sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Musse ja Riski pentuja?

C : Sara

Tästä blogista tulee toivottavasti reilu parin kuukauden päästä pentublogi. Olen ihan intona tästä projektista, koska on hauskaa päästä kokemaan jotain ihan uutta koirien saralla. Urosvalinta Muusalle on minulle nykyään hyvinkin tuttu koira Tending Icon, eli Sirke Viitasen omistama Riski. Riskiin ihastuin jo kauan sitten, silloin kun Muusaa ei vielä edes ollut. Voimakas ja hyvällä työmoraalilla varustettu koira, jossa vaan on sitä jotain. Mahtava persoona, sanoisin :)

Muusa on mielestäni aina ollut sellainen koira, jonka toivoisin jatkavan sukua. Omasta koirastaan tietysti tykkää aina, mutta Muusassa on kyllä melkein kaikki kohdillaan, ja suurin osa priimaa. Sen kanssa on nykyään aina ilo olla ja harrastaa, ja niin toivoisin että se jättäisi itseään eteenpäin. Jalostusmielessä taisin kysellä Riskistä ensimmäisen kerran kun Muusa oli reilu vuotinen. Tuntui niin selvältä, että tässä olisi luonteellisesti niin hienosti toisiaan täydentävä ja osin samanlainen pari. Suunnitelmat on tietysti eläneet matkalla, ja tuumasta toteutukseen on ollut hyvin pitkä matka. Pentueen kasvattajat tulee olemaan Riitta ja Pekka, eli kennelnimi tulee olemaan Tending. Pennut tulevat kuitenkin syntymään ja kasvamaan minun luona. Kasvattajien sivuille tulee siis enemmän fakta tietoa yhdistelmästä, tämä vain omaksi muistioksi.

Eilen Muusalla oli ensi "treffit" Riskin kanssa, vaikka toki ovat ennestäänkin tavanneet. Muusalla oli päivä 9 menossa juoksusta, mutta vaikka tuntui aikaiselta, niin vuodon väri oli muuttunut vaaleanpunaiseksi ja häntä kääntyi sivuun. Riskin kanssa leikkivät, mutta enimmäkseen pisti pyllyä maahan, eikä pitkään seisonut vaikka häntä kääntyi sivuun. Jos Riski tuli liian tykö, niin pienellä murinalla pyysi antamaan tilaa. Vaikka päivä ei vielä ollut oikea, niin saivat ainakin flirttailla toisilleen ja hengailla. Tänään treffattiin uudestaan, ja pienen leikin jälkeen olivatkin jo hommissa sohvalla. Muusa on aina kovin flirtti oli juoksu tai ei, niin ajattelinkin että antaa varmaan astua ilman ongelmaa kun hetki on otollinen. Riski tiesi myös selvästi heti mitä pitää tehdä, ja varmoin ottein hoiti homman ilman ylimääräistä sähläämistä, vaikka kokemusta ei ole. Niin se vain luonto hoitaa homman. Nalkki vaiheessa siliteltiin kumpaakin, etteivät lähde kävelemään. Ensimmäinen astutus siis tänään päivänä 10. Nyt vain toivotaan, että jatkokin sujuisi parhaalla mahdollisella tavalla. :)


2 kommenttia: