maanantai 1. heinäkuuta 2013

Hylkyjä satelee, toko sm

Laji vaihtui, mutta tulos se vaan pysyy samana. Hylätty suoritus.

Pe lähdettiin reissuun, määränpäänä kaverin mökki puolessa matkassa Pieksämäkeä. Moona sai vähän aikaa riekkua, ja sitten häkkiin lepämään. Muusa sen sijaan otti kaiken ilon irti mökki reissusta. Ui ja riehui ihan urakalla, ja sai Milo bortsusta uuden ihailian. Me ihmiset sen sijaan otettiin rennosti grillaillen, lettuja syöden ja saunoen. Ei siinä paljon ehtinyt jännittää.

Aamulla herättiin sitten ennen kukonlaulun aikaa, ja lähdettiin unihiekat silmissä ajelemaan kohti kisapaikkaa. Helteinen päivä oli tiedossa, mutta Moonalle olin onneksi varannut jäisiä märkäloimia ja mineraali juomaa.
Ensin oli paikallaolot. Istuminen 10, oli skarpin näköinen. Maahanmenoon tuli taas se tuttu kaksoiskäsky, kun oltiin rivissä ekana. Jätin sen lisäksi hieman vinoon, ja oli valahtanut lonkalleen, ehkä juuri sen vinouden takia, tai sitten laiskuuden, silti 8. Ohjatussa noudossa piti ihan yllättävän hyvin kontaktin koko kapuloiden viennin ajan, vaikka tätä tiesin että olis pitänyt treenata. Merkille lähti reippaasti, mutta olikin katse kapuloissa ja menossa jo niille, pysähtyi onneksi juuri sallitulle alueelle, ja lähti hyvin hakemaan vasenta. Tätä ollaankin hinkattu, ja se oli tuon pelastus. Palautti siedettävää vauhtia, mutta laamaili sivulletulossa, 8. Luoksetulo suht. reipas, mutta kuumus näkyi tässäkin. Annoin pysäytys käskyn ihan liian myöhään, mutta Moonan osalta ihan hyvät, 8. Sitten seuruu kehään, piti hyvin kontaktin ja paikkansa, mitä nyt vähän osui vasemmalle kääntymisissä muhun ja varmaan joku vino asento ehkä, ei ollut sellaista energiaa puhkuvaa seuruuta, 9. Sitten ruutu kehään, yritin oikein innostaa että tekis täpäkästi. Katsoi kovasti ainakin ruudun suuntaan kun annoin ennakoivat, ja merkinkin suuntaan katsoi, mutta mitä tekee Moona? Meinasi juosta ensin merkiltä ohi, ja sitten vielä ruudun sijasta kehästä ulos hirveetä kyytiä, häh? No merkit oli punaiset nurmi alustalla, ja sitten kehänauha punaisia ja keltaisia riekaleita siinä takana. Ei siellä kehän takana ollut mitään järkevää minne sen olis kuvitellut juoksevan. Mutta punainen kortti, ja meidän kisa loppui siihen.
No ei muo nyt ihan hirveästi harmittanut, ei ole ikinä ennen käynyt noin, en osannut varautua ihan tuohon. Ja vähän lohdutti että ei oltu ainoita, kun ruutukehässä hylkääntyi n. 20 koiraa. Vaikka Moonassa näkyi kuumuus, niin olen tyytyväinen että se teki kuitenkin hyvin ekat liikkeet osaamistasoonsa verraten. Koiran huoltoa voisin vielä parantaa ajelemalla sen juuri ennen kisaa ja nesteyttää vielä paremmin. Moona on kuumaherkkä koira, mutta uskon että silti pystytään suoriutumaan.

Nyt Moona saa lomailla tokosta koko heinäkuun, ja keskitytään tuleviin agin maajoukkuekarsintoihin. Elokuussa palastellaan liikkeet, ja karsitaan virheet, joita riittää. Sitten katsotaan muutama mukavan tuomarin koe, joilta toivottavasti irtoais reilummin pisteitä, jotta saatais keskiarvoa nousemaan, ja edes päästäis mukaan koko karsintakisoihin. Ja siihen mennessä pistetään kokonaisuus kuntoon. Odotan innolla jo että pääsee toteuttamaan suunnitelmia. Pohja on nyt kuitenkin sen verran vankka, että tekemistä ei ole ihan liikaa, vaikka onkin enemmän kuin riittävästi :)

Ruudun saa oppia hakemaan vaikka ojasta vihreillä tötteröillä, ja samoin kuuntelemaan mennäänkö merkiltä kummalle puolelle ruutuun tai ohjatuille. Ja merkki saa muuttua kierrä käskylle, sitä on jo tehty, mutta nyt pidetään huolta ettei mene rikki koko ajan. Noutojen ja luoksetulon sivulletulossa on vikaa pahemman kerran, mietin mitä teen sille. Kaukojen vaihdot tehdään rauhassa nopeammiksi, suurimpana ongelmana nyt m-i. Samoin tehdään häiriöitä ja vaikeutuksia paljon. Pientä nysväämistä ja aivon käyttöä tiedossa siis loman jälkeen!

Nyt oleillaan Joensuussa hetki, kun olen lomalla. Tänään käytiin JOAn hallilla ottamassa aksaa. Moonalla nollatreeni hyppyradalla, kolmannella yrityksellä onnistui. Otin pari pätkää radasta testaillen vielä, ja jotenkin menee paremmin jos olen ihan hiljaa. Tein myös parit kontaktit etupalkalla, ja meni aika lujaa. Jätin pinta käskyn pois, ja painostavan kiipee kiipee huutelun. Ei jähmi etupalkkaa enää niinkuin joskus teki..
Muusa hubaili putkella ja parilla hypyllä, joissa pikku hyppy oikeasti. Meni oikein kivasti se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti