perjantai 26. huhtikuuta 2013

Keväisiä treenejä


Kuva: Henriikka Havukunnas

Ulkokausi on pyörähtänyt kunnolla käyntiin, ja voi että on mukavaa lenkkeillä sulassa metsässä :)
Ollaankin käyty nyt useamman kerran tokoilemassa Karon, Kriisin ja Draaman kanssa, ja kerran myös Marikan ja Roope veikan kanssa. Hakutreenejäkin on on ollut mukavasti, niin Muusa on saanut paljon kokemusta.

Moona on tehnyt pääasiassa tokoa ja jonkun verran aksaa, ja välillä humputellut temppujakin. Ei ole ihan ongelmatonta mikään tällä hetkellä, mutta ompahan ainakin treenattavaa. Sm-nollien suhteen oon jo luopunut toivosta, ei edes oikein huvita kisata, mutta kyllä nyt johonkin yritän ilmoittautua. Tokossa on edes jotain toivoa, vaikka taas ollaan merkki ongelmissa. Mikä siinä on, kun ei voi sinne merkille juosta reippaasti ja rennosti. Varmaan se kun siihenkin on nyt kokeiltu sitä sun tätä. Ohjattukin on ihan kokonaan hajalla. Muut liikkeet ihan hyvässä hapessa, vielä...

Muusalla oli pari viikkoa sitten kausi, jolloin otti tosa paljon häiriötä kaikesta, ja näki mörköjäkin siellä sun täällä. Mm. kaarihallille (minkä vieressä usein treenataan) piti pöhistä ja murista. Nyt on kuitenkin taas tasoittumassa, ja treeneissä olen ottanut ihan lyhyitä pätkiä, paitsi nyt taas vähän pidempiä kun on ollut niin hyvä. Nopeasti toi kyllä asioita oppii, ja ajattelinkin nyt laittaa vähän tilanne katsausta toko/agi jutuista mitä ollaan tehty.

Asenne seuraaminen: Tarjoaa hyvin kontaktia ja on iloinen, millainen sen haluankin olevan seuruussa. Hyppii rottahyppyjä ja tykkää hakeutua poikitukseen, jotta saa paremman kasvo kontaktin. Pitää olla tarkkana suorasta asennosta kun aloitetaan seuruupaikan opettelu.

Liikkeestä istu: Teen peruutellen Muusa mun edessä, ja välillä niin että on "jossain" vasemmalla puolella. Istuu ainakin vielä hyvällä tekniikalla tuoden takajalat eteenpäin.

Istumasta maahan: Pääosin pompsahtaa hienosti yhdellä hypyllä maahan.

Liikkeestä maahan: Välillä tekee ihan ok maahanmenon liikkeestäkin, olen palkannut nyt niin että saa syöksähtää maasta eteenpäin hakemaan palkan, kun alkuun tahtoi ensin istua ja sitten mennä vasta maahan.

Luoksetulo: Ollaan tehty motivoituja luoksetuloja joissa karkaan puolen välin jälkeen, ja nyt niinkin että palkka tulee jalkojen välistä, kun on oppinut senkin.

Nouto: Muovisella kapulalla aloitin ensin tekemään nostoja ja pitoja sisällä. Tekee nyt niin että nostaa kapulan ja istuu se suussa hetken, kunnes pudottaa palkkasanasta. Vauhtinoutoja ulkona. Ekalla kerralla toimi hyvin lelulla, mutta sitten alkoi tekemään niin, että veti juuri ennen kapulaa liinat kiinni ja kääntyi katsomaan tuleeko se palkka, tai pudotti sitä ennen vapautus sanaa. Karo keksi että voisin palkata namilla, niin odotusarvo palkkaan ei olisi niin suuri, ja nyt on vauhtinoudotkin alkaneet sujumaan. Jonkun aikaa tehdään vielä namilla, ja sitten vaihdetaan takaisin leluun. Nostot on olleet ihan nättejä, eikä ole ollut pelkoa tappo loikista, pitää hyin kapulaa vain vaihtotavarana palkkaan.

Eteenmeno: Ollaan tehty niin, että viedään lelu yhdessä, tai joku muu vie innostaen ja kävelee sitten takaisin. Fokusoi hyvin eteenpäin ja ampuu kovaa tappamaan lampaankarva leluaan, vaikka matka on hurjan pitkä. Näitä ollaankin tehty jo silloin heti ekoina juttuina kun Muusa tuli.

Hypyn tarjoaminen: Olen pitänyt jo rimaan ihan matalalla / maassa näissä, että oppii että siinkuuluu ylittää joku juttu. Tarjoaa huvin siivekkeen kiertoa kummaltakin puolelta. Ollaan tehty myös pari kertaa puulla/tolpalla.

Putket: Välillä suoraa putkea niin että lelu päässä, tai sitten mutkaputke tarjoamalla mun sijainnista riippumatta.

Kosketus alusta: Osaa hyvin tassukosketuksen, mutta enpä oikein tiedä missä sitä käyttäisi.

Kosketus keppi: Pitäisi muistutella eteentulon harjoittelua varten. Taisi viimeksi ennemminkin syödä sen pallopään kuin koskea sitä nätisti..

Paljon ollaankin jo tottisjuttuja varsinkin tehty, ja sisällä tehtävät temppuilu naksuttelut on jääneet ihan nollalle, kun kenttätreenejä on ollut sen verta paljon. Yritän kovasta olla treenaamatta liikaa, joten kenttätreenitkin on olleet aika pieniä, ja kerralla pari-muutama juttu vain. Mutta kylläpä se vaan oppii, kun treenaa hyvällä motivaatiolla tehokkaasti vähäsen vain :)

Haku treenejä on ollut nyt useasti myös, ja takana jo 6 treeniä, ja 14 löydettyä maalimiestä. Useimmiten kaksi kerrallaan, useimmiten ruokapalkkaa, jä välillä lelun repimis leikkejä. Hyvin on tuullut, ja tänään Muusa saikin jo keskilinjalta hajut, vaikka uusi paikka. Niin se vaan on jo oppinut, että milloin sitä ollaan hakutreeneissä. Hyvin irtosi maalimiehille, ja itse kävelin perästä tietysti mukaan piilolle. Se on kyllä niin valloittavan suloinen, kun menee ihan mutkalle onnesta maalimihen löydettyään.
Ampumistakin kuuli ekan kerran maanantaina, kun isoille koirille ammuttiin tottistreeneissä. Mentiin kauemmas kentän toiseen päähän kävelemään, ekalla ei reagoinut mitenkään, ja toisella käänsi päätä. Sitten tuli vielä pari, eikä noteerannut niihin mitenkään. Pitää ehkä aina välillä tehdä nyt tän tyyppisesti näitä, että ampumis ääni tulee ihan tutuksi, kun ollaan kauempana.
La-Su onkin sitten haun treenailua leirin muodossa kaveriporukalla, ja kouluttajaksi saatiin Leea Saarela, kuin kivaa! :)

Kuva: Henriikka Havukunnas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti