tiistai 6. tammikuuta 2015

Kuulumisia ja tavoitteita

Uusi vuosi vaihtunut, ja niin toivon että tästä vuodesta tulisi vieläkin jännittävämpi kaikkien koirajuttujen osalta. Kaipaisin jotain uutta ja haastavaa puuhastelua. Onneksi toko karsinnat on alkamassa, ja agilityssakin tiedossa kisoja. Koiratanssi kisojakin olisi keväälle tiedossa. Karsinnat nyt tietysti jännittää kaikkein eniten tässä vaiheessa. Viimeksi on oltu kehässä sm-kisassa, ja jotenkin epätodellinen olo, että entä jos kisoissa se ei enää pelaakaan. Paljon on treenattu alkusyksystä alkaen tokoa, ja olen saanut vietyä eteenpäin juuri niitä asioita mitä olen halunnutkin. Mutkia on ollut matkassa enemmän kuin osasin odottaa, mutta ei tämän niin helppoa pidä ollakaan. Useamman kerran on otettu yhteen Moonan kanssa, ja ohjattu oli taas aivan riekaleina, ja myös tunnarin kanssa on väännetty kättä. Bonuksena ne kaikki paineistumis ongelmat, jotka onneksi korjaantui Marin hoidolla. Nyt tuntuu kuitenkin paremmalta kuin koskaan asenteen ja varmuuden kanssa, ja pelottaa ajatuskin tämän tunteen säilyttämisestä. Joka treeniin olen ujuttanut kuuntelemista, ja samalla yrittänyt pitää varman asenteen. Enää ei humpsutella. Viimeinen silaus tarkkuuteen pitäisi vielä tehdä, ja tietysti ylläpitää niitä hankalia juttuja, ja huolehtia kokonaisuudesta.

Agilityssa Moona saa pitää nyt kisataukoa jonkin aikaa, ja keskityn Muussenin kilpailuttamiseen. On me Moonan kanssa treenattukin, medi rimoilla, ja joka välissä pientä kuuntelemista. Ja hämmästykseksi se kuuntelee agissakin oikein asennot ja temput, erottelee esteet suullisena. Pelottavan hyvin auki. 

Musse on lähtenyt käsistä välillä, mutta suurimmaksi osaksi taitava ja hieno koira. Haluan sen pian kolmosiin jo, ja mun mielestä sen osaaminen on jo aivan riittävä sinne. Ketuttaa kahtena eri päivänä kisaaminen, ja toivon että sitten kun Moona seuraavaksi menee kisoihin, olis mulla siellä kaksi ohjattavaa. Musse on treenannut kovasti myös tokoa, ja hienosti se oppii asioita, vaikka välillä on semmoinen idiootti. Totuus on, ettei Moona ikinä näin nopeasti oppinut, ja Moonan tokoon panostin todella paljon enemmän. Muusan kanssa ärsyttää myös se, etten halua tehdä siitä täydellistä, kun toko on sivulaji, ja sitten en pysty elämään huonon luokseni stopin tai maahanmenon kanssa. Ja kaukoissakin haluisin ettei se yhtään liiku ja pomppaa vaihtoja. Ärsyttävää.

Eipä me sen kummempaa olla puuhattu. Agikisoista tuloksena hyllyjä, mutta edes aivan sairaan hienoja osia radoista.

Vuosi vaihtui Luomassa BaVin päämajassa yhdeksän koiruuden kera, ja siinä riitti kyllä vilskettä kerrakseen. Moona katsoi tunteella telkkaria ja hyöri siellä täällä, Muusa paini bortsunpentu Linin kanssa, Draama hoiteli pehmolelu pentujaan suurella sydämellä, Noita nukkui petillään ja ilmoitti olemassa olonsa jos joku eksyi liian lähelle, Leni oli haukkana kerjäämässä herkkuja. Shelttipojat Kriisi, Figo ja Rondo taisivat lököillä sohvilla suht. kiltisti :D

Ja sitten kai niitä tavoitteita!

Moona:
Tokossa toivoisin tietysti onnistumisia karsinnoissa, ja samoin sm-kisassa. Tottakai toive olisi maajoukkuepaikka, ja se on mielestäni mahdollinen saavuttaa, ja sen eteen teemme töitä. Sm-kisassa olisi hienoa päästä finaaliin, ja tietysti onnistua kaikissa liikkeissä. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu,  mutta fakta on kuitenkin se, että tosissaan yritämme ja teemme!

Agilityssa tavoite saada ne kolme aginollaa ja osallistua arvokisoihin. Tavoitteena psyykata itseni yrittämään täysillä. Joka kisassa. Meillä pitäisi olla mahdollista tehdä paljon enemmän nollia, kuin olemme nyt tehneet. Kyllästyttää aina epäonnistua.

Koiratanssissa olisi kiva saada onnistuneet kisat nyt, ja hioa vielä ohjelmaa paremmaksi, jotta voisi tulla parempia pisteitä.

Paimennusta toivon mukaan jatketaan kesällä, ja päästään taas asioissa eteenpäin.

Muusa:

Voi1 olisi kiva tälle vuodelle.
Agilityssa kolmosiin, ja olisi kiva jos meno olisi edes jotenkinhan varmaa, ja ehkä tulostakin tulisi. Taas suurin osa minusta kiinni, ei osaamisesta, vaan asenteesta.
Haku ja jälki kesällä etusijalla, hk1 ja jk1 olisi kiva saavuttaa.
Paimennusta myös Muusan kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti