maanantai 8. huhtikuuta 2013

Hulinaa

Muusan korvat on pystyssä!!! Toivottavasti myös pysyvätkin! :D
 
Kiirettä pitää!
Pääsisäisenä käytiin Joensuussa Airan ja borderi-poikien Sulon ja Onnin luona. Muusa saikin Sulosta oivan leikkikaverin. Ja Moona palasi takaisin vanhan ja arvokkaan koiran rooliin :D
Jäällä juoksemassa.


Perjantaina ja lauantaina kisailtiin kolmet startit aksaa. Uusittiin viimevuotin Moonan kanssa, ja vedettiin luokattoman huonolla fiiliksellä. Eka radalta oma moka, kun en niin tajunnut ettei Moona katso muo putken jälkeen, ja nappasi sitten väärän esteen. Tuli kyllä todettua toi putkesta ampuileminen useallakin radalla. Putkijarru unohtui ja Moo oli lähes toisella puolen kenttää A:lla, ja taas positiivisessa mielessä loppusuora pitkillä väleillä putken kanssa, ja Moona ampaisi kaukana mun edellä suoraan maaliin. Ekalla radalla loppupäässä kolme rimaa ihan oudosti alas, ja siitäpä sitten ärsyynnyin kovin. Ei Moona pudottele turhia rimoja. Jokaisella radalla ropsahteli, ja vikalla radalla räjäytti koko muurin. Välillä meni puomin hyvin, välillä otti painetta lopussa. Mäkin ohjasin kyllä huonosti. Ei ollut asennetta. Vikalla radalla kyllä aloin ihmettelemään, kun arpoi lopussa ponnistuspaikkaa ja pudotti riman. Jotain vikaa fysiikassa? Tuloksena siis 5 huonoa hylkyä ja yksi 15vp. Starttien välissä tokoiltiin ihanassa säässä aika paljon, kun hallissa oli niin kylmä ettei aika kulunut katselemalla. Uutena juttuna otin kakeja lelupalkalla heittämällä, kun niihin voisi saada vähän ripeyttä. Ripeyttä tuli jonkin verran, ja tekniikka pitää.

Sunnuntaina mentiin JOA hallille treenaamaan. Moona toksaili. Ohjatun merkit ei kivoja, ruudun merkit mallikkaita. Luoksarin stoppi vähän valuu. Tajusinkin kaivaa nyt sitä oikeaa tekniikkaa taas esille leikin kautta, ja tätä seuraavissa treeneissä tuli hieno stoppi. Zeta meni hyvin. Aika kuumiksena se kävi tosin, ja haukuista sai laittaa jäähylle.
Muusis pääsi hallille myös, ja teki tosi hienosti. Ei ollut väliä uudella hallilla, vaikka toisella puolella mentiin aksaa ja vieressä Sulo kamu reenaili omiaan, ja reissussakin oltiin oltu jo useampi päivä. Se vaan niin tykkää tehdä.

Reissusta palauduttua olikin seuraavana päivänä Oreniuksen yksäri Emman ja Kanin kanssa. Moona meni hyvin, mä ohjasin melko laiskasti. Parit rimat otti alas, mutta niissä voi kyllä syyttää ohjausta. Meno tuntui melko helpolta, niinkuin se on nyt tuntunut monessakin treenissä. Lopussa tehtiin koko rataa, ja sain vihdoin taas asennetta vähän kuntoon, ja tehtiin nolla hyvällä tsempillä. Ja sen radan jälkeen tuntui pitkästä aikaa että on tehnyt jotain. Sen asenteen mä tarvitsisin kisoihin. Alla videota parin viikon takaisista ja tän viikon treeneistä. Keskiviikkonakin treenattiin niinkuin joka viikko, ja hyvältä tuntuu meidän meno nyt.


Keskiviikkona tokoiltiin myös Henksun ja nakun kanssa. Moona meni ihan surkealla mielellä, vaikka Henkka loistokuvaaja onnistuikin nappaamaan vauhdikkaita kuvia. Tosi kumma juttu. Muusa pääsi lekkimään ja kuvattavaksi myös. Kiitos kuvista!

Jähmeänä ruudun merkillä.

Koipeliini
Torstaina treenailtiin Moon kanssa taas iltapäivällä ulkona, ja huono fiilis jatkui. Outoa paineistumista, ei tekemisen halua. Kuin eri koira. 

Perjantaina käytiin iltapäivällä katsastamassa hakumaastoja Henkan kanssa, ja lumitilanne oli kovin masentava. Otettiin esineet Moonalle ja Nakelle. Moona katseli ruudun tallauksen, ja sitten haetutin kaksi esinettä. Eka löytyi melko nopeasti, mutta tokalla sai tehdä tosissaan töitä. Hyvin jaksoi itsenäisesti etsiä ilman luovuttamista, vaikka esineen löytyminen oli kovan työn takana. Monsku saa treenata esineitä vaihteluksi kun siitä niin tykkää, ja on se mm. löytänyt tositilanteessa mun hukkuneet avaimet pariinkin kertaan :) Muusan kanssa otettiin kolme hetsattua luoksetuloa, ensin ruokapalkalla, ja sitten lelulla.
Perjantaina iltatreeneissä oli mukavaa! Onnistuneet treeni kummalakin koiralla, ja kivaa treeniseuraa. Eevis ja Jansku Myy ja Milo bortsujen kanssa, ja Emma Kaniinin ja Momon kanssa. Moona teki hyviä merkkejä kapula häiriöillä, jääviä ja onnistuneen tunnarin. Lisäksi puomia rennoin mielin. Lopuksi sai myös tehdä este erotteluja kun itse istuskelin kentän laidalla, ja veti niskakarvat oudosti pystyyn tehdessään. Oon epäillyt sen olevan jumissa aksakisoista lähtien kun ollut treenatessa välillä outo. Muusa teki vähän maahanmenoja ja istumisia, leikkimistä ja putkea. Se on vaan niin ihanan innokas :) Lopuksi saivat vielä leikkiä Myyn kanssa, ja hyvin Myppe toimikin leikkitätinä pienemmälle.


Lauantaina olikin sitten Muusan ihan ensimmäiset hakutreenit. Ensin sai moikata ryhmäläiset, ja sitten otettiin tuulireagointia. Ekalla lähti heti haistelemaan hyvin ilmaa, mutta sitten bongasikin maalimiehen jäljestä. Meni vähän varovasti, kun onhan se ihminen vähän outo siinä kökkiessä peiton alla. Tokalla lähti hakemaan jälkeä, nopea oppinen kaveri. Otettiin vielä kolmas niin että maalimies kiersi varmasti kaukaa piiloon, ja nyt sai hyvin hajun ilmasta. Palkkana oli kissanruokaa, eikä ollut ihan Muusan lempparia näköjään. Lopuksi sai vielä leikkiä maalimiesten kanssa, ja maistella Nakun raakaa liha juttua, joka olisi ollut paljon parempaa..
Sunnuntaina jatkettiin heti haun parissa samalla paikalla. Ensin tuulireagointi niin että piilossa valmiiksi vieras ihminen, nyt olin pyytänyt maalimiehen menemään täysin makuulle maahan, kun istuva maalimien oli aavistuksen epäilyttävä ennenkuin puhui. Sai hyvin hajun jo kaukaa maalimiehestä, ja sukkana luokse kun sai tarkennettua. Palkkana oli makkaraa ja kisunruokaa. Toisella oli istuva maalimies, ja sinnekin meni hajun saatuaan reippaasti. Palkkana oli kahden lelun leikkiä, ja leikki hyvin. Loppuun vielä namuja maalimiehiltä. Reipas tirriäinen.

Lauantaina oli myös iltapäivällä Moonan hieronta, ja kyllä siellä olikin takajalat jumissa. Oli kuulemma todennäköisesti liukastunut, ja jumi alaselässä saanut takajalat tukkoon myös. Ei mitenkään pahasti, mutta Moona on noissa aika herkkä.
Illalla otin sitten vain Muusan taas, kun mentiin Anne-Marian kanssa treenailemaan. Alkuun Muusa sai leikkiä Bess siskon ja ihanan Fly bortsun kanssa. Muusa ihastuikin kovasti Flyhin, ja olisi leikkinyt mielummin sen kuin Bessin kanssa. Äippä Kimiä sai moikata toki myös. Aksaa sain treenata Kartsan kanssa, ja voi miten se oli niiin valloittavan ihana treenikaveri. Terapiaa mennä tuollaisen koiran kanssa, joka kääntyy hyvin ja tekee aina parhaansa. Muusa sai tehdä perus juttuja, niitä samoja kuin aina. Hyvin se tekee asenne kohdillaan, se vaan on niin ihana. Uutena juttuna hypyn tarjoamista, olisi kovasti vain mennyt maahan, mutta kohta se jo osaa ;D

Sunnuntaina iltatokoon otin vain Moonan, kun Muusalla oli actionia ollut ihan riittämiin. Ensin katso käskyä. Sit merkkejä pelkälteen, ja itse liikkuroituna ohjattua. Merkille tosi hyvin, mistä palkka. Häh? Piti kokeilla vielä uudelleen niin että Moona varmasti huomasi kapuloiden viennin, "kato tänne menee kapula, kato kato", ja taas hyvä merkki!? Ja palkkaa merkistä. Sitten haetutin merkiltä vasemman, hyvä. Oikean niin ehttä heitin vasemman paikoilleen, ja taas hyvä. Kiva kiva. Sitten tein kaikenlaista, noutoa, kakeja jne. suunnitelman ulkopuolelta. Meni ihan hyvin, mutta ei mitään järkevää. Pitäisi pysyä suunnitelmassa!

Tänään oli Muusan eka rokotus, ja Muusa oli oikein reippaana lääkärissä. Painoa 7.4 kg, olis just syönyt.

 Tytöt <31 kommentti:

  1. Mulla on vieläkin haava peukalossa kun pikku riiviö söi Nakun lihajuttujen lisäksi ahneena myös mun peukaloa :). Terävät naskalihampaat. Muusasta tulee hieno hakukoira ja Moonasta tänään virallisesti tosi tottelevainen FI TVA, huippua!

    -henkka-

    VastaaPoista