon jälkeen. Sm:issä olin turistina, ja karsintoja tuli katseltua tiukasti ruudun takaa. Into piukkana siis todellakin kisaamassa, ja niin oli kaksi pikku kiituriakin. Löysin jotenkin ihan mahtavan asenteen, ja osasin jotenkin nauttia tekemisestä ilman mitään tulospaineita.

Lilla Muussen sai semmoisen kuuluisan "kisavireen", ettei sitä noin vain olekaan niin helppo ohjatakkaan. Lilla Muussen pinkoi ihan miljuunaa menemään. Sellainen pieni höpsöeläin. Jospa tässä sitten alkaisi pitämään jotakin tilastoa, niin A:t osui 4/4 ja puomit 3/4. A:t tuli kovasta vauhdista harjan yli suoraan kontaktille, eli ykkösellä, ja kaksi muuta kakkosella. Siitä missatusta puomista ei tullut virhettä, koska tuomari ei ehtinyt juoksemaan perässä. Muusa tuli siinä vinosti puomille, eikä saanut ylösmenon haparoinnista johtuen normaalia laukkamäärää riittämään, eikä sitten säätänyt. Mutta olen kyllä niin iloinen noista, ja puomi oli vielä 40cm pidempi kuin normaalit puomit. KYLLÄ, mittasimme sen. Niin ja Muussenille tuli myös ihka ensimmäinen nolla ja ykkös sija. Muilla radoilla sitten sattui ja tapahtui :D

Stora Måmssen oli ihan tulessa, ja kiisi hurjaa vauhtia läpi esteiden. Enska radalta hylky, ja sitten kokonaiset 4 (NELJÄ) ehjää rataa! Ensin nolla sij. 2, ja sitten sikahieno ja nopea rata josta luulin tulleen nollan. Pidin jo bileitä, kunnes kaverit tulivat sanomaan että rengas oli hajonnut. Pienesti ärsytti, kun olisiko ollut kiva saada tupla ja voitto ensi kesän arvokisoja varten?? No Monsteri ansaitsee kyllä ihan kaikki bileet anyways. Seuraavana päivänä sitten ekalta agiradalta nolla sij. 1 ja toiselta 0sij.2. Tokalla hyppärillä luulin että tuli kielto kun Moona ei mennyt heti yhteen putkeen. Samy onneksi radan laidalta karjui että jatka, ja voi että onneksi jatkettiin. Moona ei ylittänyt kieltolinjaa, ja saimme SERT-H ja TUPLAN! Ja voi että mikä flow oli sen kanssa mennä, ikinä ei ole näin hyvin kyllä mennyt kisat. Ehkä meillä oli myös hyvä tuuri, mutta uskon että ollaan myös kehitytty parina. Lisäksi mukana oli maailman parhaat tsempparit kannustamassa, ilman heitä ei olisi ollut niin hyvä fiilis kisata.
Osasin jotenkin hyvin löytää Moonalle sopivat ohjaukset. Yhden radan jälkeen ystävä sanoikin, että oli kyllä todella hienosti ohjattu huonosti kääntyvä koira. Se oli kyllä todella kauniisi sanottu :) Kerrankin en tehnyt mitään tyhmiä ohjauksia, jossa Moona törmää siivekkeisiin, tai änkenyt Moonan isoille linjoille tielle. Valitsin rohkeasti takaa ohjauksia ja erilaisia vaihtoehtoja. Muistin koiran, enkä rynninyt omia aikojani. Ja vidoilta katsottuna Moonahan kääntyykin aika hyvin.

Ainakaan vuoteen en ole sitä enää jarrutellut, tai harjoitellut käännös tekniikoita. Mentiin jotenkin niin pahasti metsään, kun lähdettiin liian tekniikka painotteiselle linjalle hakemaan sitä kuuluisaa täydellisyyttä. Käytiin liikaa koulutuksissa, jossa yritettiin laittaa kaikki samaan muottiin. Ja siinä muotissa Moona erottuu huonosti kääntyvänä reikäpää jyränä, jolle laitetaan verkkoja korjaamaan sen hyppylinjoja, ja suhisemalla pysäytetään se ennen estettä, jotta se nuolisi siivekettä. Oma vikahan se on, kun on kuunnellut liikaa muita. Moonan kanssa ei ikinä enää treenejä, joissa jäädään hinkkaamaan jotain saakelin käännöstä siihen asti, että itku meinaa tulla, kyllä siinä turhautuu koirakin. Mutta nyt me ollaan otettu askel noista ajoista eteenpäin, ja olen taas alkanut nauttimaan agilitysta. Moona saa kääntyä ihan miten itse luonnostaan tykkää, ja luotan että se on sille nopein vaihtoehto, ja myös fyysisesti paras vaihteohto. Moni asia on mennyt parempaan sen jälkeen, kun aloin arvostamaan Moonaa juri sellaisena kuin se on.
1 kommentti: