lauantai 5. lokakuuta 2013

Häkittämisestä

http://maahispoppoo.blogspot.fi/

Enpä taas ajatellut nokkaani pidemmälle, mitä tänne nettiin kaikkien tuntemattomien tietoon tulee kirjoitettuakaan. Suurimmaksi osaksi kun blogin harvat lukijat on vähintäänkin tuttuja, ei sitä tule varottua mitä sanoo, ja miten itseään ilmaisee. Olen miettinyt kyllä salasana suojaakin, mutta päätynyt jo silloin siihen, että tänne mahdollisimman realistisesti kirjoitan mitä mieli tekee, kun pysyn kuitenkin omissa koirissa ja omissa asioissa, niin ei pitäisi kenelläkään olla mitään valitettavaa, mutta..

Tosiaan aiemmassa tekstissä kirjoitin vähän harhaanjohtavasti Muusan häkissä olosta. Kirjoitin että se valtaosan elämästään viettää häkissä, kun ei ilman valvontaa ihan oman turvallisuuden vuoksikaan voi sitä vapaana asunnossa pitää. Todellisuus menee kuitenkin niin, että yksinoloaikaa ei sille ihan hirveästi kerry, kun olen vain osa-aikaisesti nyt töissä. (Esim. tällä viikolla en ollut töissä ollenkaan. Ja kun puhuin siitä normaalielämän puuttumisesta, niin tarkoitin sillä ihan sitä, kun valta osan muusta ajasta ollaan koirien kanssa treenaamassa jotakin, tai jos ei treenaamassa niin lenkkeilemässä. Esim. paimennus ja haku on sen luontoinen harrastus, että treenatessa menee koko ilta. Silloin Muusa on auton häkissä muun kuin treeeniajan, jota ei ole laissa ilmeisesti kielletty. Myönnän että yöt se on myös häkissä viettänyt, kun nukun melkoisen sikeästi, mutta nyt kun on alkanut rauhoittua, niin ei ole öisin tarvinnut sitä enää häkkiin laittaa nukkumaan. Ja muutenkin tämä häkki ratkaisu on väliaikainen, ja aikuisena voidaan siitä melko varmasti luopua ihan kokonaan.

Ja jottei tästä nyt tule enempää, niin sisäsiisteyteen en todellakaan mitenkään fanaattisesti suhtaudu. Pisuja ja kakkeja siivotaan ihan iloisen positiivisella mielellä niin lattialta kuin häkistäkin. (Tai enää ei ole tarvinnut ollenkaan..)

Ja kyllä Muusa pääsee ulos ihan niin paljon kuin haluaa, ja kerran päivässä vaihtelevalle lenkille vapaana metsään toteuttamaan itseään. (Taajaman ulkopuolelle, välittömästi kytkettävissäkin nykyään ;) Ja vilkkaana aktiivisena koirana pääsee myös väsyttämään itseään aivotyöllä enemmän kuin riittävästi. Ja jottei tähän pennun liikaan treenaamiseen nyt puututa, niin selvennän että saa myös lepopäiviä, ja koiran mukaan mennään.

Muusa ei ole mulle myöskään väline / sählymaila, vaan ihan myös rakastettu lemmikki, jonka hyvinvoinnista yritän huolehtia parhaani mukaan. Ja sanoisin kyllä, että se koiraksi elää erittäin onnellista elämää. Ja ei, en pidä Muusaa liian villinä / vilkkaana koirana minulle.

Mikä siinä on, kun varsinkin täällä netissä pitäisi hypettää ja hehkuttaa, että kaikki menee aina niin he**etin hienosti ja helposti. Ja muutakin tekopyhää ja huomion hakemista. Hohhoijakkaa.

Tässä sitä eläinsuojelu viranomaista odotellessa..


54 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ei se taida paljon päättelemistä tarvita, kun jo niin moni ehti tuosta mulle varoittaa, ennenkuin itse huomasin. Ja blogin lukijamäärät pompsahti melko korkealle tuon sinun julkaiseman jutun jälkeen..

  Ja kyllä, valtaosan ajasta kotona Muusa virttää häkissä, joten vapaudesta otetaan sitten kaikki ilo irti, oli sitten yö, tai hetki jolloin olisi Muusankin aika rauhoittua. Ja johtuu varmasti siitä, kun ei kotona kovin usein normaalisti olla, vaan siellä treeneissä tai muuta puuhaamassa.. Tämä oli se pointti.

  Ja kun kerran noin tarkasti blogiani luet, niin luulisi sinunkin ymmärtävän miten isossa osassa koirat elämässäni ovat, ja kuinka niistä huoehdin.

  Todella naurettava ja surkuhupaisa tämä koko juttu.

  Ja ei kalikka ei kalahtanut, eikä osunut eikä uponnut. Teen niinkuin itse koiran parhaaksi näen, ja koitan olla välittämättä taas tästäkin vierailusta blogissasi. Ja opin vähän varomaan mitä nettiin kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Millä tavalla häkittäminen on koiran parhaaksi? Tähän kaipaisin itse täydentävää tietoa.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. No jotakin rajaa nyt tähänkin??
  Mulle ei tulisi mieleenikään jättää Muusaa vapaana tähän kämppään yksin oloiksi. Ja kyllä, Tärkeimpänä koiran turvallisuuden vuoksi. Jos kompostiverkottaisin täältä kaiken tuhottavan, ei tilaa jäisi paljon enempää kuin häkissäkään, ja aina olisi riski kiipeämisestä ja verkon yli pomppimisesta. Esim. kaverin pentu hyppäsi jo 6kk. metrisestä pentuportista yli, onneksi ei käynyt mitään. Sähköjohtoihin tällä oli hulluus jo luovutusikäisenä, ja vahtimis yrityksistä huolimatta päsi puremaan kaksikin nettikaapelia poikki. En saa kompostiverkoin sitä kaikilta johdoilta suojeltua.
  Ja ei, en myöskään halua sille huonekalujani ehdointahdoin syöttää, välttyy vatsanpuruiltakin ;) Saa siis tyytyä olemaan vapaana vain kun olen kotona sitä valvomassa, ja kieltämässä kun tekee jotain vaarallista, kuten kävelee sohvan selkänojan päällä. Kerran kun hain postia, oli Muusa kietoutunut sohvan selkänojan päältä ikkunan verhoon, eikä omin avuin päässyt irti, mitä jos se olisi ollut yksin?

  Siinä ihan muutama syy. Ja pahoinpitelyä??

  Kyllä se varmasti tuosta pian rauhoittuu, niin rauhoittui Moonakin. Pentuna ei sitäkään olisi voinut vapaaksi jättää yksin, mutta silloin oli mahdollisuus sulkea se kaakeloituun huoneeseen häkin sijaan. Muusa tosin saisi suihkuletkutkin hyvin nopeasti poikki.

  Tämä on elämää meillä, ja sen mukaan mennään.

  Jälkikäteen ajateltuna, olisi pitänyt vain hiljentyä ja laittaa salasanasuoja tähänkin blogiin. Enää sillä ei taida merkitystä olla.

  Onpahan ihmisillä luettavaa ja ihmeteltävää, saavat kaipaamaansa draamaa ja puhumista. Kun ei ole muuta tekemistä ja oikeita ongelmia, niin pitää muiden asioihin sotkeutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla perusteilla munkin olis pitänyt tuo bortsu häkittää pentuna. Seinästä lähti palanen, tapetit revittiin keittiöstä, lattialistat meni ja mattokin meinasi joutua aamupalaksi. Vika oli mun, koiralla oli liikaa virtaa kotiin jäädessä. Korjattiin asia, sitten meni satunnaisesti enää kenkiä. Sitä se on.

   Sun blogista voi lukea, että oot häkittänyt koiraa ekasta päivästä lähtien. En keksi tälle mitään järkevää syytä. Ei se kahdeksanviikkoisena olisi päässyt esimerkiksi tilavan, korkean pentuaitauksen yli. Nyt tilanne on toki varmasti eri, mutta ei koiran toimintakykyisyys ole syy häkittämiselle. Harva koira on itsensä tappanut kotona niitä tuhojakaan tehdessään.

   Nuo syyt mitä häkitykselle sulla on - niihin on muitakin ratkaisuja. :)

   Kyllä, tämä on sun asioihin puuttumista, mutta mun mielestä noin ei koiran kanssa ole soveliasta menetellä.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kyllä oli pesuhuoneessa!!! Todellakin. 2 vuotiaaksi asti, ja vaikka tilaa olisi ollut reilummin liikkumiseen siellä, niin silti rauhoittui aina nukkumaan, kun ei ollut muuta tekemistä. Haluan että oppivat sisällä rauhoittumaan ja lepäämään.
  Nyt asun yksiössä, eikä tilaa voi järkevästi ja turvallisesti rajata, ja nykyinen pesuhuone on pienempi kuin tuo häkki. Ja siellä häkissä tuo nytkin tyytyväisenä nukkuu, häkin ovi auki. Siellä on tottunut olemaan, ja tuntee olonsa mukavaksi.

  Ja Henna, hienoa että sun pentu on päässyt toteuttamaan itseään. Mulla ei siihen ole rahallisesti varaakaan, ja vainoharhaisena pelkään ihan rehellisesti, että se itseään vahingoittaisi vapaana.

  Ja kaikki ne huolestuneet voivat ihan vapaasti laittaa suoraan facebook viestiä mulle, tai ilmoittaa sinne eläinsuojeluun. Mutta niin tyypillistä, sitten puhutaan selän takana ja blogissa huudellaan.

  Ja Muusan jalostuskäyttö nyt viimeisimpänä liittyy tähän. Ja pitääkö Moona ja Moonan kasvattajakin vetää tähän mukaan?
  Moonan kasvattaja ei ole meille ikinä mitenkään ikävä ollut, ja Moona on mun ja monen muunkin mielestä huippu koira sen lähtökohdista riippumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pakko nyt sen verran tähän sanoa, että eipä olis ollut varaa. :D Ei se siis kämpässä itseään toteuttanut sen takia, että olisi ollut niin paljon ylimääräistä taskun pohjalla, ettei pieni pintaremontti haittaa. Oltiin asunnossa kuitenkin vuokralla.

   Kyllä meilläkin Nemo oli välillä yksin ollessaan keittiössä koiraportin takana, mutta keittiö oli tismalleen samankokoinen kuin asunnon makuuhuonekin. Eli siis rajattuna niin, ettei päässyt esimerkiksi olohuoneeseen syömään johtoja. Lisäksi keittiössä oli laattalattia, joten sinne oli pissavahinkojen varalta hyvä jättää.

   Ehkä tuossa nyt itsellä kalahtaa korvaan se, että annat ymmärtää koiran olevan pitkiäkin aikoja häkkiin eristettynä (niin, ettei pääse avoimesta häkin ovesta ulos). Totta kai koira saa omassa häkissään kotona loikoilla, jos sinne itse hakeutuu. :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Kyllä, 2 vuotta yksinolot pesuhuoneessa portin takana, hui. Aiemminkin olisi voinut vapaana asunnossa olla, mutta halusin pitää portin takana yksin olot, kun koira osasi avata ulko-oven halutessaan, enkä luottanut että muut perheenjäsenet muistavat lukita ovet huolellisesti. Siellä pesuhuoneessa se sitten nukkui pedissään aina kun en itse ollut kotona sen kahden vuoden jälkeenkin. Tässä nyt ei ainakaan mitään väärää pitäisi olla kenenkään mielestä.

   Ja itse en tosiaan joululahjaani valinnut, onneksi, sillä joku kohtalo kai tuossakin oli mukana. Ilman noin lahjakasta koiraa kuin Moona, en itsekään olisi harrastusten kanssa tässä. Maailman paras joululahja <3
   Ja ei, en nähnyt vanhempia enkä kasvupaikkaa, mutta sillä ei ole mitään vaikutusta tähän hetkeen.

   Ja kyllähän selvästi on seläntakana laiteltu viestiä facebookissa, niinkuin tuossa sanot. Ja koko maailmalle blogissa huutelu ei myöskään suoraan asian kohteelle puhumista ole.   Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 7. On tosiaan häkkiin lukittuna, silloin kun en ole kotona. Vaihtelevia aikoja töiden ajan, jonne sitä ei ole mukaan mahdollista ottaa. Yllä on selvitetty jo miksi näin.

  Ja seison tämän päätöksen takana.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Niin, siihen on nyt vain Muusan tyytyminen.

  Ja olen nyt tutustunut noihin sun linkkaamiin sivustoihin, ikävää että Muusan häkin koko on hieman pienempi kuin määrätty, mutta katson että pärjää siellä hyvin sen ajan minkä tarvitsee siellä olla. Maahtuu olemaan ja liikkumaan, ja aktivointia ja liikuntaa saa elämäänsä enemmän kuin riittävästi. On mieleltään terve todella aktiivinen pentu, jota ei ahdisa olla yksin kotona, ja häkki on sille mieluisa paikka. Ei vaan ole vielä niin fiksu, että osaisi olla rikkomatta itseään ja ympäristöään valvomatta. Nyt on jo rauhoittunut sen verran, että öisin osaa levätä, ja siten voin naapureiden kanssa nukkua hiljaisuudessa ilman että Muusan elämää tarvitsee siltä osin rajata.

  Koirat on yksilöitä, ja nyt kohdalleni sattui sellainen koira, jolla on ihan luontaisesti todella huonot taipumukset sisäsiisteyden oppimiseen. Sillä ei ole luontaista halua puhtauteen, ja makaa tosiaan omissa ulosteissaan, vaikka muuallakin olisi hyvin tilaa. Sitä ei vaan kiinnosta, valitettavasti. Nytkin tekee tarpeensa mieluiten omaan pihaan, vaikka lenkin jälkeenkin. Sellainen se vain on, ja siitä halusin avoimesti blogissani mainita.

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Koirani häkin koko pitäisi olla kaksi neliömertiä virallisten säädösten mukaan.

  Uutta häkkiä tai katollista pentuaitausta en nyt enää ole hankkimassa. Kyllä noi säädökset on tehty ihan eri asioita ajatellen.

  Sanon vielä kerran, Muusa ei tuosta kärsi, ja Moona ei ole kärsinyt. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että koirani viettävät erittäin onnellista elämää. :)

  Ja kyllä ollaan sisäsiisteyttä opeteltu ihan niinkuin muutkin, ulos monia monia kertoja päivässä, alkuun vain lyhyitä päiviä yksin, vanhinkojen siivoamista. Ei tätä nyt tarvitse täällä selvittää. Koirat kehittyvät eri tahtiin, toiset oppivat asioita nopeammin kuin toiset. Kyllä on ollut ihan samat mahdollisuudet oppia kuin yleensäkin pennuilla. Eikä häkittäminen tähän asiaan liity millään tavalla. Ja tähän asiaan liittyen vielä kaikille selvennän, että mulle tuo myöhään sisäsiistiksi oppimenei mikään iso asia ole, se nyt vain oli hankalaa, ei kenenkään vikaa, tai Muusan huonoutta. Haluat vain etsiä vikaa, jotta pääset haukkumaan..

  Ja kyllä olen edelleen sitä mieltä, että Muusa on oikein hyyvin sopiva koira minulle, ja sen ottaminen oli hyvä juuri tähän elämäntilanteeseen. Olen myös sitä mieltä, että sisällä levätään, ja ulkona eletään. Tämä kämppä on meille oikein hyvä, ja koirani tyytyväisesti sopeutuvat siihen, mitä minulla on varaa ja aikaa niille tarjota.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Koiria on erilaisia, niinkuin meitä ihmisiäkin.

  Pääasia on, että itse tiedän koirieni voivan hyvin, ja nauttivan elämästään minun koirina ja parhaina ystävinäni. :)

  Aamen.


  VastaaPoista
 14. Tsemppiä sulle Senni! Rouva tai Nti Maahisella menee taas lujaa :D Et sä maailmaa pelasta joka paikassa päätä aukomalla ;)
  Eiköhän Muusa ole ihan onnellinen pieni bcm alku kun pääsee paimentamaan ja tekemään muita harrastelajeja. Paljon huonommin on monella muulla häkittämättömällä koiralla, minimi lenkit, treenejä silloin tällöin..

  VastaaPoista
 15. En jaksanut kirjautua sisään googlee, mutta teen sen nyt sinun mieliksi ;)
  Ärhäkkä muille koirille? Kyseistä Muusaa en tunne, en ole edes ikinä nähnyt, joten sen puolesta en voi sanoa mitään. Mutta aika moni bc narttu on pikkasen äkäinen ja haluaa pitää oman tilansa?! En usko, että tällä on häkityksen kanssa mitään tekemistä!?
  Minä voin sanoa, että olen julma ihmisen ja olen häkittänyt pentuni niiden yksinollessa. OUNOU :O Ovat saaneet kunnon ukoilut/aktiviteetit ennen häkkiin menoa, ovat olleet häkissä max 2-4 tuntia eivätkä ole maanneet paskassa ja kusessa. Tämä vain siksi, että pentuni nieli kokonaisena tavaroita mm. ison käittiörätin. Mielummin häkitys kuin laparotomia, jonka jälkeen häkissä nukutaan yöt ja ollaan pitkän aikaa siellä muutenkin..
  Koiristani kasvoi täysipianoisia aikuisia, avoimia ja iloisia, aktiivisia harrastuskavereita, lasten halinalleja, loistavia perheejäseniä.
  Ja tuohon viimeiseen provoosi, paimentamaan, voi jee! -Niin, eikö bc ole PAIMENkoira ;)

  VastaaPoista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Ei, vaan tarkoitin ihan Laparotomiaa ;) http://fi.wiktionary.org/wiki/laparotomia Ei ollut siis provo :D

  VastaaPoista
 19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 20. Heidi hyvä :) Olen saattanut olla mukana sadoissa laparotomioissa ja saatan ehkä pienesti tietää mistä puhun ;)" kaikki leikkaukset ovat -stomioita" :) Onko sitten strenotomia sternostomia ja fasciatomia fasciastomia :D Sen ässän voit sinne laittaa mukaan, jooh. Mutta nykyään sitä sinne ei laiteta useimmissakaan toimenpiteissä... Voita vaikka googlettaa :P
  Mutta tässä blogissa ei ollut kyse jeesustelusta latinankielisistä termeistä vaan häkittämisestä.. Että jos et parempaa provoa keksi, niin vietä aikasi vaikka googlessa ;)

  VastaaPoista
 21. Mut ei hätää Heidi :) Vaikka poistitkin kaikki postauksesi, ne on tallessa :) Taisi käydä nyt niin, että yritykset provojen provoihin uppos.. Tartuit termeihin sen sijaan että olisit keskustellut häkityksestä.. Tsemppiä Senni ja Muusa!! Hyvin teillä tulee menemään!

  VastaaPoista
 22. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 23. Hmm, harmi etten ehtinyt näitä kaikkia Heidin kommentteja lukemaan. Alkoi jo tuntumaan, että tässä täyttyy jo julkisen lynkkaamisen tms. tunnusmerkit.

  Ja todella naurettavaa tuo kommenttien poistaminen. Pitäisi pystyä olemaan niiden sanojensa takana, mitä tänne kirjoittaa.

  Ja sitten vielä oman blogin kommenteissa haukut vanhempaa koiraani pipipääksi, ja ilman syytä vedit sen muutenkin mukaan tähänkin keskusteluun .Oikeasti. Asut toisella puolen suomea, etkä ole ikinä Moonaa tai minua nähnytkään. Kyllä ehkä itse osaan siitä paremmin kertoa kuin sinä. Viittä lajia olen sen kanssa tosissani harrastanut, ja ehdottomasti voin sanoa sen olevan erittäin hyvä ja lahjakas koira. Kaukana täydellisestä, mutta sellaista koiraa ei ole olemassakaan.
  Harmi vain se on laukaisualtis, muuten olisin voinut vaikka alkaa tehtailemaan sillä pentuja ;))

  Ja joo, nyt tästä keskustelusta on todella jaljellä vain itseni puolustamista, kun on muut jutut poistettu. Tulkitsen sen nyt niin, että onnistuin pitämään puoleni.

  Kiitos kommenteista Johanna ja anonyymi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi tsempityksistä, vaikka en leikkurin lattioita siivoakaan :)
   Kyllä minusta puhuttiin häkittämisestä, jotkut puolesta ja jotkut vastaan, eikö niin?
   Sinä et vaan yksinkertaisesti pysty _missään_ keskustelemaan sellaisella tasolla, joka ei mene henkilökohtaisuuksiin ja loukkaa toisia, jos eivät ole samaa mieltä kuin sinä. Oli kyse sitten jalostuksesta, kouluttamisesta, terveydestä tai mistä vaan..
   ps. se taisit olla Heidi sinä joka käänsit tämän keskustelun termeihin , etkä pysynyt asiassa. Menikö herne nenään?

   Poista
  2. Ps. Heidi, blogikirjoituksesi perusteella voisit vaikka käydä kirjastossa lainaamassa Duodecimin lääketieteen termit kirjaa ;) ja matkalla sinne voisit käydä ostamassa nenäliinoja ja niistää ne kaksituhatta hernettä nenästäsi ulos, jospa joskus vaikka pystyisit keskustelemaan asiallisesti?

   Poista
 24. Onpa alhaista Heidiltä vetää tähän mukaan Sennin koirien kasvattajat ja lähtökohdat ja kaiken lisäksi vielä haukkua Moonaa, vaikket koiraa tunne tai ole ikinä sitä nähnytkään. Miten kehtaat haukkua toisten koiria ja vieläpä julkisesti omassa blogissasi?! Oletko tosiaan niin alhainen tyyppi, että vedät vanhemmankin koiran tähän mukaan ja haukut toisen harrastajan omaa, rakasta koiraa? Moona on epäilemättä hieno ja toimiva koira, jonka kanssa Senni on aktiivisesti harrastanut ja hankkinut sille upeita tuloksia jne. Pystytkö muka itse samaan, tuloksista päätellen et? Kannattaisi käyttää aikasi ihan niiden omien koirien kanssa treenaamiseen niin että saisit niillekin joskus jonkinlaisia tuloksia :) Mutta mikäpä siinä, jos mieluummin hyökkäät muiden koiraharrastajien kimppuun ja lauot epäasiallisia kommentteja ja annat omien koiriesi tylsistyä sohvalla. Tai käyhän välillä vaikka sitä palloa heittelemässä, sehän bortsuille ja käyttömalikalle riittääkin.

  Huomaa kyllä, että Heidi ei sitten millään pysy asiallisella linjalla, alkaa kiukutella ja puhua paskaa kuin pikkulapsi. Että eiköhän Senni ole tässä hieman asiallisempi ja aikuismaisempi, vai mitä luulet? Kun perustelut ja asiallinen sanottava loppuu, täytyy tarkoituksella eksyä sivupoluille, kunhan vaan tulee vaahdottua ja iskettyä vastaan. Kukahan tässä se pipipää oikein onkaan, onnea valitsemallesi kasvattajan urallesi! :) Ja mistä vetoa nuo lukuisat yhteydenotot ja fb-viestit, joita Heidi muka on saanut Senniin liittyen, ovat keksittyjä, täyttä shittiä toisin sanoen. Sinä mitään sellaista ole saanut etkä tule saamaankaan, et tuolla asenteella ja asemalla koiramaailmassa. Joku suomen kielen taitamaton saattaa käydä blogiisi jotain kommentoimassa, mutta that's it.

  Tsemppiä, Senni, äläkä välitä noista kaiken maailman kaheleista! Onneksi sinä olet vähän järkevämpi ja osaavampi harrastajakin, kyllä se TVA aina jonkin hikisen BHn voittaa ;) Pysy sinä fiksuna aikuisena, kun Heidi Lakoma ei siihen pysty!

  Hyvä, Johanna, anna mennä vaan!

  VastaaPoista
 25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 26. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 27. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 28. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 29. Heidi; kerta sinulla on keskustelu tallessa, niin voitko sieltä muistin virkistämiseksi katsoa kuka käänsi keskustelun aiheen? Oliko se niin, että tartuit yhteen sanaan ( tekstissä joka sisälsi ainoastaan ja vain häkittämistä) ja sen jälkeen häkittämisestä ei ole keskusteltu laisinkaan? Et enää kyennyt keskustelemaan normaalisti vaan rupesit lapsellisesti panettelemaan. Että ketä lähti ensimmäiseksi solvaamisen linjalle? Ei senni, ai anonyymi, enkä minäkään. Peiliin katsomisen taito olisi joskus varmaan sinullekin ihan hyvä vaihtoehto ;)
  Ja tuosta termistöstä, en jaksa alkaa vääntää yksinkertaisista asioista.Hienoa että vintilläsi on kirjoja, niitä on joskus hyvä lukea. Saat myös jostain varmaan käsiisi ICD-luokitukset, toimenpidekoodit jne.. Sieltä voit tarkistaa onko kaikki leikkaukset -stomioita :P
  Minä en ole sanaakaan kirjoittanut koiristasi, "kasvattamisestasi" tai koulutustaidoistasti, ne kun ei mua kiinnosta pätkän vertaa. Itselläni on ihan eri intressit koiramatskun suhteen.
  Mulle on ihan sama kaivatko ipt ylös :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä; oletko Heidi koskaan ajatellut, miksi suurin osa sinun aloittamista (tai mihin osallistut) keskusteluista päätyy aina tähän? BC-foorumille, FBn Proud of SBCAK jne?
   Keskustelu osaltani päättyy tähän. Ja ei, mulla ei ole herne nenässä. olen kokenut suurta hupia kirjoitellessani sinulle. Mutta tämä on Sennin blogi, eikä oikea paikka käydä kahdenkeskeistä vääntöä. Jos haluat jatkaa keskustelua, saat kyllä helposti selville s-posti osoitteeni!!

   Sennille paljon tsemppiä Muusan ja Moonan kanssa, pidä pää pystyssä ja jatka samaan malliin!

   Poista
 30. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 31. Onpas täällä keskusteltu. Vaikka valtaosa kommenteista on jo poistettu, käy jäljellä olevistakin kyllä varsin hyvin selväksi minkä sävyistä tämä "keskustelu" on ollut.

  Olet Senna kuitenkin hyvin pitänyt pintasi ja pysynyt asiallisella linjalla, hatunnosto siitä! :)

  Mitä tuohon häkittämiseen tulee, tunnen useita koiria, jotka pennusta pitäen on totutettu häkissä rauhoittumiseen ja jotka ovat viettäneet häkissä pentuna joitain aikoja. Nämä koirat eivät siitä ainakaan ole kärsineet, häkki on ikään kuin pennun pesä ja turvapaikka, jonne se hakeutuu muutenkin lepäilemään. Muu aika yhdessä omistajan kanssa on sitten ollut täyttä vastapainoa häkissä vietetylle ajalle.

  Häkitys itsessään ei mielestäni tee pahaa pennulle. Oikein toteutettuna pentu nukkuu rauhassa häkissään koko siellä vietetyn ajan ja muun ajan elämästään viettää laadukasta aikaa omistajansa kanssa. Häkki ei sinänsä ole sen kummempi kuin pieni aidattu alue. Se pitää pennun turvassa silloinkin, kun omistaja ei ole paikalla vahtimassa ja sen avulla pentu voi oppia sisäsiistiksi nopeammin.

  Kirjoitit Senna, ettei Muusa kuitenkaan ole häkissä kovinkaan suurta osaa elämästään, koska olet osa-aikatöissä. Sehän on hyvä asia. :) Ehdit Muusan häkissä viettämien pätkien rinnalla kuitenkin myös ulkoiluttamaan usein ja muilla tavoin opettamaan yksinoloon ja sisäsiisteyteen liittyviä asioita.

  Sanoit myös, että olet päässyt pikku hiljaa myös "vieroittamaan" Muusaa häkistä (se on pärjännyt jo öitä ilman jne). Jos häkkisi kuitenkin on eläinsuojelusäädösten määräyksiä pienempi, etkä kuitenkaan uskalla Muusaa vielä jättää vapaaksi asuntoon, sinun sijassasi järjestelisin Muusalle isomman tilan missä voi olla. Jotta täyttyy lain kirjain eikä asiasta tarvisi tämän enempää kohua.

  VastaaPoista
 32. Kiitos Sabina kommentistasi! :)

  Täällä tosiaan oli "keskustelu" häkittämisestä (Lue: Heidi mm. surkutteli Muusan elämää, haukkui Moonaa ja haistatteli minulle muistakin asioista kuin häkittämisestä.) Eipä siis ihmekään että kommentit on nyt poistettu, eivät varmasti Heidin ennestäänkin niin hyvälle maineelle tehneet hyvää.

  Ja Muusa tosiaan on aikalailla sisäästi nyt, eikä sillä ollut mitään tekemistä tämän häkittämisen kanssa. Se teki tarpeensä ihan yhtä mielellään häkkiinsä, lattialle, sängylle, pedille, ihan sinne missä oli silloin kuin hätä sattui yllättämään, se ei vain välittänyt.
  Ja mitä yksinoloon tulee, Muusaa ei paljoa kiinnosta olenko kotona vai en. Riehuu varmasti ihan samalla tavalla miten päin vaan. Ja sitten kun tuosta kasvaa aikuisemmaksi ja oppii iän myötä vapaaehtoisesti lepäämään, saa alkaa olla vapaana. Lisäksi aletaan oleilemaan kotona enemmän, kun ulkotreenit hiljenee talveksi. Parempaanpäin mennään koko ajan.

  Ja kuten tuolla aiemmissa kommenteissa mainitsen, niin enää en ala uutta häkkiä ostamaan/rakentamaan. Muusan hyvinvointiin en usko sen vaikuttavan, joten näillä mennään.

  Kohu on onneksi laantunut, ja lukiamäärät tipahtaneet, kun Maahiset ystävällisesti poisti meidän linkin blogistaan :)

  VastaaPoista
 33. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 34. Eiköhän jokainen ole vastuussa ihan omista kommenteistaan.
  Ja minä en ole sinua mollannut, kyllä se on ihan toistepäin mennyt.

  Eiköhän maailmassa ole suurempiakin murheita kuin Muusan elämä. Jos tänne eläinsuojeluvalvoja tulee, niin sitten tulee. Tämän asian vuoksi en ala yöuniani menettämään.

  Edelleenkin itse tiedän, että koirani ovat hyvin hoidettuja ja onnellisia, se on kaikki mikä riittää minulle.

  VastaaPoista
 35. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 36. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 37. Ohhoh, nyt lähtee kyllä mopo vähän keuliin.. Tohon tuskin kannattaa tarttua yhtään sen enempää. Kyllä ulkopuolinenkin yläpuolelta näkee mitä täällä on tapahtunut.

  VastaaPoista
 38. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 39. Huhhuh mikä tyyppi, tsemppiä sulle Senni kovasti. Kertoo paljon ihmisestä jos ei uskalla sanojensa takana seisoa, vaan poistaa tekstinsä hetimiten. Ja sitten piilottaa oman bloginsa salasanan taa ja julkaisee valikoituja kommentteja sitten siellä. Kova konfliktihakuisuus tuntuu henkilöllä olevan, enkä viitsi enempää sen psykologiaan puuttua.

  VastaaPoista
 40. Minkä kirjoitusten?

  VastaaPoista