sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Pk-juttujaMusta on tulossa ihan pk-ihminen, kun näin tosikkona mietin hakua ja esineruutuja. Ei se huono juttu ole, mutta tuntuu siltä että agi ja toko on jääneet liian vähälle. Kolme lajia on aika paljon treenata tosissaan, vaikka mulla on aikaa paljon, tai se paljo aika menee ainakin koira juttuihin pelkästään. Sosiaalinen elämä rajoittuu suurelta osin vain koiraihmisiin. Kaveritkin nimesivät grazy dog ladyksi, yhyy ;o

Torstaina tokoiltiin kaatosateessa kummankin koiran kanssa. Ensin Rasmu sai tehdä sivulle tuloja ja luoksetuloja, ja hienosti tekikin. Ihan alkeita vaan seuraamisessakin, ja se oli jopa melkein suora. Ehkä tästä vielä jotain tulee. Otin Moonan suoraan autosta paikkamakuuseen, ja se oli suuri virhe se. Se oli tosi rauhaton, ja pylly keikkui lonkalle ja takas. Naksuttelin hyvistä pätkistä, mutta ei se kyllä toimi. Henkka neuvoi laittamaan palkan sen etutassujen väliin, eikä saa yhtään pyörittää pyllyä tai menettää palkan. Katon koko ajan että se on nätisti, mutta saas nähdä miten se taas huijaa muo kun meen piiloon tai käännän selän.. Tehtiin luoksari käskytettynä mallia VOI, ja sehän toimi ihan passelisti, vauhti oli hyvä, mutta pysähdyksiä sais vielä nipistettyä nopsemmiksi. Tehtiin yksittäisenä maahan stoppeja, ja Moo meinas että nyt kuuluu kyllä seisoa, höpö. Menin nauramaan sen kaikki tietävyydelle ja tarjos se sitten vielä uudemmankin kerran sitä seisomista kun oli niin hauska juttu..

Perjantaina tahkottiin niitä esineitä, vaikka pitikin olla ihan vapaapäivä..

Lauantaina oli vuorossa ilmasuja ja tokoa. Ilmasutreeni meni meillä päin mäntyä, vaikka mitä söhlinkiä Moonan osalta, mutta kaikista pahinta on, että se ottaa jo kiintorullaa suuhun vaikkei ole edes maalimiehellä vielä. Neiti on niin näpsäkkä että pätevänä koittaa oikoa, vaikka meillähän on ne irtorullat vielä käytössä.. Yhtä maalimiestä Moo ei nähnyt, ja lähti sitten vinoon, eikä muuten silloin juossut rulla suussa, joten ehkä se on vaan yhdistänyt sen siihen kun näkee maalimiehen, eikä sentään metsässä ole juoksennellut rulla suussa.. Lähetin uudelleen ja alkoi epävarmana haistelemaan maata, otti rullan ja toi sen mulle. Varmaan toi rulla on vähän liian isokin, ja kun Moo tuntee sen kyljissä heiluvan rullan niin se oikein provosoituu ottamaan sen suuhun. Vaihdetaan nyt rulla kevyempään ja laitetaan se silleen et se ei saa sitä helposti suuhun. Laitan myös rullan lenkeille ja kiellän nätisti jos se ottaa sen suuhun. Mitähän tästä tulee, on hankalaa on.

Tokot meni sentään paremmin. Ruutua tehtiin ensin kosketusalustalla ja sitten lyhyemmältä matkalta ilman. Ensin oli vähän hämillään minne pitää mennä, mutta sain loppuun pari toistoa missä selvästi hoksasi oikean paikan. Juoksi keskelle ja kääntyi muhun päin niinkuin alustankin kanssa, muttei tuijotellut maata. Hyppynoudot onnistui kivasti myös, vaikken edelleenkään ole opettanut sitä sille. Kai se on vaan niin looginen juttu sitten. Paikkamakuita otin useamman uudella tyylillä, eli pallo jalkojen välissä. Tuntui toimivan ihan kivasti, vaihdoin myös pallon naruttomaan versioon, ja rauhattomuus vaihtui tuijotus tyyliin, hmm.. Ehkä tästä vielä hyvä tulee, tai sit ei. Seurauttelin myös ympäriinsä, ja myös ruutua päin sivusta ja sen ympärillä, ei ota häiriötä siitä. Metallia tehtiin myös, ja ote on tosiaan vähän huono myös ihan rauhallisessa liikkeessä, paikallaan pitämisessä ei.

Tänään oli sitten hakua, ja treeneissä tais vierähtää jopa 5h! Eipä siinä mitään kun seura on mukavaa ja koiratkin kivoja, mutta mihin se kaikki aika meni. Moonalle oli ihan uusi treeni, eli tehtiin hajuhaun sijasta jotain muuta, ääniapuja! Tuntui aika hassulta, kun tässä on kohta puol vuotta tehty vain ja ainoastaan hajuhakua, niitä paria epäonnistunutta mielikuvaa lukuunottamatta. Otettiin siis neljä ääntä ihan yksitellen. Ekalla piilolla maalimies istui tuolissa peitteen alla, jotta tulis jotain erilaistakin välillä. Moonaa ei onneksi tuoli ihmetyttänyt, ja mikä tärkeintä niin ukko löytyi! Niinkuin kaikki muutkin kolme! Osassa kesti aika kauankin, mutta se on kuulemma ihan normaalia, kun hajun haussa koira saa tavallaan jo aika tarkan paikan selville kun se saa hajun. Eli siis hyvä vaan, että Moona jaksoi etsiä maalimiehiä kunnolla :) Olipa kivaa kun ei tarvinnut itse rymytä metsässä hajujen perässä.. Yhdellä lähetyksellä Moona pääsi karkaamaan ennen lupaa lähteä, pitää vaan olla tarkempi näissä kun äänellä oli erilailla hinku lähteä etsimään. Jatketaan nyt siis äänien kanssa, kivaa!

Hakutreenin jälkeen eksyin vielä agikentän lähelle ottamaan ilmaisua, kun kaveri Emma tuli agikoulutuksesta, johon me ei mahduttu mukaan kun missasin ilmoittautumisen, onneks oli hakutreenit kuiteskin, eikä koulutuskaan ollut kuulemma kummoinen. Yksi toinenkin agikaveri suostui Moonalle ukoksi, joten hyvä treeni tuli jalkkiskentälle. Laitoin rullan kaulaan, mutta niin ylös ettei saanut sitä suuhun. Nyt meni treeni kokonaisuudessaa oikein nätisti, ja nyt näkyi että se on oppinut hyvin kuvion. Juoksee tosi viistosti tuomaan rullaa, hienoa. Mutta se ei ollut hienoa, kun yritti kovasti hamuta rullaa suuhun juostessaan ukoille, bläääh. Onneksi ei saanut kuitenkaan sitä suuhun. Olipa kiva kun saatiin ilmaisuja treenattua, ja kivaa kun saatiin kaverit maalimieheksi niin ei tarvinnut mun montaa päivää surra lauantain epäonnisia treenejä :) Nyt voin vaan kärvistellä ton rulla ongelman kanssa, joka ei taidakaan olla ihan nips naps korjattava pikku juttu..

Iltapuhteina vielä ministi tokoa. Kaukot alkaa näyttää aika kivalle, eniten tuunattavaa on seiso-istu vaihdossa, mutta muut on aika näpsäköitä tällä hetkellä. Se jopa pompahtaa istumasta seisaalleean, eikä sekota maahanmeno tekniikoita. Paikkamakuuta tehtiin myös, ja voi vide mikä ilme sillä on siinä kun se tuijotus pallo on jalkojen välissä. En pystynyt katselemaan repeilemättä, ja pakko oli sit lopettaa treeni ettei mee ihan pilalle. Kerran otin palkan pois lonkalle menossa, mutta toisen kerran se korjasi äkkiä kun olin menossa ottamaan palkkaa pois, heillyin sitten ja annoin olla, kun sen ilme oli niin hassun näköinen...

Ainiin ja Moonasta on tulossa muuten sienestäjä, siitä lisää myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti