tiistai 15. heinäkuuta 2014

TOKO SM 2014

Kiitos Tuija H ihanista kuvista!

Päivitystauko meidän tekemisiin taas on ollut. Se on niin kiirettä, kun kummatkin typyt vihdoin treenikunnossa. Mutta kisakertomuksen voisi kirjailla tänne muistoksi.

Jo jonkin aikaa ennen kisaa sain taas selvitettyä välit Moonan kanssa. Sopivan haastavaa treeniä, ja paimennus on myös ollut suuri apu tähän.

Suurin ongelma ennen koetta oli meille ruutu. Sitä ei löytynyt, eikä paikkaa siellä löytynyt. Lisäksi kehänauhat sekoittivat. Onneksi sain potkun persuksiini viikkoa ennen koetta, ja sitten me treenattiin, ja treenattiin, ja hinkattiin. Onneksi Moona on sellainen rautalanka versio, että sitä kestää vääntää, kun sen tekee hyvällä mielellä. Alkuviikosta jouduin kyllä siihen vähän painettakin laittamaan, kun tuntui ettei asia etene, ja sillä sainkin sen muuttamaan taas käytöstä kaavojen toistamisen sijaan. Kaksissa kehä treeneissä se ei löytänyt ruutuun todellakaan ekalla. Ekoissa ei edes kymmenennellä yrityksellä, tokissa kolmas kerta toden sanoi. Ekassa kehätreenissä se ei oikeasti ihan osannut paikkaa ruudussa, vaikka sinnepäin oli menossa. Toisissa sen olisi pitänyt osata, mutta päästin sen otteestani ja se vain korvat kiinni sinkosi ensin toiseen kehään, sitten toiseen, ja kolmannella melkein juoksi ruudun ohi, mutta sattumalta "törmäsi" siihen. Seuraavana päivänä oli treenissä kaksi tosi hankalaa ruutua kera häiriömerkkien ja kehänauhojen, ja teimme peräkkäin kummatkin. Hyvin osasi, kun keskittyi. Vikalle viikolle arvelisin ruututoistoja kertyneen n. 200 ilman liioittelua, ja se kannatti. Kikkailua haasteiden kanssa, ja lisäksi helpompia itsevarmuuden säilyttämiseksi.

Kaaduin viikkoa ennen koetta la agilitytreeneissä niin että oikean kyynärpään nivelside repesi. To iltana sain mukavan soiton, että siihen on pakko laittaa kipsi perjantaina. Viimeistelyt oli sitten kivat "paniikissa" ohjattua ilman käsimerkkiä ja suullista käskyä, sekä uusiksi kaikki kapulan otot ja heittäminen. Kipsi laitettiin, mutta onneksi otettiin myös heti pois lääkäreiden mielipide erojen vuoksi, mikä onni :) Pe illalla vielä vähän temppuiltiin majapaikan pihalla Porissa.

La oli melkoinen helle, mutta onneksi olin aloittanut nesteytyksen jo torstaina. Ennen kehiin menoa vain huolehtimista, että pysyy Moona viileänä. Moona ihan todella kuumaherkkä, ja on muutaman kerran saanut ihan kunnon lämpöhalvaus oireita huojumisen merkeissä.

Istuminen 10
Makuu 10: Oli ollut "kiltti" ilmeellä kummatkin.

Zeta 9.5: Liikkeen lopuksi pysähdyin töksähtäen, ja Moona heilautti pyllyä. Paras zeta pitkiin aikoihin noin muuten.

Hyppy 10: Olisi saanut pitää mun makuun voimakkaammalla otteella kapulasta.

Tunnari 10: Nuuski ensin vähän kapuloiden vierestä, ei niin tehokas etsiminen kuin voisi olla.

Ruutu 8.5: Flänkki merkki, hidasti vauhtia ennen ruutua. Ei niin rento.

Luoksetulo 5.5: Kyttäsi, ei mennyt maahan. Pisteitä meni myös mun suuntaamiseksi tukittavasti ennakoivasta merkistä.

Kaukot 10: Moonan parhaat koekaukot ikinä, pomppasi myös i-s, ja oli niin kovin rento.

Ohjattu 10: Oikea. Epärento merkki, hyvä tuonti.

Seuraaminen 8: Hyvä kontakti, epätarkkuuksia paikallaan käännöksissä jne.

Yht. 288.5p. sij.20

Loppuun asti sai jännätä saadaanko finaalipaikka, ja kyllä me saatiin. Jes! Suorituksen jälkeen olin ihan varma ettei tuon liikevirheen jälkeen enää pisteet riitä millään. Vikoihin kehiin Moona raahautui mukaan pää maassa kuoleman kielissä, mutta jostain kumman syystä suoritti liikkeet aika normaalisti skarppina. Kai se jo osaa sen verran hyvin, että huonommassakin tilassa suoriutuu. Treenattiin illalla vielä liikkuroituna merkkia ja luoksetuloa häiriöillä. Onneksi Sirke huomioi hyviä juttuja luoksetulo treenistä, ja saatiin sitä maahanmenoa havainnollistettua Moonalle.

Finaali käytiin stadionilla ihanalla nurmikolla. Kentälle pääsivät vain kisaajat, joten kehä oli todella rauhallinen. Moona ottikin sitten mm. tuomarista vähän häiriötä parissa kohtaa. Tasaisessa hälinässä häiriöt hukkuu taustaan, hiljaisessa ja rauhallisessa taas ei. Saatiin suoritusnumero 20, eikä se mitenkään haitannut. Kaikilla muillakin oli yhtälailla aamusta asti kuuma, ja odotuksen Moona lepäsi. Ei edes oikeastaan jännittänyt, ja yritin vain nauttia yhdessä tekemisestä Moonan kanssa.

Istuminen 8.5: Oli viihdyttänyt itseään tuijottelemalla mitä tapahtuu kehän ulkopuolella.

Makuu 7.25: Oli esellisen lisäksi mutkalla. Ei kuulemma ollut mitenkään rauhattomalta näyttänyt, vain juurikin siltä että paikallaolot tylsistytti ja haki jotain jännittävämpää tekemistä. Tuhmis.

Zeta 6: Järkkä m-s-i. Seisomisesta mukaan otossa lähti huonosti, ja ei taaskaan istunut.
Seuruu 8.75: Oikealle käännökset huonoja, välillä kontakti huononi kun tuomari meni läheltä. Perus seuraaminen tosi hyvää.

Luoksetulo 9: Oli oikeasti tosi hieno! Olin niin onnellinen, että saatiin treenien tuotos näkymään kokeeseen. Moona tuli häntä tötteröllä, ei aijaamalla :)

Ruutu 9.5: Tämä oli jo hyvä ruutu, vaikka hidasti snadisti vauhtia ennen pyäytystä.

Ohjattu 10: Wau

Kaukot 8: Otti häiriötä tuomarista, ekaan vaihtoon kaksi käskyä. Niin harmi, kun tämä ei ole ollenkaan Moonan normaali virhe.

Tunnari 10: Wau

Hyppy 10: Hyvä

Yht. 280.25 sij. 8

Yhteistulos siten 284.38, jolla sijalle 11.

Monsteri on aika hieno <3
1 kommentti: