sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kuuhulluus vai valeraskaus?

Moona on ollut ihan pöllö. Herättänyt mut nyt kahtena yönä peräkkäin vonkumalla ja vinkumalla. Toissayönä luulin kyseessä olevan ripuli, mutta Moona kävikin vain kusella ja ryntäsi sitten innoissaan sisään. Vonkuna jatkui joten ulos taas, ja Moona jäi sitten patsastelemaan keskelle pihaa. Viimeyönä sama juttu, ja taas se sai vinkumalla tahtonsa läpi ja pääsi pihalle. Kävi kääntymässä ja tuli innoissaan sisälle, ja ininä jatkui tietysti ainakin viiteen asti. Karjuin sille kyllä yöllä että suu tukkoon, mutta ei auttanut. Tänään on päivälläkin jatkunut sama meininki, neiti on rauhaton koko ajan ja vänisee ihmeellisistä asioista. Huoh, samaa oli kerran viime keväänä ennen kuin huomasin sen leikkivän emoa, mutta lievemmässä muodossa. Toivottavasti vonkuna pian lakkaa, ja se alkaa rauhassa oleilemaan sen "pesässä" poissa mun silmistä ja korvista...

Pitkästä aikaa ollaan päästy hakuilemaan taas. Viime viikon sunnuntaina tein niin että hain hajun ukoilta 1 ja 2, jonka jälkeen vein autoon muiden ajaksi. Sitten otin sen vikana metsään, ja lähetin ykköselle ja kakkoselle. Sitten hain hajut ukoilta 3 ja 4, ja lähetin niihin. Moona toimi tosi hyvin, ja muistin vihdoin laittaa sille rullankin kaulaan, vaikka vielä se ei ilmaisekaan metsässä. Eilen sain hyviä neuvoja Henkalta, että miten päästäis taas eteenpäin treeneissä. Tänään tehtiinkin vähän erilainen harjoitus, eli haettiin hajut ukoista 3 ja 4, jonka jälkeen vein sen autoon odottamaan vuoroaan, ja n. 3h se siellä odottikin. Ekana haettiin hajut ykköseltä ja kakkoselta, jonka jälkeen lähetys niihin, sitten lähetin kolmoselle ja nelosella, ja hyvin se meni niihinkin, vaikka välissä oli muuta. Komosella ekasta lähetyksestä jäi nuuskimaan maata, en ole ihan varma mistä johtui, mutta lähetin sitten siitä paikasta uudelleen eikä ollut mitään epävarmuutta kuitenkaan. Muistin jopa itse tälläkertaa edetä keskilinjalla, niin että tulen piilolle siitä suunnasta mihin tulevaisuudessa Moonan pitää osata kääntyä, ja laatikot muistin kävellä myös. Nyt vois jo kuulemma kokeilla valmiita ukkoja pian, ja jos ei onnistu niin sitten hakee vain hajun, hmm. Katsotaan katsotaan.

Tokoilut sujuu oikein mukavasti. Suurin ongelma on tällä hetkellä liika riehaantuminen mun kemuista, ja sitten pääsee haukahdus, voivoi. Ehkä se tästä.. Metsku alkaa sujua paremmin ja paremmin. Seuraamisen sivuaskeleet vasemmalle ja peruutus edistyy koko ajan. Tunnarissa on vähän mokailtu, eikä sekatavara etsinä ole sittenkään ehkä ihan paras harjoitus meille. Palattiin taaksepäin ja ollaan metsässä etsitty omaa hyvin, ja eilen kentälläkin kaksi onnistunutta metsänkeppi tunnaria. Seuraavaksi haluan niitä oikeita tunnari kapuloita metsään hajuttomiksi, kyllä tästä vielä liike saadaan. Mietityttää lähinnä kovasti nyt se, että miten sen saa aloittamaan etsinnän vaakarivin reunasta. Ruutua kokeiltiin eilen ihan valmiina, ja nimenomaan kokeilu mielessä. Etsi hyvin ruudun katseella, mutta juoksi sinne kuitenkin vähän epävarmasti, jäi jotenkin reunaan ja pyysin ruutu käskyllä korjaamaan keskemmän. Juoksi jonnekkin oikealla puolella oleville roskille, luuli varmaan kosketusalustaki niitä. Pyysin uudestaan ruutuun ja palkkasin heti siitä. otin lähempää pari lähetystä ruutuun, ja nyt paikka oli parempi. Otin sitten vielä kismaisesti käskytettynä, ja Moona nytkähteli liikkurin käskytyksistä, niitä pitää siis treenata. Meni hyvin nyt ruutuun ja käskin siellä maahan ja palkkasin siitä. Ei muuta kuin lisää treeniä tuohon, aika hyvällä mallilla jo on. Loppuosaa vaan pitäis treenata. Kaukoja on tehty sisällä ihan simona, ja ne sujuu aina vain paremmin ja varmemmin. Luoksetuloa testasin myös kummallakin pysäytyksellä, ja sehän toimikin jopa. Maahanmenoa pitää treenata kovasti, että sais siihen jonkinlaisen pätevän tekniikan. Paikkamakuu parantuu toivottavasti pikkuhiljaa, kun välipalkkaan nameilla ja vaihtelen kestoa. Kaikki siis edistyy, hienoo :)

Keskiviikkona käytiin fyssarilla näyttäytymässä. Moonan syvät lihakset oli kehittyneet tosi hyviksi, ja varsinkin takapään syvät oli vahvat kun mitkä. Siksi varmaan se hyppytekniikan takapään käyttö sujuu hyvin. Saatiin jättää kaikkea syvien lihaksien treenejä vähemmälle, paitsi ristikkäisiä jalkoja tehdään vieläkin vähintään joka toinen päivä. Selkä oli vähän jumissa jostain kohtaa, ja sain siihen venytyksen. Johtuu luultavasti seuraamisesta, kun toinen puoli on kehittynyt eritavalla kuin toinen, joten ollaan tehty oikealla puolella seuruuta ja se on sitten ollut ehkä rankkaa niille toisen puolen selkälihaksille. Oikean puolen seuruu sujuu jo ihan jees nakittamalla, mutta pää tahtoo kääntyä aina oikealle niinkuin vasemman puolen seuruussa. Puoliero on suuri, me varmaan tokoillaan liikaa..

Rasmus on päässyt tokoilemaan myös muutaman kerran. Sivulle tulo sujuu jo pienellä käsiavulla myös, mutta yhä se paineistuu sivu käskystä, outoa. Seuraamista en osaa sille opettaa, se poikittaa aina vasemmalla puolella imutuksella, enkä saa sitä muuten tarjoamaan sivulla oloa liikkeessä. Oikealla puolella onnistuis nakkiseuraaminen ihan suorassa, josko Ras sitten sais aina mennä tokossa oikealla puolella :D Hyppy menee kivasti, aina kun se ei ota päinetta eteen käskystä. Samoin luoketulo jos se ei ota pinetta lopun sivulle tulosta. Kaikki siis sujuu ihan kivasti, niin kauan kunnes se keksii yllättäen paieistua jostain :( Harmi kun se kuitenkin osaa jo aika hyvin. Agi menee oikeen kivasti Rasmun kanssa, ja haluan kovasti jo kisaamaan sen kanssa!! Kirjoitusten jälkeen mennään sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti