keskiviikko 31. joulukuuta 2014

2014 tavoitteet

Moona:

Toko
- Onnistua karsintakisoissa ja renkaan näyttökokeessa.
- Tehdä SM:issä ehjä suoritus.

Tämä onnistui yllättävän hyvin. Moona valittiin valmennusrenkaaseen, ja sai pelkkiä ykkös-tuloksia kisoista. Osallistuttiin vain karsintoihin ja sm-kilpailuihin. Parannettavaa on tietysti paljon, ja virheitäkin sattui, mutta silti aika uskomattoman hienosti vedetty!

Agility
- SM-nollat kasaan
- Nollaprosentti paremmaksi
- Paljon kisoja, rutiinia

Agilityvuosi oli tavallaan kovin tappiollinen, ja viime kaudella Moona olikin yht 6kk saikulla agilitystä. Tupla jäi saamatta, mutta eipä me varvasmurtuman takia oltais sm-kisaan päästy. Jäi siis arvokisat väliin meidän osalta. Syksy on saatu kisata ilman terveys ongelmia, ja meno on tuntunut paremmalta kuin koskaan, vaikka nollaprosentti on jopa huonompi.. Tosin hyllyjä on paljon vähemmän, ja vitosia sitäkin enemmän. Kolme irtonollaa vielä uupuu. Mutta jos jollain voi juhlia, niin tänä vuonna arvot AVA ja AVA-H, joten Moona on nyt triplasti valio.

Paimennus
- Ahkeraa treenaamista keväästä syksyyn.
- Kisoihin

Ei kisattu, katsotaan kisataanko koskaan, mutta treenattiin kyllä ahkerasti ja ajatuksella, ja kehitystä näkyi kovasti, ja Moona väläytteli loppuvuodesta oikein hyviä asioita.

Koiratanssi
- Toivotaan inspiraatiota treenaamiseen
- Kuma FS AVO luokasta
- Tehdä HTM voittajaan ohjelma.

Ei inspiraatiota, mutta loppuvuoden messarin kisaan saatiin varapaikka, ja mentiin luokkaan HTM-voi. Keksin hyvän teeman, ja ohjelmakin tuli tehtyä, ja oli kivaa ja hyvää kuuntelutreeniä Moonalle. On mulla kyllä uskomattoman hieno koira, kun se voi treenien osalta puristaa äärimmilleen ja opettaa paniikissa uusia temppuja, ja sitten se antaa parhaansa vaikeassa ympäristössä, ja saa SERTin ja sij. 2.


Muusa:

Agility
- Saada puomi ja A kisavalmiiksi
- Muistaa treenata myös muita esteitä ja agilitya
- Ehkä loppuvuodesta kisaamaan

Puomi sitten lotviutui, ja siitä tuli hienompi kuin osasin kuvitella. A on välillä vähän hasardi, mutta eiköhän se siitä lutviudu kun kropanhallinta kasvaa. Muutenkin Muusa on muuttunut kovasti vuoden aikana, ja siitä on kuoriutunut melkoinen menijä. Kun saisi Muusan kanssa sen varmuuden naksahtamaan kohdilleen vielä jonain päivänä, niin vain taivas olisi rajana. Muusalle tänä vuonna
kolme aginollaa voitoilla, ja siten siirto kakkosluokkaan, jossa takana 2xhyl...

Toko
- ALO1 ja AVO1 tulokset
- Pääsy nuorten koirien toko rinkiin.

Mussen tokoura on ollut kovin onoff tyylinen, ja tein päätöksen jättää tokon keväällä. Tottiksessa tuli aivottomuus ongelmaa, ja nyt talvikaudella tuli toko taas ohjelmistoon tavoitteena tva. Eli siis ihan stressitöntä treenaamista. Loppuvuodesta tuli myös AVO1.


Haku
- BH
- Ahkeraa treenaamista. Syksyllä toivottavasti tehtäisi jo tyhjiä ja ilmaisujakin.

Tavoitteet täyttyi näiden osalta hyvin.


Paimennus:
- Ahkeraa treenaamista

Treenattiin, ja edistystäkin tapahtui.

Bonuksena jälkeä, ja siinä Muussen on osoittautunut taitavaksi. Menee hyvää vauhtia löysällä liinalla ja kepit on parhaita :)

Yllättävän hyvin tavoitteet täyttyi. Pitäisi palailla muihinkin kuulumisiin ja ensi vuoden tavoitteisiin vielä.

Lilla Muussen AVO1

Moona HTM VOI

2 kommenttia:

 1. Miten Muusalle oot opettanut seuraamisen? Wow! :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin pidän Muusan seuraamisesta kovin, ja tuntuu että se on rakentunut jotenkin luonnostaan hyvällä fiiliksellä tuommoiseksi kuin on, ja ilahduttavaa että Muusa on omaksunut tuon "kootun" askelluksen, kun energia pysyy paketissa..

  Ihan pikkupentuna annoin sen vain olla aktiivinen, kävelin ympäärinsä, ja meikkasin naksulla kaiken kontaktin. Siinä sai hyvin jo kestoa kontaktin pitämiselle ilman minkäänlaista painetta tehdä mitään. Paikalla ei ollut mitään väliä, oli alkuun vaikka väärällä puolella poikittain.. Tällöin palkkasin namilla.

  6-7kk iässä aloin oikeasti työstämään seuraamista sillä nimellä. Kotona harjoiteltiin tarjoamalla ja osittain houkuttelemalla perus asento. Tyylillä muutamassa treenisessiossa käsiapu kokonaan pois. Muusa valitsi itse tulla selän takaa. Kun osasi pa:n, otin muutaman askeleen siirtymiä, niin että haki vain uudestaan asennon.

  Tärkein työ on tehty kentällä, ja palkkana käytin vain lelua. Halusin heti hyvän tunnetilan, ja myös rakentaa seuruun kokonaan tunnetilan kautta. Pidin lelua selän takana vasemmassa kädessä, ja palkkasin sieltä nopeasti kaikesta seuraamista muistuttavasta toiminnasta, pikkuhiljaa kriteerejä kasvattaen, ja käskysanaa yhdistäen. Lähdettiin aina lennosta, ja lopetettiin lennosta. Pikkuhiljaa käännöksi, ja aloin poimimaan takajalkojen käyttöä paikallaan pyörimällä. Jossain vaiheessa suoruuden saamiseksi vaihoin palkkasuunnan selän takaa sivulle. Jossain vaiheessa pätkät piteni, ja perus asennot tuli mukaan. Fiiliksen mukaan, mikä milloin tuntui oikealta. Nyt ollaan vasta alettu ottaa häiriötä ja niistä luopumista, en halunnut alkuun mitään turhia vaateita asettaa, ja pidin koiran omaa aktiivisuutta ja iloisuutta etusijalla. Poikitusta on esiintynyt nyt, ja sitä olen korjannut raipalla pyllylle huomauttamalla, ja toimi todella hyvin, kun Muussen tajusi että se on se poikitus mitä ei haluta.

  Vähän omalla tavalla siis rakenneltu. Halusin tehdä tarjoamalla, ja samalla saada korkean tunnetilan. On onnistunut hyvin, ja seuraaminen ja tunnetila ovat nyt aivan käsikädessä :)

  VastaaPoista